27.10.2021
ENYAQ iV on Tekniikan Maailman sähköautovertailun ykkönen Škoda mediassa

Tekniikan Maailma vertaili sähköiset perheautot. Tulokset kertovat, että ŠKODA ENYAQ iV on vertailun tekijöiden yhteinen suosikki. Autoa luonnehdittiin testissä näin: ”Hieno, mukava ja tilava sähköinen perheauto. Škodan näkemys MEB-perusrakenteesta on yksi markkinoiden parhaista sähköautoista.”

KUVAT: ESKO TUOMISTO

Tekniikan Maailman vertailussa olivat ŠKODA ENYAQ iV:n lisäksi Volkswagen ID.4, Hyundai Ioniq 5 ja Ford Mustang Mach-E. Vertailun mukaan alusta alkaen oli selvää, että kilpailu Škodan ja Volkswagenin välillä on tiukkaa. Epäselvää sen sijaan oli, miten kaksikko sijoittuu kahta muuta kilpakumppania vastaan.

Arvosanat paljastavat tuloksen: ”Volkswagen-konsernin MEB-perusrakenne on erinomainen pohja sähköautolle. Sekä emomerkki Volkswagen että Škoda ovat tehneet hienoa työtä sen jalostamisessa omanlaisiksi autoikseen.”

Tekniikan Maailman vertailu perustuu objektiivisiin havaintoihin ja mittauksiin. ENYAQ iV oli vertailun tekijöiden yhteinen suosikki. Auto sai kiitosta muun muassa hienostuneisuudesta ja näyttävyydestä – niin ulkoa kuin sisältä katsoen. Voiton ratkaisivat ENYAQ iV:n ääritilannekäytös sekä ajovalot.

Tekniikan Maailman vertailussa keskityttiin ajettavuuden, ääritilanteiden ja tilojen lisäksi pikalatausominaisuuksiin sekä toimivuuteen matka-ajossa. ENYAQ iV vei voiton.

ENYAQ iV – erinomainen matka-auto

Vertailussa keskityttiin ajettavuuden, ääritilanteiden ja tilojen lisäksi pikalatausominaisuuksiin sekä toimivuuteen matka-ajossa. Matka tehtiin Helsingistä Ouluun, Mikkelin ja Kuopion kautta koukaten.

ENYAQ iV on vertailutulosten perusteella erinomainen matka-auto. Kulku tuntuu vakaalta, ohjaus luonnolliselta ja kyyti lisävarusteisen DCC-alustan kanssa joukon mukavimmalta. Pieni kääntöympyrä ja hyvä näkyvyys etuviistoon tekevät kaupunkiajostakin vaivatonta.

Mittaustulosten mukaan ENYAQ iV:n akut ovat joukon suurimpia, kääntöympyrät pienimpiä ja kulutus moottoritievauhdissa alhaisin. Myös pikalataussuorituskyky on hyvä.

Kiitosta tulee niin ikään parhaista ajovaloista kokonaisuutena: ”Kiitettävien matriisivalojen keiloissa on leveyttä ja arvostelluista valoista eniten kantamaa. ENYAQ iV on myös joukon ainoa ajovalopesureilla varustettu auto.”

ENYAQ iV:n sisätilojen laatuvaikutelma kertoo korkeatasoisuudesta. ”Etutilat ovat erinomaiset, ja myös takaistuin on kahdelle matkustajalle vertailun paras.”

Sähköiset perheautot – Tekniikan Maailman vertailun pisteet

  1. ŠKODA ENYAQ iV 80, 8,6 pistettä
  2. VOLKSWAGEN ID.4 Pro Performance 77 kWh, 8,5 pistettä
  3. HYUNDAI Ioniq 5 Style RWD 73 kWh, 8,1 pistettä
  4. FORD Mustang Mach-E RWD 75 kWh, 7,8 pistettä

Lue koko artikkeli Tekniikan Maailman sivulta tästä linkistä.

Lue myös

Urheilullinen ENYAQ iV SportLine on saatavilla sekä taka- että nelivetoisena

Ajankohtaista & Uutta

Kuusamon ruskaretki hurmasi ŠKODA-kesäkilpailun voittajat

Ajankohtaista & Uutta

”Onhan se upea” – Lue ensitunnelmat Škodan nelivetokiertueelta

Ajankohtaista & Uutta