ŠKODA KAMIQ

Crossover-katumaasturi ŠKODA KAMIQ on luotu moderniin asvalttiviidakkoon.

› KAMIQ on Škodan kompaktein katumaasturimalli

› KAMIQ-mallin vahvuuksia ovat tunteisiin vetoava muotoilu, kompaktit mitat, suuri maavara ja hyvä näkyvyys joka suuntaan

› Urbaani crossover-katumaasturi sopii erityisesti aktiiviseen elämäntyyliin

ŠKODA KAMIQ on Škodan suositun katumaasturimalliston kolmas automalli. KAMIQ yhdistää katumaasturin tunnetut hyvät puolet kuten suuremman maavaran ja korkean istuma-asennon kompakteihin ulkomittoihin sekä Škodalle tyypilliseen tunteita herättävään muotoiluun. Nykyaikaisilla avustin- ja tietoviihdejärjestelmillä, reilun väljillä sisätiloilla sekä lukuisilla Simply Clever -ratkaisuilla KAMIQ täyttää niin perhekeskeisten kuin lifestyle-suuntautuneiden asiakkaiden odotukset.

ŠKODA AUTON pääjohtaja Bernhard Maier: "ŠKODA Kamiqin myötä tuomme Euroopan markkinoille suosittuun katumaasturimallistoomme uuden mielenkiintoisen vaihtoehdon."

KAMIQ jatkaa KODIAQ- ja KAROQ-katumaasturimallien muotokieltä, johon kahteen yksikköön jaetut etuvalot tuovat uuden ja visuaalisesti kiinnostavan yksityiskohdan: päivävalot on sijoitettu erilleen ajovaloyksiköiden yläpuolelle. 4 241 millimetriä pitkä ŠKODA KAMIQ on selvästi kompaktimpi kuin suuremmat katumaasturisisarensa. Kun kompaktiin kokoon yhdistyy korkea istuma-asento, auto on kuin luotu modernin urbaaniin kaupunkiympäristöön. Tyypilliseen ŠKODA-tapaan KAMIQ on autokokoluokassaan esimerkillisen tilava sisältä.

"KAMIQ-nimi on peräisin Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä. Se tarkoittaa jotain, mikä sopii täydellisesti jokaiseen tilanteeseen. Lisäksi KAMIQ-nimi alkaa K-kirjaimella ja päättyy Q-kirjaimeen ollen siten yhdenmukainen kaikkien ŠKODA-katumaasturimallien nimien kanssa", selittää myynnistä ja markkinoinnista vastaava ŠKODA AUTON hallituksen jäsen Alain Favey ja lisää: "Olen varma, että Kamiqilla on erinomaiset edellytykset menestyä kasvavassa katumaasturisegmentissä – tässä autossa on kaunis muotoilu, nykyaikaiset avustinjärjestelmät ja suuret sisätilat eli kaikki, mitä uusien asiakkaiden valloittamiseen tarvitaan."

Mukaan kasvavaan segmenttiin

KAMIQ-mallilla ŠKODA on jatkanut katumaasturimallistonsa laajentamista. Katumaastureilla on jatkossa entistä vankempi sija ŠKODA-mallistossa ja katumaastureiden suosio maailmalla jatkaa kasvuaan. Pelkästään vuosien 2017 ja 2018 välillä katumaasturimallien myynti kasvoi 6,8 prosentilla. Tällä hetkellä jo vähintään joka kolmas tehtaalta lähtevä auto on katumaasturi. Erityisen suosittuja ovat olleet kompaktikokoiset katumaasturit, joiden segmentti kasvoi 13 prosentilla. Tämän segmentin autojen pääasiakaskohderyhmän muodostavat sporttiset, lifestyle-suuntautuneet ihmiset, jotka arvostavat mukavuutta ja modernia, yksilöllistä liikkumista. Uutta autoa valitessaan he painottavat käytännöllisyyden ohella myös auton hauskuutta. KAMIQ on tuonut dynaamisen, erottuvan ja tunnepitoisen muotoilun uuteen kokoluokkaan ja liittänyt sen katumaasturin seikkailuhenkisyyteen. Korkeamman istuma-asennon ohella siinä on suurempi maavara, kompakteista ulkomitoista huolimatta runsaat sisätilat, erinomainen käytännöllisyys ja hyvät iitettävyysominaisuudet. Se on aina etuvetoinen, taloudellinen, ympäristövastuullinen ja hyvän vastineen rahalle tarjoava.

Ulkopuoli

Suurempi maavara, jykevät yksityiskohdat ja kookkaat vanteet kooltaan 16‒18 tuumaa luovat ŠKODA Kamiqille vahvan kokonaisilmeen. Kompaktikokoinen crossover-katumaasturi on täynnä luonnetta ja dynaamisuutta. Sukunäkö muiden ŠKODA-katumaasturimallien kanssa käy heti ilmi, mutta silti Kamiqissa on selvästi erottavia muotoilupiirteitä: esimerkiksi veistoksellinen konepelti antaa Kamiqille ainutlaatuisen, omaa luonnettaan korostavan ilmeen. KAMIQ on ensimmäinen ŠKODA, jonka etuvaloissa päivävalot on sijoitettu erikseen ajovaloyksiköiden yläpuolelle. Täys-LED-etuvalojen yhteydessä autossa on dynaamiset etuvilkut. Panoraamalasikatto on saatavilla. Muiden uusien ŠKODA-automallien tavoin takaluukun pintaa koristaa ŠKODA-tekstilogo merkkilogon sijaan.

Sisätilat

KAMIQ on Škodan toinen automalli, jossa on toteutettu uusi sisätilakonsepti. Crossover-katumaasturimallin korkeampi istuma-asento ja väljät sisätilat helpottavat autoon kulkua. Näkyvyys joka suuntaan on mainio ja ergonomia huolella harkittua. Takaistuimella Kamiqissa on pääntilaa 1 003 mm ja kyynärpääleveyttä 1 425 mm. Kaikki nämä arvot ovat tämän autokokoluokan kärkeä. Tavaratilaa löytyy jopa 400 litraa, ja takaistuimien selkänojat suhteessa 60:40 eteen kääntämällä peräti 1 395 litraa. Myös takaistuimen keskikyynärnoja on saatavissa. Lisäksi saatavissa on etumatkustajan istuimen eteen kääntyvä selkänoja, jonka ansiosta auton sisällä voi kuljettaa jopa 2 447 millimetriä pitkiä tavaroita. Auton sisältä löytyvien tavaralokeroiden yhteistilavuus on jopa 26 litraa. Sisätilojen viihtyisyyden takaavat kojelaudan ja oviverhousten pehmeät materiaalit sekä istuimien uusi muotoilu ja verhoilut – istuinverhoilun materiaaliksi on saatavissa myös ylellinen Suedia-mikrokuitukangas. Omien mieltymysten täyttämiseksi Kamiqiin on tarjolla tunnelmavalaistus (valkoinen, punainen tai oranssi), sisätilan erilaisia koristelistavaihtoehtoja sekä Dynamic-varustepaketti. Käyttömukavuutta voi entisestään nostaa 10,25-tuumaisella muunneltavalla, digitaalisella Virtual Cockpit -mittaristolla, avaimettomalla keskuslukituksella ja käynnistyksellä, kuljettajan istuimen sähkötoimisella säädöllä sekä tuulilasilämmityksellä. Auton avaimettoman keskuslukituksen ja käynnistyksen (KESSY) lähetinavaimen signaali kytkeytyy automaattisesti pois päältä, jos avainta ei ole liikutettu 15 minuuttiin.

Moottorit ja alusta

Saatavilla on kolme bensiinimoottoria iskutilavuudeltaan 1,0 ja 1,5 litraa sekä tehot välillä 70 ja 110 kW (95 ja 150 hv). Škodan ensimmäisen bio-/maakaasukäyttöisen katumaasturimallin 1.0 TSI G-TEC teho on 66 kW (90 hv). Näiden Euro 6d-TEMP -päästöstandardin vaatimukset täyttävien moottoreiden yhteydessä on joko 5- tai 6-vaihteinen käsivalintainen vaihteisto tai 7-vaihteinen DSG-vaihteisto. Kamiqissa on uusi alustarakenne ja sen myötä 39 mm suurempi maavara kuin Scalassa. Kamiqiin on saatavissa Sport-alustansäätöjärjestelmä, jonka myötä alusta on 10 millimetriä madallettu ja iskunvaimennuksen luonteeksi voidaan ajoasetuksen valinnalla valita Normal tai Sport.

Kori, turvallisuus ja avustinjärjestelmät

Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB A0 -perustekniikkaan pohjautuvan Kamiqin aktiivinen ja passiivinen turvallisuus ovat erinomaiset. Turvallisuuden takeena autossa voi olla jopa yhdeksän turvatyynyä; kuljettajan polviturvatyyny on vakiona ja tarjolla ovat myös takasivuturvatyynyt sekä uusimmat avustinjärjestelmät. KAMIQ on 4 241 mm pitkä, 1 793 mm leveä ja kattokaiteiden kanssa 1 553 mm korkea. Lähes 80 prosenttia korin rakenteista on valmistettu suurlujuus- ja lämpömuovatuista teräksistä. Kamiqin etu- ja takavalot on toteutettu aina LED-tekniikalla, ja huippuversiossa on täys-LED-etuvalot ajotilanteeseen sopeutuvalla AFS-toiminnolla sekä dynaamiset etu- ja takavilkut. Vakiovarustukseen kuuluvat kaista-avustin, kaupunkiajo-hätäjarrutusavustimen sisältävä automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä Front Assist sekä ennakoiva jalankulkijasuoja ja Multi-Collision Brake -monitörmäysjarrutusjärjestelmä.

Tietoviihde ja liitettävyys

Volkswagen-konsernin kolmannen sukupolven tietoviihdejärjestelmissä Swing, Bolero ja Amundsen näyttöjen koot ovat välillä 6,5 ja 9,2 tuumaa. Bolero- ja Amundsen-järjestelmien yhteyteen on tarjolla ŠKODA Sound System -äänentoistojärjestelmä, johon sisältyy kymmenen kaiutinta.

KAMIQ on aina online-tilassa autoon asennetulla omalla LTE-/4G-nopeuksisella eSIM-kortillaan. Sen ansiosta esimerkiksi navigointi saa tuekseen aina ajantasaiset tiedot. Škodan digitaalinen avustaja Laura reagoi puhekäskyihin ja hyödyntää online-tietoja: yksinkertaisten käskyjen ohella Laura ymmärtää myös tavallisista lauseista koostuvaa puhetta. Laura toimii tällä hetkellä kuudella eri kielellä, ml. englanti, saksa, italia, espanja, ranska ja tšekki.

Auton oma eSIM-kortti mahdollistaa eCall-hätäpuhelutoiminnon ja Škoda Connect -mobiilipalvelujen käytön. Näihin palveluihin sisältyvät Care Connect, Remote Access, Proactive Service ja Infotainment Online. Infotainment-sovelluksia voidaan ladata autoon Shop-palvelusta. Lisäksi saatavissa ovat SmartLink (yhdistettävyys Apple CarPlayllä, Android Autolla tai MirrorLinkillä™), langaton SmartLink (tukee Apple-päätelaitteita), kaksi USB-C-liitäntää myös taakse sekä älypuhelimen induktiolatauksen mahdollistava Phone Box ­matkapuhelinlokero.

Simply Clever -ratkaisut

Tyypilliseen ŠKODA-tapaan uudessa Kamiqissa on monia auton arkipäivän käyttöä helpottavia Simply Clever -ratkaisuja. Esimerkiksi sähkötoiminen takaluukku ja sähkötoimisesti esiin kääntyvä vetokoukku ovat tarjolla. Myös lasinpesunestesäiliön korkkiin integroitu suppilo, jääraappa ja renkaiden kulutuspintasyvyyden mittatulkki tankin luukun sisäpinnassa sekä sateenvarjolokero (sisältäen sateenvarjon) kuljettajan ovessa ovat yksinkertaisesti Simply Clever.

Tarjolla Monte Carlo -erikoismalli

ŠKODA jatkaa perinnettään tuoda pienemmistä perheautomalleistaan markkinoille urheilullisen, lifestyle-varustellun MONTE CARLO -erikoismallin. Nyt se on tarjolla myös KAMIQ-crossover-katumaasturista. Sen mustilla yksityiskohdilla ja runsaalla varustelulla kunnioitetaan Škodan menestyksellistä rallihistoriaa. MONTE CARLO -nimi on esiintynyt Škodan pienten perheautojen kokoluokan automallien sporttisten varusteluversioiden nimessä. Nimi viittaa Monacon ruhtinaskunnan keskukseen, joka tunnetaan ylellisyydestä sekä jo yli sadan vuoden ajalta myös Monte Carlon rallista.

Škodan vuosimalli 2021 tuo monia uusia varusteita

Uudet ohjauspyörät ovat näkyvin uudistus Škodan vuosimallin 2021 autoissa. Uudessa ŠKODA Octaviassa esitellyt ohjauspyörät löytyvät nyt myös KAMIQ-mallista. Auton varusteluversiosta ja lisävarusteista riippuen nahkaverhoiltu ohjauspyörä on joko tyylikäs kaksipuolainen tai urheilullinen kolmipuolainen. DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla varustettujen autojen ohjauspyörien yhteyteen on lisäksi saatavissa Tiptronic-vaihteenvalitsimet. Monitoimiohjauspyörissä on uusia näppäimiä ja käyttöä helpottavat hienostuneet rullasäätimet. Muina sisätilojen uutuuksina mainittakoon, että USB-C-liitännän saa nyt myös taustapeilin lähelle, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi tuulilasikameran lataukseen. Lisäksi Amundsen-tietoviihdejärjestelmä ja digitaalisen mittaristo ovat saatavilla liikennemerkkien tunnistuksen kanssa.

Ulkopuolelle saatavissa ovat nyt uudet, 17-tuumaiset Propus-kevytmetallivanteet ja uutena tavaratilan Simply Clever -ratkaisuna tavaratilan peitteen alla on monikäyttöinen säilytystasku esimerkiksi takkeja varten. Kaikissa KAMIQ-malleissa on nyt aktiivihiili-raitisilmasuodatin, joka suodattaa sisäilmasta myös allergiaa aiheuttavia hiukkasia. Kaasuhybridimallin G-TEC teho on 90 hv (66 kW), ja myös se täyttää päästöstandardin Euro 6d.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki