27.4.2023
Ensimmäiset maistiaiset uudesta Superbista ja Kodiaqista Ajankohtaista & Uutta

Škoda suunnittelee vuodelle 2023 kahta ensiesittelyä: Superbin ja Kodiaqin uusia sukupolvia. Tässä jutussa pääset kurkistamaan uusiin malleihin ja tulevaisuuteen.

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Uusi Superb tulee saataville sekä Combi- että liftback -versioina. Uusi Kodiaq puolestaan tarjoaa edelleen jopa seitsemän istuinpaikkaa ja paljon muuta.

"Superb on polttomoottoriautojemme lippulaiva, joka asettaa neljännessä sukupolvessaankin uusia standardeja mukavuuden ja tilojen suhteen niin Combi- kuin liftback-mallina", Škoda Auton toimitusjohtaja Klaus Zellmer sanoo.

Uuden muotoilun lisäksi Superbin neljäs sukupolvi tarjoilee täysin uudistetut sisätilat ja huipputekniikkaa – yhdistettynä moniin nerokkaisiin ominaisuuksiin. Valikoimaan kuuluvat bensiini- ja dieselmoottorit sekä ladattavat hybridit ja kevythybridit.

Škoda Superbin uusi sukupolvi näyttäytyy tuttuun tapaan moderneine ja virtaviivaisine muotoineen.

Superb jatkaa menestyksekkäällä tiellä

Uusi Superb jatkaa menestyksekkäiden edeltävien sukupolviensa tiellä. Škodan nykyhistorian ensimmäinen Superb esiteltiin vuonna 2001, jolloin sitä valmistettiin 137 000 kappaletta seuraavien seitsemän vuoden aikana. Nimeä Superb Škoda käytti ensimmäistä kertaa kuitenkin jo 1930-luvulla.

Toinen sukupolvi vuodesta 2008 alkaen toi mukanaan paitsi uusimmat varusteet myös suositut Combi- ja 4x4 -mallit. Tämän sukupolven malleihin tarttui yli 618 000 asiakasta.

Kolmannen sukupolven Superb lanseerattiin vuonna 2015. Valikoimaan tuli myöhemmin myös ladattava Superb iV -hybridimalli. Kolmatta sukupolvea on tähän mennessä myyty yli 777 000 kappaletta.

Uuden sukupolven Škoda Superb tulee markkinoille myös Combi-versiona.

Tulossa toisen sukupolven Kodiaq

Vuonna 2016 ensiesitelty Kodiaq-katumaasturi on saavuttanut suuren menestyksen: autoa on myyty tähän mennessä yli 740 000 kappaletta.

"Toisen sukupolven Kodiaq vie turvallisuuden, tekniikan ja monipuolisuuden jälleen seuraavalle tasolle. Haluamme edelleen tarjota parasta ja vastata asiakkaidemme tarpeisiin”, Klaus Zellmer kertoo.

Toisen sukupolven Kodiaqin saa bensiini- ja dieselmoottorimallien ohella myös ladattavana hybridinä ja kevythybridinä.

Tältä näyttää toisen sukupolven Kodiaqin siluetti.

Lue myös

Tutustu tuleviin Škoda-sähköautoihin – Elroq näyttää mallia

Ajankohtaista & Uutta

Ilman kenkiä kesät talvet

Lifestyle

Škodan brändilähettiläät Mustion Linnalla – katso kuvat ja tunnelmat

Ajankohtaista & Uutta