27.5.2024
Huoleton, uudenveroinen auto kiinteillä kuluilla? Škodan Joustava tarjoaa modernia autonvuokrausta Ajankohtaista & Uutta

Moottoritie on kuuma, kun kesä mökkireissuineen ja seikkailuineen siintää edessä. Škodan Joustava-palvelu tuo vapauden mennä, mihin mieli tekee.

Teksti Anna-Kaisa Mäkinen, Kuvat Maija Tuukkanen ja Škoda

Monella tulee kesän korvilla tarve autolle. Kahdesta vanhemmasta toinen on töissä, kun toisen pitää kuljettaa lomailevia lapsia. Arjessa ilman autoa pärjäävä suunnittelee sukulaisreissuja pitkin Suomea. Kaveriporukka toteuttaa unelmansa yhteisestä roadtripistä.

Näihin tilanteisiin sopii lyhytaikainen auton vuokraus, jota myös minileasingiksi kutsutaan. Se on edullisempaa kuin vuokraaminen päivätaksalla ja joustavampaa kuin pitkäaikainen leasing. Škodan Joustava-palvelun avulla auton saa käyttöön haluamakseen ajaksi näppärästi ja kohtuuhinnalla.

"Joustava muistuttaa muita helppoja tilauspalveluja, joissa sopimusta hallinnoidaan omalla käyttäjätilillä. Sen voi päättää, kun siltä tuntuu ja muuten se jatkuu automaattisesti aina seuraavan kuukauden, aivan kuten suoratoistopalveluissa", Škodan Joustava-palvelun kalustopäällikkö Markus Ronkainen kertoo.

"Tuomme ja haemme autot pääkaupunkiseudulla toivotusta paikasta. Autoja toimitetaan myös muualle Suomeen lisämaksusta. Vuokraamiseen riittää, että tekee sivuillamme sopimuksen. Auto on pihassa keskimäärin parissa päivässä."

Vuokra-aika alkaa kahden kuukauden määräaikaisena jaksona, jonka jälkeen sitä voi jatkaa kuukausi kerrallaan. Pisimmillään autoa voi vuokrata yhteensä 12 kuukautta. Irtisanominen onnistuu aina viimeistään 14 vuorokautta ennen seuraavaa laskutusta.

Palvelu sopii myös yrityksille, joiden tarve työsuhdeautolle vaihtelee, tai työsuhteen pituus ei ole etukäteen tiedossa.

Škodan Joustava-palvelun kalustopäällikkö Markus Ronkaisen mukaan auton vuokraus on yhtä kätevää kuin suoratoistopalvelun käyttö.

Huoletonta ajoa

Varsinkin, jos ei omista autoa, voivat tietyt asiat vuokrauksessa mietityttää. Mitä jos moottori sammahtaa kesken matkan, rengas puhkeaa tai asiaan kuulumaton valo syttyy kojelaudalla?

Ronkainen kertoo, että Joustava-sopimukseen sisältyvä Škoda Ajoturva palvelee näissä ja monissa muissa tilanteissa, vuorokauden ympäri.

"Ei ole sellaista ongelmaa, johon Ajoturvasta ei saisi apua. Ei siis tarvitse pelätä odottamattomia tilanteita kaukana kotoa. Škodan Ajoturva tulee hinaamaan, korjaamaan tai tuomaan sijaisauton aina tarpeen mukaan."

Ajoturvan lisäksi Joustava erottuu vuokrapalvelujen joukossa kattavalla sopimuksellaan. Pakettiin kuuluu kaikki muu, paitsi polttoaine ja pesut. Autoilun kulujen ennakointi on helppoa, sillä ylimääräisiä kustannuksia ei tule.

"Sopimukseen kuuluvaa kilometrimäärää voi itse korottaa, mutta oletuskilometrit 2000 km kuukaudessa riittävät kyllä reilumpaankin ajoon", Ronkainen sanoo. "Pidempää reissua varten ei välttämättä tarvitse ostaa lisäkilometrejä, sillä ajomäärä lasketaan keskiarvona koko vuokrakaudelta. Yhdessä kuussa voi hyvin ajaa enemmän, jos toisessa kuussa kilometrejä kertyy vähemmän."

Auto kesäksi Joustava-sopimuksella alkaen 680 €/kk

Vuokraajat suosivat erityisesti keskikokoisia, helposti hallittavia Scala- ja Kamiq-malleja.

Sähköä, tilaa, turvallisuutta

Kaikki Joustava-autot ovat enintään pari vuotta vanhoja huollettuja autoja. Uudenkarheina niissä on viimeisimmät turvaominaisuudet ja ne ovat saatavilla useilla eri varustelutasoilla. Esimerkkeinä Ronkainen nostaa keskikokoiset Kamiq- ja Scala-mallit.

"Kompaktit, hinnaltaan kilpailukykyiset autot taipuvat moneen. Molemmat ovat helposti hallittavia, automaattivaihteisia ja yllättävänkin tilavia. Ne sopivat pidemmillekin kesän reissuille."

Mallistossa ovat myös täyssähköinen katumaasturi Enyaq ja sen virtaviivaisempi sisarus Enyaq Coupé. Valikoimasta löytyvät myös kaikki muut Škoda-mallit.

"Joustava on erinomainen tapa tutustua sähköautoiluun", Ronkainen vinkkaa. "Moni Enyaqin vuokraaja miettii sähköön siirtymistä, mutta haluaa ensin testata sitä käytännössä sitoutumatta ostamaan uutta ajokkia."

Ronkaisen mukaan moni viime kesän vuokraajista on jo varannut auton myös tulevalle suvelle.

"Huoleton ja piilokuluton autoilu helpottaa elämää, oli sitten loma tai arki. Nyt kannattaa varata omiin tarpeisiin sopiva auto mallistostamme."

Tutustu ja tilaa auto Škodan Joustava-mallistosta

Mihin Škodan Joustava sopii?

  • Huolettomaan autoiluun, jossa yllättäviä kuluja ei tule
  • Kakkosautoksi tilapäiseen tarpeeseen
  • Autottoman reissu- tai kesäautoksi
  • Tilanteeseen, jossa autoa tarvitsee ennalta määrittelemättömän ajan
  • Sähköautoiluun tutustumiseen
  • Yritykselle, jossa auton tarve vaihtelee

Tilaa Škoda News -uutiskirje alla olevasta linkistä!

Saat kerran kuukaudessa sähköpostiisi tietoa Škodan uutuuksista, eduista ja tapahtumista.

Tilaa uutiskirje Kuule ensimmäisten joukossa uusimmat Škoda-uutiset Tilaa

Lue myös

Kaikkien aikojen Kodiaq

Ajankohtaista & Uutta

Välähdyksiä tulevasta Škoda Elroqista – katso video

Ajankohtaista & Uutta

Mitä nyt Leijonakuningas?

Kuvassa