29.6.2022
MM-pokaali kiertää nyt Suomen suvessa Ajankohtaista & Uutta

ŠKODA KODIAQ SportLinen kyljet kertovat, mitä kyydistä löytyy: Leijonat ja MM-pokaalin kuljettaa Suomen Jääkiekkoliiton kumppani Laakkonen. Kiertueautot toimittaa ŠKODA.

Leijonien MM-pokaali tekee kesän aikana mittavan kiertueen pitkin Suomea. Poika kulkee paikasta ja juhlasta toiseen kultamitalistien matkassa ja ŠKODA KODIAQ SportLinen kyydissä.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Valkoisen KODIAQ SportLinen tunnistaa konepellin komeasta Leijona-logosta sekä kylkien teippauksista. Ne kertovat, mistä on kyse: Leijonat ja MM-pokaalin kuljettaa Suomen Jääkiekkoliiton kumppani Laakkonen ja autot toimittaa ŠKODA. Kiertueen järjestämisestä vastaa Suomen Jääkiekkoliitto.

Kiertue vie sinne, missä kultamitalistit kesän aikana ovat. Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus saada pokaali luokseen noin vuorokaudeksi, jona aikana se pääsee vierailemaan yksityistilaisuuksissa. Poika vierailee myös pelaajien kunniaksi mahdollisesti järjestettävissä kultajuhlissa eri puolilla Suomea.

Kiertue starttasi Oulusta 11. kesäkuuta. Pari päivää myöhemmin Poika nähtiin Hämeenlinnassa maailmanmestareiden kunniaksi järjestetyssä torijuhlassa yhdessä Leijona-tähtien – Juuso Hietasen, Juha Sulinin, Kari Lehtosen ja Jere Innalan – kanssa.

Tässä se on: 2022 Jääkiekon MM-kisojen voittopokaali eli Poika, joka tekee kesän aikana komean kiertueen pitkin Suomea.

”Tarkka kiertueaikataulu on salaisuus, mutta matkaa riittää, sillä se jatkuu elokuun puoliväliin asti. Juhannuksen jälkeen alkoi kiireinen jakso, jona aikana pokaali vierailee ainakin Tampereella, Kuopiossa, Helsingissä, Jyväskylässä ja Lahdessa”, Jääkiekkoliiton markkinointiassistentti Joonas Rautiainen kertoo.

Rautiainen toimii pokaalin ”arvokuljettajana” jakaen pestin toisen kuljettajan, Sami Grönqvistin, kanssa. Vastaava kesäkiertue toteutettiin myös kahden edellisen MM-kullan jälkeen vuosina 2011 ja 2019.

”Kiertueen aikana Suomi tulee tutuksi ja vastaanotto on aina iloinen, mihin tahansa mennään. Myös kilometrejä karttuu: vuonna 2019 noin 13 000”, Rautiainen sanoo.

Pelaajien kiertueen jälkeen pokaali vierailee Jääkiekkoliiton yhteistyökumppaneilla ja Jääkiekkoliiton järjestämissä tapahtumissa tulevan kauden aikana. Kiertueen jälkeen poika muuttaa pysyvästi Tampereen Jääkiekkomuseoon, viimeistään toukokuussa 2023.

Suomen Jääkiekkoliitossa työskentelevän Joonas Rautiaisen mieluisana kesäprojektina on kuljettaa Leijonien MM-pokaalia ympäri Suomea.

  • ŠKODA on ollut Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) järjestämien MM-kisojen virallinen pääsponsori jo ennätykselliset 30 vuotta.
  • Kolmen vuosikymmenen myötä Škodalla on hallussaan urheilulajien maailmanmestaruuskisojen historian pisimpään jatkuneen virallisen pääsponsorin maailmanennätys.
  • ŠKODA-logot ovat tuttu näky niin jääkiekkokaukalon keskiympyrästä kuin pelipaidoista.
  • ŠKODA oli jälleen mukana 2022 Jääkiekon MM-kisoissa Tampereella ja Helsingissä mm. ensi kertaa Suomessa esittäytyneiden ja kisaväreihin teipattujen ENYAQ COUPÉ iV -täyssähkökatumaastureiden voimin.

Lue myös:

Škodan mekaanikkotrio valmistautuu elämänsä tilaisuuteen

Ajankohtaista & Uutta

Uusi Škoda Fabia RS Rally2 – voittajaksi syntynyt

Koeajossa uudistunut ŠKODA KAROQ – hyvä paketti