21.9.2023
Uusi Superb ja uusi Kodiaq pärjäävät sekä kuumassa että kylmässä – katso testivideo Ajankohtaista & Uutta

Škoda Superbin ja Kodiaqin uudet sukupolvet lähestyvät ensiesittelyjään. Sitä ennen ne ovat käyneet läpi tiukat ja intensiiviset testit autojen laadun takaamiseksi. Mitä kaikkea testauksissa tapahtuu? Lue lisää ja katso video.

Škoda Auto

Škoda noudattaa edelleen perustajiensa Václav Laurinin ja Václav Klementin mottoa "Vain paras on kyllin hyvä asiakkaillemme". Siksi jokainen automalli testataan huolella kehityksen ja tuotannon aikana ennen markkinoille tuloa viemällä autot äärirajoille. Näin voidaan taata autojen mahdollisimman korkea laatu. Luonnollisesti myös Škoda Superbin ja Kodiaqin uudet sukupolvet kävivät läpi vaativat testit napapiirin jäätävästä kylmyydestä Arizonan autiomaan paahtavaan helteeseen.

Autoilla ajettiin muutamassa kuukaudessa reilusti yli miljoona kilometriä, mihin autoilijalta menisi keskimäärin 40 vuotta. Autoilla ajettiin kaikenlaisilla teillä, kaupunkiliikenteessä, maanteillä ja moottoriteillä – niin pölyisillä taipaleilla kuin jäisillä ja lumisilla teillä. Testit toteutettiin eri puolilla maailmaa, ja autoja ajettiin sekä tavallisessa liikenteessä että testiradoilla.

Uusi Škoda Superb piilossa naamioinnin alla

Sekä uusi Superb että Kodiaq pääsivät äärilämpötiloihin, niin Espanjan, Afrikan ja Arizonan lämpöön ja lähes +50 asteen kuumuuteen kuin napapiirin jopa -30 asteen kylmyyteen. Kun aavikoilla testattiin kestävyyttä korkeissa lämpötiloissa ja hienojakoisessa pölyssä, pakkasolosuhteissa insinöörit keskittyivät muun muassa uusien kaksiventtiilisten iskunvaimentimien hienosäätöön. Ne ovat osa uudistettua mukautuvaa alustan säätöjärjestelmää, joka tulee saataville lisävarusteena molempiin automalleihin. Uusi järjestelmä on saanut toimittajilta paljon kiitosta ensimmäisten naamioiduilla prototyypeillä tehtyjen koeajojen aikana.

Uusi Škoda Kodiaq piilossa naamioinnin alla

Uuden mallisarjan ensimmäiset virtuaaliset testit aloitettiin noin neljä vuotta ja todellisten olosuhteiden testiajot kaksi vuotta ennen mallisarjan esittelyä. Testeissä tutkitaan auton laatu ja kestävyys kokonaisuutena alustasta koriin ja voimalinjasta sähköjärjestelmään sekä varmistettaan kaiken luotettava toiminta rankimmissakin olosuhteissa. Ennen sarjatuotannon aloittamista Škoda tutkii ja testaa noin 7000 erilaista osaa ja komponenttia.

Kun intensiivinen testiohjelma on saatu päätökseen, uudet automallit ovat valmiita kansainväliseen ensiesittelyynsä.

Lue lisää uudesta Škoda Kodiaqista täältä.

Lue lisää uudesta Škoda Superbista täältä.

Molempia automalleja testattiin ääriolosuhteissa, kuten aavikon kuumuudessa.

Lue myös

Uusi Kodiaq – hunajaisempi mesikämmen

Ajankohtaista & Uutta

Onnea Superb 90 v – katso video

Ajankohtaista & Uutta

Hyödynnä uusi asiakasetusi alkaen 2 260 €

Ajankohtaista & Uutta