10.10.2016
Vauhtia ja herkullisia tilanteita Kuvassa

Jos juttuun saisi mukaan äänen, siitä kuulusi paljon iloisen kuplivaa naurua. Vappu Pimiän matkassa on helppo heittäytyä hyvälle tuulelle. Vauhtia, autoja ja ruokaa rakastavan toimittaja-juontajan menoa siivittää naisen sydämen vienyt ŠKODA Superb.

Tänään työpäivä käynnistyi aamu-kuudelta, jolloin lähdin ajamaan Salosta mökiltä kohti Espoon Tapiolaa. Teimme kuvausryhmän kanssa tehokkaan rupeaman kuvaamalla putkeen kuusi jaksoa televisiosta tuttua Mitä tänään syötäisiin -ohjelmaa. Tänään kokattiin mm. lohiperhosia, gluteenitonta leipää, kesäkurpitsamoussakkaa, kukkakaalimuusia, omena-vanilja-kakkua ja uunijäätelöä.

Olen viettänyt ylellistä kahdeksan viikon kesälomaa, koska viimeksi lomailin kunnolla kolme vuotta sitten. Tänä kesänä halusin nauttia perheestä kaikessa rauhassa ja antaa aikaa lapsille, jotka ovat vielä niin pieniä. Olen tietoisesti vähentänyt töitä tältä vuodelta, mutta mukavasti kalenteri taas syksyä kohden näyttää täyttyvän.

Ruoka on ollut aina Vappu Pimiän intohimo. Siitä on tullut myös osa hänen työtään.

Syksy tuo tullessaan tv-työn lisäksi tuttuun tapaan radiotöitä Vapun valtakunnassa sekä erilaisia mielenkiintoisia juonto- ja puhekeikkoja. Saattaa olla, että alan kirjoittaa kolmatta kirjaanikin.

Auto on elämässäni tärkeässä roolissa, sillä työpäivän aikana saatan käydä neljässäkin eri osoitteessa. Mökille lähdemme aina kuin mahdollista, joten ajoa tulee aika paljon, noin 20 000 kilometriä vuodessa.

Autoilijana olen vauhdikas ja temperamenttinen, mutten missään nimessä vaarallinen. Tykkään ajamisesta ja siitä, että autosta löytyy tehoa, vauhtia ja vääntöä. En ole mikään lunki kuski, joka kestää kuppaajia ohituskaistalla. Autolla pitää päästä ripeästi eteenpäin ja tarvittaessa turvallisesti ohi.

Auto, joka vei Vappu Pimiän sydämen. ”Olen ihan hullaantunut Superbiin. Onhan se ihana.”

Superb on vienyt sydämeni. Olen ihan rakastunut ja sen pauloissa. Aiemmin olen ajanut sähäkällä Fabia RS:llä ja Yetillä, mutta tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni Superb sopii täydellisesti. Kahden pienen lapsen kanssa on aina paljon tavaraa, joten Superbin häkellyttävän suuri tavaratila on tarpeen. Se on niin iso, että siellä mahtuisi vaikka asumaan. Autossa on myös lukuisia pieniä yksityiskohtia, joita naisena osaa arvostaa, kuten tunnelmavalaistus, simppelit säätimet ja monitoimiset lokerot.

Autojen ohella ruoka on ollut aina intohimoni. Olen onnellinen, että saan tehdä töitä niiden asioiden parissa, joista olen aina haaveillut. Kuulun ihmisiin, joilla on lasi aina puoliksi täynnä. Haluan toteuttaa unelmiani, hypätä välillä tyhjän päälle ja katsoa, miten elämä kantaa. Uskon, että ihminen tekee pitkälti oman elämänsä, vaikka jossakin on varmasti joitakin askelmerkkejä jo ennalta määritelty. Oma asenne ratkaisee paljon, joten pyrin ajattelemaan aina optimistisesti. Teen mieluummin kunnolla kuin en ollenkaan.

Mitä tänään sitten syötäisiin? Jos olisi viikonloppu, niin alkuun marinoituja kirsikkatomaatteja ja mozzarellaa, pääruoaksi hyvää lihaa yrttikastikkeella ja jälkiruoaksi pala juustoa punaviinin kera. Jos olisi arkipäivä, niin varmaankin kotoista kanariisiwokkia.”

Teksti: Sari Okko
Kuvat: Esko Tuomisto