4.5.2021
Uusi ŠKODA FABIA Ajankohtaista & Uutta

Uuden Fabian uudet mitat: pituus 4107 mm (kasvu 110 mm), leveys 1780 (+ 48 mm) ja akselinväli 2564 mm (+ 94 mm). Tavaratila on kasvanut 380 litraan.

ŠKODA FABIA syntyi 22 vuotta sitten ja nyt on vuorossa sen neljäs sukupolvi. Uutuus yhdistää tutut vahvuudet ja modernit ominaisuudet. Se on entistäkin turvallisempi, väljempi ja fiksumpi.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA Auto

Volkswagen-konsernin MQB-A0 -perustekniikan vaikutuksen voi nähdä monessa, kuten uuden Fabian mittasuhteissa. Vaikka koko on kasvanut, paino on pysynyt lähes entisellään.

Mallistosta löytyy sopiva vaihtoehto kaikenlaisiin ajotarpeisiin. Tarjolle tulee neljä bensiinimoottoria tehoiltaan 59 kW (80 hv), 70 kW (95 hv), 81 kW (110 hv) ja 110 kW (150 hv). Tehokkaimman moottorin yhteydessä on aina seitsemänvaihteinen DSG-vaihteisto. DSG-vaihteisto on saatavilla myös 81 kW (110 hv) versioon. Muissa vaihtoehdoissa on aina manuaalivaihteisto.

Kaikki moottorit lukeutuvat Volkswagen-konsernin uuteen EVO-moottorisukupolveen, minkä ansiosta polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt ovat aiempaa pienemmät.

Turvaa ja mukavuutta

Fabia lukeutuu kokoluokkansa turvallisimpiin autoihin. Perustekniikan ansiosta korirakenteen vääntöjäykkyys ja lujuus ovat erinomaiset.

Suuremman kokoluokan autoista tutuiksi tulleet avustinjärjestelmät lisäävät uuden Fabian vetovoimaa. Saatavilla ovat esimerkiksi ajoavustinkokonaisuus Travel Assist, Side Assist -kaistanvaihtovaroitin sekä pysäköintiavustin.

Kuljettajan ja matkustajien suojana voi olla jopa yhdeksän turvatyynyä. Lastenistuimien kiinnittämiseksi löytyvät ISOFIX-kiinnikkeet. Top Tether -yläkiinnitysvyöt ovat saatavissa myös etumatkustajan istuimeen, joten autoon voi kiinnittää turvallisesti jopa kolme lastenistuinta.

Ensimmäistä kertaa ŠKODA Fabiaan on nyt saatavissa 10,25-tuumainen digitaalinen mittaristo, jossa on viisi näkymävaihtoehtoa.

Lisää väriä ja väljyyttä

Uuden Fabian tunnistaa Škodan tutusta kristallimaisesta muotokielestä. Tästä kertovat veistosmaiset linjat, dynaamiset mittasuhteet ja modernit LED-tekniikan valoyksiköt. Hatchback-mallista huokuu erityistä sporttisuutta ja visuaalista eleganssia.

Sisätiloissa on uutta väljyyttä. Symmetrisen kojelaudan keskellä komeilee vapaasti seisova keskusnäyttö. Digitaalinen ja muunneltava Virtual Cockpit -mittaristo on nyt ensimmäistä kertaa saatavissa myös Fabiaan. Varusteluversioita edustavat Active, Ambition ja Style, ja tulossa on myös uusia värivaihtoehtoja.

Uuteen ŠKODA Fabiaan on tarjolla jopa yhdeksän ulkoväriä, joista uusia ovat metallivärit Phoenix Orange ja Graphite Grey.

Aina Simply Clever

Uuteen Fabiaan on saatavissa jopa 43 Simply Clever -ratkaisua eli enemmän kuin koskaan aiemmin. Saatavilla on peräti 13 uutta Simply Clever -ratkaisua, joista viisi on täysin uusia koko Škoda-mallistossa.

Autoilijan elämää mukavoittavat mm. etumatkustajan istuimen eteen käännettävä selkänoja, hattuhyllyn alle sijoitettu monikäyttöinen säilytystasku, USB-C-liitäntä kattokonsolissa taustapeilin juuressa ja älypuhelintaskut takamatkustajille.

Uusia innovaatioita: Uuden Fabian säädeltävät etupuskurin lamellit säästävät polttoainetta jopa 0,2 litraa 100 kilometrillä ajettaessa nopeudella 120 km/h.

Kokoluokkansa aerodynaamisin: Uuden Fabian ilmanvastuskerroin on alkaen vain 0,28. Pieni ilmanvastuskerroin parantaa auton ajo-ominaisuuksia, pienentää polttoaineen kulutusta ja vähentää pakokaasupäästöjä.