Vuosi 2019 - menestysvuosi Škodalle Suomessa

Vuosi 2019 oli menestys Škodalle Suomessa: Merkin myynti 11 501 ajoneuvoa (2018: 11 697 kpl). Škodan markkinaosuus ylsi Suomessa yli 10 prosentin (10,2%). ŠKODA oli Suomen rekisteröidyin yritysauto sekä ostetuin kaasuhybridi 2019. ŠKODA vahvistaa mallitarjontaansa entisestään vuoden 2020 aikana.

ŠKODA menestyi Suomessa vuonna 2019 loistavasti. Uusia Škodia rekisteröitiin yhteensä 11 501 kappaletta markkinaosuuden ollessa 10,2 %. ŠKODA oli jo kahdeksatta kertaa kolmanneksi rekisteröidyin automerkki.

ŠKODA oli Suomen suosituin yritysautomerkki 17% markkinaosuudella. Yhteensä Suomen kymmenen suosituimman yritysautojen joukossa oli kolme ŠKODA-mallia (1. OCTAVIA, 6. SUPERB ja 8. KODIAQ).

Škodan myydyin automalli vuonna 2019 oli myös samalla Suomen ostetuin auto ŠKODA OCTAVIA, joita rekisteröitiin 5 601 kappaletta. Octavian markkinaosuus oli 5% koko Suomen automarkkinoista, joten joka kahdeskymmenes Suomessa rekisteröity auto oli OCTAVIA. Malli oli samalla myös Suomen myydyin yritysauto 8,8% markkinaosuudella, kuten myös kaasuautojen ykkönen 51% markkinaosuudella koko Suomen kaasuautomarkkinasta. ŠKODA OCTAVIA G-TEC -kaasuhybridejä rekisteröitiin yhteensä 1 089 kpl (kasvua 104%).

Škodan myyntiä vauhditti katumaasturimallisto, kun ison KODIAQ-katumaasturimallin ja KAROQ-mallin rinnalle tarjolle tuli jo Vuoden Auto Suomessa 2020 tittelin voittanut kompakti katumaasturi KAMIQ. Myös kesällä 2019 lanseerattu perheautokokoluokan SCALA sai vahvan alun ja nousi suosikiksi segmentissään. ŠKODA-malliston lippulaiva SUPERB-malli jatkoi suosiotaan, kun syyskuussa lanseerattiin uudistunut SUPERB-mallisto, joka täydentyi lisäksi uudella SCOUT-malliversiolla.

Vuosi 2020 tulee olemaan ennätysmäinen uudistusten vuosi Škodalle - heti alkuvuodesta kahden ensimmäisen sähköä voimalinjassaan hyödyntävän automallin – SUPERB iV ja CITIGOe iV – sekä ŠKODA iV -alatuotemerkin esittelyllä ŠKODA astuu sähköllä ajamisen maailmaan. Vuoden Auto Suomessa 2020 tittelin voittanut KAMIQ-mallisto laajenee keväällä lifestyle-henkisellä Monte Carlo -malliversiolla sekä maa/biokaasua hyödyntävällä G-TEC -malliversiolla. Myös perheautokokoluokan SCALA-mallisto täydentyy niin ikään G-TEC- sekä Monte Carlo -malliversioilla.

Keväällä 2020 tullaan julkistamaan täysin uuden neljännen sukupolven OCTAVIA-mallin hinnat ja uutuus lanseerataan Suomessa alkukesästä. Mallisto tulee täydentymään vuoden aikana laajemmaksi kuin koskaan. Uusi OCTAVIA on tilavampi, turvallisempi, liitettävyysmahdollisuuksiltaan runsaampi ja tunteita herättävämpi. Myös voimalinjat tarjoavat entistä suuremman valikoiman, kun tarjolle tulee taloudelliset bensiini-, diesel- ja kaasumoottorit sekä näiden lisäksi ladattava hybridi sekä kevythybridivaihtoehdot.

Vuonna 2020 esitellään kansainvälisesti vielä Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan perustuva täyssähköauto.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki