21.2.2023
Komea kolmikko – Kodiaq, Karoq ja Kamiq Ajankohtaista & Uutta

Mikä ikinä onkaan määränpää, Kodiaqin kyydissä sinne pääsee mukavasti, turvallisesti ja tyylikkäästi.

Kodiaq, Karoq ja Kamiq kuuluvat katumaasturiperheeseen, jota yhdistävät paitsi kirjaimet K ja Q, myös tyylikkyys, turvallisuus, tilavuus, innovatiivisuus ja sporttisuus. Sisarukset tarjoilevat vaihtoehtoja monenlaiseen menoon ja tarpeeseen.

Teksti: Sari Okko, Kuvat: Esko Tuomisto

Katumaasturiperheen ensimmäinen tulokas, Kodiaq, ensiesiteltiin suurelle yleisölle Pariisin Autonäyttelyssä lokakuussa 2016 Škodan ensimmäisenä isona katumaasturina. Ennakkokiinnostus oli alusta asti vahvaa ja kun hinnat Suomessa julkaistiin, selväksi kävi, että uusi tähti oli syttynyt. Uutuus saatiin jo marraskuussa vierailemaan AUTO 2016 -tapahtumassa Helsingissä.

Iso katumaasturi valloitti Škodalle uuden kokoluokan ja avasi ovia uusille kohderyhmille. Auto tulikin pian autoilijoille tutuksi liki 4,7 metrin mittaisena ja jopa seitsemänpaikkaisena tilaihmeenä. Kodiaqille on ropissut vuosien saatossa kansainvälisillä kentillä kasapäin testimenestyksiä ja palkintoja. Kotimaassa Kodiaq eteni Vuoden Auto Suomessa 2018 -finaaliin ja kiri lopputuloksissa kahden kärkeen.

Vuoden 2017 loppupuolella Škoda toi katumaasturimallistoonsa urheilullisen Kodiaq SportLine -mallin ja nelivetoisen Kodiaq Scout -mallin. Seuraavana vuonna malliston täydennykseksi saatiin ylellinen Kodiaq L&K sekä Škodan ensimmäinen RS-katumaasturi, joka tunnetaan sporttisuudestaan ja suorituskyvystään.

Nelisen vuotta syntymänsä jälkeen Kodiaq tuli markkinoille uudistuneena ja entisestään jalostuneena versiona – uudistetulla muotoilulla, uusimmalla tekniikalla ja uusilla varusteilla päivitettynä. Malliversiot SportLine, RS ja L&K vakiinnuttivat paikkansa Kodiaq-mallistossa.

Suuri kysyntä kertoo edelleen kansainvälistä menestystarinaa. Suomessa Kodiaq ylsi vuonna 2022 eniten rekisteröityjen yritysautojen kärkikolmikkoon.

Kodiaq 2023

Varustetasot Active, Ambition, Style, L&K, SportLine, RS

Mitat pituus 4 697-4 699* mm, leveys 1 882 mm,

korkeus 1 661-1 668* mm ja akseliväli 2 790 mm, tavaratila 835 l

Bensiinimallisto 1.5 TSI, 2.0 TSI 190 4x4, 2.0 TSI 245 4x4

Dieselmallisto 2.0 TDI 150, 2.0 TDI 150 4x4, 2.0 TDI 200 4x4

* Auton varustelusta riippuva vaihteluväli

Rakenna unelmiesi Kodiaq: skoda.fi

Tilaihmeenä tunnetun Kodiaqin saa jopa seitsemänpaikkaisena.

Karoq – kompakti ja käytännöllinen

Karoqilta on lupa odottaa paljon, kuten käytännöllisyyttä, turvallisuutta, tyylikkyyttä ja tilavuutta.

Vuonna 2017 Škoda esitteli toisen katumaasturinsa, jonka myötä Kodiaq sai rinnalleen kompaktin sisaruksen. Ensiesittely suurelle yleisölle tapahtui uutuusmalleille tuttuun tapaan kansainvälisessä autonäyttelyssä, tällä kertaa Frankfurtissa. Karoq esittäytyi Škoda-malliston digitaalisimpana mallina muun muassa muunneltavine digitaalisine mittaristoineen. Myös auton ja älypuhelimen yhteistoiminta saavutti nyt uuden tason.

Isomman sisaruksensa tapaan Karoq ansaitsi nopeasti suosionsa ja kiri kansainvälisesti toiseksi myydyimmäksi Škoda-malliksi heti Octavian jälkeen. Suosikki täytti škodamaiseen tapaan odotukset reilun väljillä sisätiloillaan, käytännöllisyydellään ja erinomaisella hinta-laatu-suhteellaan.

Karoq tarjoilee kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, uutta tekniikkaa sekä tehotaloudellisia EVO-sukupolven moottoreita.

Nelivetoinen Karoq 2.0 TDI valittiin viime vuonna vuoden parhaaksi vetoautoksi Towcar of the Year 2023 -tittelin voitolla. Autotoimittajien lukuisissa koeajoissa autoa on kiitelty niin ikään erityisesti hyvistä ajo-ominaisuusista, dynaamisesta ulkonäöstä ja viihtyisän tilavasta ohjaamosta.

Kodiaqin viitoittamaa tietä seuraten myös Karoq uudistui neljä vuotta syntymänsä jälkeen vuonna 2022, mikä varmisti menestystarinan jatkumisen. Entistä hienostuneemman ja raikkaamman muotokielen lisäksi uudistus toi tullessaan esimerkiksi kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, uutta tekniikkaa sekä entistä tehotaloudellisempia EVO-sukupolven moottoreita.

Karoq 2023

Varustetasot Ambition, Style, SportLine

Mitat pituus 4 390 mm, leveys 1 841 mm, korkeus 1 603 mm, akseliväli 2 630-2 638* mm, tavaratila 521 l

Bensiinimallisto 1.0 TSI, 1.5 TSI, 2.0 TSI 4x4

Dieselmallisto 2.0 TDI 115, 2.0 TDI 150, 2.0 TDI 150 4x4

* Auton varustelusta riippuva vaihteluväli

Rakenna unelmiesi Karoq: skoda.fi

Karoqista on saatavilla varusteluversiot Ambition ja Style sekä SportLine- malliversio.

Kamiq – ketterä crossover-katumaasturi

Kamiq on vankan katumaasturin ja käytännöllisen kaupunkiauton nerokas yhdistelmä.

Škoda-perhe kasvoi jälleen keväällä 2019, kun kolmas katumaasturi esiteltiin Geneven autonäyttelyssä. Urbaanin crossover-katumaasturimallin nimi Kamiq on peräisin Pohjois-Kanadassa ja Grönlannissa asuvien inuiittien kielestä, jossa se kuvaa jotakin, joka sopii kuin valettu mihin tahansa tilanteeseen.

Niinpä Kamiq yhdistääkin perheautokokoluokan auton ketteryyden ja vaivattoman käsiteltävyyteen katumaasturin tunnettuihin vahvuuksiin, kuten korkeampaan istuma-asentoon, parempaan näkyvyyteen ja suurempaan maavaraan. Auto istuu niin kaupungin kortteleihin kuin maanteille.

Nykyaikaisilla avustin- ja tietoviihdejärjestelmillä, reilun väljillä sisätiloilla sekä lukuisilla Simply Clever -ratkaisuilla Kamiq täyttää sekä perhekeskeisten että lifestyle-suuntautuneiden asiakkaiden odotukset. Syksyllä 2019 Kamiqista esiteltiin sen sporttinen Monte Carlo -versio ja vuotta myöhemmin bio-/maakaasukäyttöinen G-TEC-malli.

Isompien sisarustensa jalanjäljissä myös Kamiq valloitti oman menestyksellisen paikkansa, vakuutti autoilijat ja auto-/liikennetoimittajat sekä alkoi vastaanottaa useita kansainvälisiä palkintoja. Suomessa auto saavutti arvostetun Vuoden Auto Suomessa 2020 -tittelin.

Kamiq 2023

Varustetasot Active, Ambition, Style, Monte Carlo

Mitat pituus 4 241 mm, leveys 1 793 mm, korkeus 1 521-1 534* mm, akseliväli 2 650-2 651* mm, tavaratila 400 l (G-TEC 278 l)

Kaasuhybridimallisto 1.0 TSI G-TEC

Bensiinimallisto 1.0 TSI 95, 1.0 TSI 110, 1.5 TSI 150

* Auton varustelusta riippuva vaihteluväli

Rakenna unelmiesi Kamiq: skoda.fi

Kamiq Monte Carlo ei jätä kylmäksi. Ajamisen nautinnon huomaa jo kuljettajan paikalta.

Lue myös

Läpi lumen ja tuiskun – Enyaq Coupé 80x 4x4 RS iV

Koeajossa

Autoilua viittomakielellä

Meidän Škodamme

Sähköautolla talveen

Sähköautoilu