19.11.2020
Uusi ŠKODA OCTAVIA – Vuoden Auto Suomessa 2021 finalisti Ajankohtaista & Uutta

Uusi Octavia kisaa arvostetusta Vuoden Auto Suomessa 2021 -tittelistä 26 uutuusmallin kanssa. (kuva Marko Mäkinen)

Uusi ŠKODA OCTAVIA on valittu Vuoden Auto Suomessa 2021 -kisan finaaliin 27 uutuusmallin joukosta. Auto- ja liikennetoimittajien valinta julkistetaan 27.1.2021.

Jo seitsemännen kerran jaettava Vuoden Auto Suomessa -palkinto on Auto- ja liikennetoimittajat AuLi ry:n tunnustus vuoden tärkeimmälle ja erinomaista vastinetta rahalle tarjoavalle autouutuudelle. Vuoden Auto Suomessa 2021 -tittelistä kilpaili ensimmäisellä kierroksella 27 ehdokasta. Kun tuomariston äänet laskettiin yhteen, jatkoon kiri kuusi uutuusmallia: ŠKODA OCTAVIA, Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, Toyota Yaris ja Volkswagen ID.3.

Kilpailun toinen ja ratkaiseva äänestyskierros toteutettiin 18.11.2020, jolloin finalistit olivat autojournalistien ajettavana KymiRingin uudella moottoriradalla. Sääntöjen mukaan finaalikierroksella jokaisella tuomariston jäsenellä on käytettävissään 15 ääntä, jotka tuomari voi jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on kuitenkin nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta kaikille ehdokkaana oleville autoille ei tarvitse antaa pisteitä.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n tuomaristo arvioi kisassa mukana olevien autojen uutuusarvoa sekä mm. auton rahalle tarjoamaa vastinetta ja tarjolla olevia mallivaihtoehtoja. Octavian mallisto on laaja. (kuva Marko Mäkinen)

Voittaja julkistetaan tammikuussa 2021

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenistä koostuva yli 100-henkinen tuomaristo arvioi auton uutuusarvoa, auton rahalle tarjoamaa vastinetta sekä muita ominaisuuksia, kuten ajettavuutta, tiloja, teknistä edistyksellisyyttä ja ympäristöystävällisyyttä. Merkitystä on myös muotoilulla, suomalaisia ostajia kiinnostavilla varusteilla sekä mallivaihtoehdoilla. Tänä vuonna finaaliin yltäneitä automalleja yhdistää sähköisten voimalinjojen esiinmarssi.

Äänestys huipentuu, kun eniten ääniä saanut auto valitaan Vuoden Auto Suomessa 2021 -kilpailun voittajaksi 27.1.2021 jo perinteeksi muodostuneessa Auto- ja Liikennegaalassa. Järjestelyistä vastaavat Autotuojat ja -teollisuus ry sekä Event Management Group Oy yhdessä Auto- ja liikennetoimittajat ry:n kanssa.

Vuoden Auto Suomessa 2021 -kisan toinen äänestyskierros käytiin KymiRingin moottoriradalla. Mukana olivat Peugeot 2008, Porsche Taycan, Renault Captur, ŠKODA OCTAVIA, Toyota Yaris ja Volkswagen ID.3. (kuva Marko Mäkinen)