28.4.2016
Yksilöllisesti komealla kolmikolla Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA Style Emotion, ScoutLine ja Rapid Monte Carlo tarjoaa kolme erilaista luonnetta.

Kolme erilaista ŠKODA Rapid Spacebackia, kolme erilaista luonnetta. Yksi tavoite – löytää auto juuri sinun makuusi ja sinun matkallesi.

Autoilijoiden vaatimukset kasvavat koko ajan, ja sen myötä autoista on tullut entistä yksilöllisempiä – vähän kuin hyvän räätälin tekemistä vaatteista.

Joku arvostaa urheilullisuutta, toinen maastohenkistä ilmettä ja kolmas hyvää varustelua. Kaikki arvostavat myös näyttävää ulkonäköä. Škodan Rapid-mallistosta löytyy vastaus näihin kaikkiin toiveisiin.

Sporttista tunnelmaa

Auton yksilöllisyys on päivän sana. Tämä on selvää heti ensisilmäyksellä Škoda Rapid Spaceback Monte Carloa katsottaessa.

Auto on teräksisen harmaalla erikoisvärillä namun näköinen. Katto on tumma. Kontrasti toimii upeasti, joten kierros auton ympäri viehättää silmää. Urheilullisuutta korostetaan mustilla yksityiskohdilla: etuspoilerilla, maskin kehyksellä, helmalevikkeillä, sivupeileillä, diffuusorityyppisellä takahelmalla sekä kattospoilerilla.

Kaksi hyvää syytä: harmaa erikoisväri ja musta pelaavat upeasti yhteen. Sisustan punaiset yksityiskohdat alleviivaavat auton urheilullisuutta.

Astutaan siis sisälle autoon. Monte Carlo -mallinimen velvoittama urheilullinen ilme korostuu myös ohjaamossa. Vartalo solahtaa sitä erinomaisesti tukeviin Sport-etuistuimiin. Sport-mittaristossa korostuu siinäkin urheilullisuus. Neula kiipeää mielikuvissa kuin auto kohti Monte Carlo -rallin legendaarista Col de Turinia.

Valitse Rapid oman tyylisi
mukaan. Onko se Monte Carlo,
ScoutLine vai Style Emotion?

Päkiän alla kiiltää metallinen poljinpinta. Kojelaudassa on hiilikuitumaista pintaa. Nahkapintainen ja kolmipuolainen Sport-monitoimiohjauspyörä istuu hyvin käteen. Miten olisi siis matka Etelä-Ranskaan?

Koko perhe mahtuu mukaan ja vakiona oleva suuri panoraamalasikatto tuo sisätiloihin ylellistä avaruuden tunnetta pidemmälläkin reissulla. Ralli meni jo, mutta F1-kisa ajetaan Monacon katuradalla toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Seikkailijan kyydissä

Siirrytään hieman erilaisiin maisemiin. Jos Monte Carlo istuu kuin nakutettu ison kaupungin tyylikkäästi valaistulle bulevardille, ScoutLine tuo Rapid-mallistoon häivähdyksen havupuiden havinaa. Mukulakivet vaihtuvat soratiehen.

ScoutLinen seikkailijan luonnetta korostetaan jykevimmillä puskureilla. Mustat sivulistat kiertävät auton ympäri yhdistyen pyöränkoteloihin ja puskureihin. Sivupeilit ovat nyt hopeanväriset.

Pururadalle: Rapid Scoutlinen profiili on selvästi jykevämpi kuin perusversion. Ison takaluukun ansiosta harrastusvarusteet on helppo lastata autoon.

Auton voi valita myös huonon tien -varustepaketilla, sillä tätä autoa ei ole tehty ajettavaksi vain hyvän sään aikaan. Vakiorengaskoko on 16 tuumaa näyttävillä Rock-kevytmetallivanteilla. Vielä enemmän haluavat valitsevat 17-tuumaiset Camelot-kevytmetallivanteet.

Salmiakkia: Dynamic-varuste-pakettiin kuuluva ruutukuvioinen kangasverhoilu piristää sisätiloja.

Vakiona olevat etusumuvalot kääntymisvaloilla läpäisevät pölyisen ja mutkaisen tien kuusimetsän keskellä. Hyvät valot tuovat lisäturvaa seikkailijalle. Auton katolle saa kaiteet, joille voi lastata vaikkapa kumiveneen tai suksiboksin. Tai miten olisi alumiiniprofiilinen pyöräteline, johon saa kiinni Škoda-maastopyörät? Niillä matka jatkuu silloinkin, kun tie loppuu.

Kuten kaikissa Škodissa, käytännöllisyys on oleellinen osa myös ScoutLinen vetovoimaa. Isoon 415-litraiseen tavaratilaan on valittu kumimatto, vaelluskengät ja muut irtotavarat hyvin paikoillaan pitävä verkkojärjestelmä. Elämä ei ole aina tasaista, varsinkaan seikkailijan elämä. ScoutLinen kanssa arki saa jäädä hetkeksi taakse.

Kuin design-kengät

Entä miten olisi simppelisti yksinkertainen tyylikkyys? Vaikka auto olisi hehkeän punainen, Style Emotion -varustetaso ei pomppaa silmään aivan yhtä selvästi kuin Monte Carlo tai ScoutLine. Kokonaisuus on Style Emotion -varusteilla hieman hillitympi ja aistikkaampi, mutta siinä on paljon samoja hienoja yksityiskohtia kuin muissakin erikoismalleissa.

Stylistin valinta: musta ja punainen pelaavat hienosti yhteen.

Pitkittäin, poikittain tai ristiin: istuinverhoilun kuviolla on yllättävän suuri merkitys auton sisätilojen ilmeeseen.

Style Emotion -varusteluun kuuluu esimerkiksi Spaceback-korimallissa vakiona lasikatto. Takavalot ovat tummennetut Monte Carlo -version tapaan. Sivupeilit ja takaspoileri ovat mustat, takasivulasit tummennetut, kuten myös rekisterikilpeen asti ulottuva takalasi.

Paholainen rakastaa Pradan lisäksi yksityiskohtia. Musta ja punainen pelaavat hienosti yhteen. Style Emotion -varustelussa vanteet ovat vakiona 17-tuumaiset, viisipuolaiset ja luonnollisesti kevytmetalliset. Ne ovat kuin design-kengät, jotka kruunaavat tyylikkään puvun tai näyttävän mekon.

Arki ei voi olla aina juhlaa, mutta Style Emotion -varustelulla arjesta tulee nopeasti juhlavampaa. Miksi ei siis nauttia jokaisesta matkasta?

Minkä sinä valitsisit tästä kolmikosta? Valinta ei ole rahakysymys vaan makuasia.