Uusi ŠKODA OCTAVIA: suursuosikin uusi tekniikka ja muotoilu

Mladá Boleslav OCTAVIA on ŠKODA-automalliston sydän, sielu ja moottori, suursuosikki ja eniten myyty malli. Sopivasti OCTAVIA-mallin 60-vuotisjuhlavuonna ŠKODA esittelee suosikkimallinsa uuden sukupolven. ŠKODA OCTAVIA on kasvanut kokoa; se on pitempi ja leveämpi kuin edeltäjämalli. Myös suuri tavaratila on entistäkin suurempi. Uuden ŠKODA-muotokielen ansiosta OCTAVIA herättää ulkonäöllään tunteita vieläkin vahvemmin. Täysin uudistuneissa sisätiloissa toisensa kohtaavat erinomainen toiminnallisuus, ainutlaatuinen väljyys, korkealaatuiset materiaalit sekä monet nerokkaat ratkaisut, pienintä yksityiskohtaa myöten. Monet uudet liitettävyysmahdollisuudet ja avustinjärjestelmät kertovat Škodan innovatiivisuudesta perheautokokoluokassa. Kaikkien näiden vahvuuksien kruununa OCTAVIA tarjoaa hyvän vastineen rahalle ŠKODA-automalleille tyypillisestä korkeasta laadusta tinkimättä.

ŠKODA AUTON pääjohtaja Bernhard Maier: "OCTAVIA on Škodalle äärimmäisen tärkeä. Siksi teimme tästä autosta kokonaan uuden. Se on paras OCTAVIA kautta aikain: se on tilavampi, käytännöllisempi ja turvallisempi kuin koskaan. Octavia-mallin 60-vuotisjuhlan kunniaksi me otamme uuden sukupolven mallilla pitkän askeleen kohti tulevaisuutta. Kuuden vuosikymmenen myötä OCTAVIA on ratkaisevasti vaikuttanut yrityksemme ja automerkkimme kehitykseen. Olen täysin vakuuttunut, että uusi sukupolvi lunastaa paikkansa positiivisen kehityksen jatkamisessa."

Tammikuussa 2019 juhlittiin OCTAVIA-mallin valmistuksen alkamisen 60. merkkivuotta. Legendaksi kehittyneen automallin ensimmäiset yksilöt valmistuivat Mladá Boleslavin tehtaalta vuoden 1959 alussa. 1990-luvun puolivälissä ensimmäinen nykyajan OCTAVIA-sukupolvi alkoi jatkaa suositun perheautomallin historiaa. Tähän mennessä ŠKODA on valmistanut kaikkiaan yli 6,5 miljoonaa Octaviaa. Viime vuosina tätä tilavaa perheautokokoluokan mallia on myyty vuosittain noin 400 000 kappaletta, mikä merkitsee noin kolmannesta Škodan koko automyynnistä. Tällä hetkellä OCTAVIA löytyy myyntitilastojen kärjestä Tšekin tasavallassa, Itävallassa, Sveitsissä, Suomessa, Unkarissa, Puolassa, Serbiassa ja Valko-Venäjällä. Suuressa suosiossa merkittävä tekijä on farmarimalli COMBI: lähes kaksi kolmesta OCTAVIA-asiakkaasta päätyy farmarimalliin. OCTAVIA on Euroopan myydyin farmari ja Saksan myydyin tuontiauto. Siksi ŠKODA AUTO esittelee uudesta OCTAVIA-sukupolvesta nyt ensin COMBI-farmarimallin; viisiovinen liftback on vuorossa muutamaa viikkoa myöhemmin.

Tunteita luova ulkonäkö ja kooltaan suurempi Uusi etuhelma ja teräväpiirteiset uudet ajovaloyksiköt ovat uuden Octavian ilmeen visuaaliset kohokohdat. Auton pituuden ja leveyden kasvu tuo ulkonäköön itsevarmuutta. Neljännen sukupolven ŠKODA OCTAVIA COMBI on 4 689 mm pitkä (edeltäjää 22 millimetriä pitempi) ja 1 829 mm leveä (edeltäjää 15 mm leveämpi). Liftback-mallin pituus on 4 689 (+19 mm) ja leveys 1 829 mm (+15 mm). Akseliväli on 2 686 millimetriä. Uudenmalliset matalat kattokaiteet korostavat auton pitkäksi vedettyä sivuilmettä, johon jopa 19-tuumaiset kevytmetallivanteet tuovat jyhkeyttä.

Uusi OCTAVIA on yksi maailman aerodynaamisimmista autoista Uusi muotoilu on terävöittänyt ŠKODA Octavian ilmettä ja parantanut aerodynamiikka. Liftback-mallin ilmanvastuskerroin (cd) on 0,24 ja OCTAVIA COMBI -mallin 0,26. Näillä arvoilla uusi OCTAVIA sijoittuu maailman aerodynaamisimpien automallien joukkoon. Entistä parempi aerodynamiikka myös pienentää polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki