3.6.2020
Uusia ominaisuuksia ŠKODA Connect -sovellukseen Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA OneApp sulautui ŠKODA Connectiin. Nyt molempien sovellusten käyttäjät saavat näiden palvelut yhdessä sovelluksessa.

TEKSTI: JANI KIVIRANTA

Näin oli ennen: Kun puhelin oli yhdistettynä auton tietoviihdejärjestelmään SmartLink+ -yhteydellä, ŠKODA OneApp -sovellus keräsi autosta ajonaikaista tietoa, ja kuljettaja sai sovellukseen Lokikirjan ajoistaan.

Nyt on toisin: OneAppin käyttäjä saa sovelluksen keräämät tiedot käyttönsä kirjautumalla tunnuksillaan ŠKODA Connect -sovellukseen. Connect-sovelluksen käyttäjälle uudistus vastaavasti tarkoittaa lisää palveluita tutussa sovelluksessa.

Vaikka auto ei tukisikaan ŠKODA Connect -onlinepalveluja, sovelluksen käyttäjä saa Lokikirjan ajoistaan. Lisäksi sovelluksesta saa peilattua ”laajennetun ajotietokoneen” auton tietoviihdejärjestelmän näyttöön. Tämä tarjoaa monipuolista, reaaliaikaista lisätietoa, kuten auton kiihtyvyyden.

Tiedot ja toiminnot perustuvat suoraan yhteyteen puhelimen ja auton välillä MirrorLink-yhteydellä. Applen puhelimissa on ensimmäisessä vaiheessa näistä ominaisuuksista Lokikirja. ŠKODA Connect -onlinepalveluja tukevissa autoissa ennestään tutut palvelut säilyvät ennallaan.

ŠKODA Connect -sovellus näyttää tutulta. Jos auto tukee sovelluksen uusia ominaisuuksia, uutena välilehtenä sovelluksessa on Lokikirja. Matkasta tallennetaan yksityiskohtaiset tiedot ja lisäksi reitti näytetään kartalla.

Mitä tarvitaan?

Tarvitset älypuhelimen, missä on tuki Apple CarPlaylle tai MirrorLinkille. Apple CarPlay on iPhoneissa alkaen mallista 5. MirrorLinkia tukevia puhelinmalleja on listattu osoitteessa www.mirrorlink.com/phones .

Tarvitset myös Škoda Fabian, Rapidin, Octavian, Karoqin, Kodiaqin tai Superbin, jossa on varusteena SmartLink+.

Sovelluksen ja auton tietoviihdejärjestelmän välille muodostetaan Apple CarPlay tai MirrorLink-yhteys USB-johdolla. Sama yhteys mahdollistaa myös valikoitujen puhelimen sisältöjen peilaamisen käytettäväksi suoraan auton tietoviihdejärjestelmän näytöltä.

Lokikirja kiinnostuksen kohteena

Omien ajojen tallennetut tiedot voivat tarjota monella tapaa kiinnostavaa tietoa. Erityisesti ominaisuus kiinnostaa autoilijoita, jotka pitävät ajopäiväkirjaa. Sovellus tallentaa jokaisesta ajosta mm. alku- ja loppuosoitteen, reitin karttanäkymään, kellonajat, kilometrit ja keskikulutuksen. Ajot voi luokitella yksityisiksi tai työajoiksi. Lisäksi jokaiseen matkaan voi liittää omia muistiinpanoja ja nimetä matkan.

Lokikirjasta on hyvä muistaa, että se tallentaa matkan ainoastaan silloin, kun puhelin on yhteydessä auton tietoviihdejärjestelmään Apple CarPlaylla tai MirrorLinkillä. Lisäksi sovelluksen lokikirjanäkymän pitää olla puhelimessa avattuna. Muita puhelimen toimintoja voi tällöin käyttää auton tietoviihdenäytön kautta Apple CarPlay tai MirrorLink-yhteydellä.

ŠKODA Connectin uudet, auton SmartLink+:aan ja puhelimen yhteensopivuuksiin perustuvat ominaisuudet kehittyvät koko ajan ja niiden laitekohtainen yhteensopivuus laajenee. Huomioi siis tätä artikkelia lukiessasi sen päiväys.

MirrorLink-yhteydellä ŠKODA Connect -sovelluksesta saa peilattua auton näyttöön auton reaaliaikaisia parametritietoja. Kuvassa näkyvään Oma-näyttöön voi valita haluamiaan tietoja haluamassaan järjestyksessä. Lisäksi valittavana on kaksi esiasetettua näkymää: Dynaaminen ja Sport.