Uusi ŠKODA KAROQ ensiesitellään yleisölle Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä 2017

Mladá Boleslav / Frankfurt, 5. syyskuuta 2017 – uusi ŠKODA KAROQ esittäytyy. ŠKODA ensiesittelee uuden kompaktin katumaasturin yleisölle Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä. ŠKODA KAROQ-mallin ensiesittely suurelle yleisölle tapahtuu ŠKODA-näyttelyosaston hallissa 3. ŠKODA-automalliin on nyt ensimmäistä kertaa saatavana muunneltava digitaalinen mittaristo. Lisäksi katumaasturissa on tarjolla 4G SIM-korttimoduuli ja ŠKODA Connect, jotka takaavat optimaaliset yhteydet. Karoqin muotoilu on tunteisiin vetoava ja dynaaminen. KAROQ ja useat muut uudet ŠKODA-mallit ovat esillä 14. - 24.9. ŠKODA-näyttelyosastolla hallissa 3.

›  Uusi kompakti katumaasturi on jatkumoa merkin katumaasturimallistolle

›  Ensimmäisenä ŠKODA-autossa: muunneltava digitaalinen mittaristo

›  4G SIM-korttimoduuli ja ŠKODA Connect takaavat toimivat yhteydet

›  Luokkansa suurin tavaratila

›  Kompaktin katumaasturin moderni muotokieli tukee Škodan katumaasturimalliston uudistusta

›  Uudet ŠKODA-mallit esillä 14. - 24.9. Frankfurtin autonäyttelyssä ŠKODA-osastolla, hallissa 3

ŠKODA KAROQ on katumaasturi, jolla on luonnetta. Kompaktin katumaasturin pituus on 4 382 mm, leveys 1 841 mm ja korkeus 1 605 mm. Pitkän 2 638 mm:n akselivälin ansiosta matkustajilla on runsaasti jalkatilaa. Tavaratilan tilavuus on 521 litraa, kun takaistuimet ovat normaaliasennossa. Takaistuimien selkänojien alas kääntäminen suurentaa tavaratilan 1 630 litraan. ŠKODA on sisällyttänyt useita Simply Clever -ratkaisuja uuteen kompaktiin katumaasturiin. Näihin lukeutuvat muiden muassa tavaratilan avaamisen käsin koskematta mahdollistava virtuaalinen poljin ja tarjolla oleva VarioFlex-takaistuinjärjestelmä. Tämän takaistuinjärjestelmän yhteydessä tavaratilan koko on muunneltavissa välille 479 ja 588 litraa. VarioFlex-takaistuinjärjestelmään kuuluu kolme erillistä takaistuinta, jotka voidaan säätää erikseen ja jopa irrottaa kokonaan. Tällöin tämä kompakti katumaasturi muuntuu jopa pakettiauton mittoihin, ja tavaratilan koko kasvaa peräti 1 810 litraan.

ŠKODA KAROQ on ŠKODA-malliston digitaalisin auto. ŠKODA-automalliin on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla muunneltava digitaalinen mittaristo. Kuljettaja voi omien mieltymystensä mukaan mukauttaa näkymät, jotka liitetään auton tietoviihdejärjestelmään. Kaikki liitettävyysratkaisut parantavat tiedonsiirtoa ja lisäävät samalla viihtyvyyttä ja turvallisuutta. ŠKODA KAROQ tarjoaa käyttöön uusimmat tietoviihdejärjestelmät. Niiden kapasitiivisissa kosketusnäytöissä on Škodalle ominainen kirkaslasi-design. ŠKODA Karoqin 4G SIM-korttimoduulin ja WLAN-lähiverkon ansiosta matkustajat pysyvät aina online-yhteyksissä, sillä jokaisen matkustajan mobiililaite voidaan yhdistää langattomaan verkkoon.

ŠKODA Connectin uudet online-mobiilipalvelut on jaettu kahteen luokkaan: Infotainment Online -toimintoihin on koottu tieto- ja navigointitoiminnot, ja Care Connect -toiminnot puolestaan tarjoavat avustuspalveluja teknisten vikatilanteiden ja hätätilanteiden yhteydessä. Esimerkiksi hätäpuhelutoiminto hälyttää automaattisesti paikalle apua onnettomuuden sattuessa. ŠKODA Connect -sovellus tarjoaa käyttöön lisää online-palveluja. Sen avulla käyttäjät voivat tarkastaa ja määrittää autonsa tiettyjä asetuksia ja paikantaa autonsa älypuhelimestaan käsin.

ŠKODA Karoqin myötä auton ja älypuhelimen yhteistoiminta saavuttaa uuden tason. Phone Box -matkapuhelinlokeroon liittyy älypuhelimen langaton induktiivinen latausmahdollisuus.

ŠKODA KAROQ-mallissa on lisäksi uusia kuljettajaa tukevia avustinjärjestelmiä. Ajomukavuutta lisääviä järjestelmiä ovat muiden muassa pysäköintiavustin, kaista-avustin ja ruuhka-avustin. Turvallisuutta parantavat puolestaan kaistanvaihtovaroitin, innovatiivisen jalankulkijasuojan sisältävä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assistant ja hätätila-avustin. Kompaktissa katumaasturissa on täys-LED-ajovalot, LED-takavalot ja sisätilan tunnelmavalaistus, joka luo matkustamoon miellyttävän valotunnelman.

Saatavana on viisi moottorimallia: kaksi bensiinimoottoria ja kolme dieselmoottoria, joiden tehot ovat välillä 85 - 140 kW (115 - 190 hv). Molemmat bensiinimoottorit ja kaksi dieselmoottoria ovat täysin uusia. Moottorien iskutilavuudet ovat 1,0, 1,5, 1,6 ja 2,0 litraa. Tehokkainta dieselmoottoria lukuun ottamatta moottoreiden yhteyteen saa 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston tai 7-vaihteisen DSG-kaksoiskytkin-automaattivaihteiston. Moottorin 2.0 TDI 140 kW (190 hv) yhteydessä autossa on aina neliveto ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto. Uudessa 1.5 TSI -moottorissa on sylinterilepuutus.

ŠKODA Karoqin alustan huolellinen sovitus merkitsee erinomaista ajettavuutta myös päällystämättömillä tienpinnoilla. Saatavilla on myös ajoasetuksen valinta, jonka vaihtoehdot ovat normaali, Sport, Eco, yksilöllisesti säädettävä Individual ja nelivetomallissa lisäksi Lumi.

Lisätietoja:

Kari Aalo

Viestintäpäällikkö

+358 10 436 2112

kari.aalo(at)skoda.fi

Helkama-Auto Oy on osa Helkama-yhtiöitä. Helkama-Auto on Škoda-autojen, -varaosien ja -lisävarusteiden maahantuoja Suomessa.

Communications Manager

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki