14.3.2023
Pääjohtaja ratissa rallimestarin kanssa – katso video Ajankohtaista & Uutta

Kun Škodan pääjohtaja Klaus Zellmer testasi kahta nelivetoista RS-katumaasturia järvenjäällä, asiantuntijaksi matkaan lähti rallin WRC2-luokan maailmanmestari Emil Lindholm.

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škodan pääjohtaja Klaus Zellmer kokeili Škoda Enyaq Coupé RS iV- ja Kodiaq RS -katumaastureita järvenjäällä Pohjois-Ruotsissa. Kyydissä ollut Emil Lindholm tarjosi apua, tukea ja neuvoja nelivetomallien testaamiseen ja jäällä ajamisen taitavaan hallintaan.

Klaus Zellmer testasi Škoda Enyaq Coupé RS iV:n ominaisuuksia järvenjäällä. Katso video.

Klaus Zellmer aloitti jäällä ajamisen oppituntinsa Enyaq Coupé RS iV:n ratissa ja onnistui tekemään muutaman näyttävän driftauksen, joissa auttoi auton matala painopiste. Zellmer kehui auton tarkkaa hallittavuutta, jota myös kummankin akselin sähkömoottorit osaltaan parantavat.

Klaus Zellmer testasi Škoda Enyaq Coupé RS iV:n ominaisuuksia järvenjäällä.

Klaus Zellmer ja Emil Lindholm ottivat tuntumaa myös nelivetoiseen Škoda Kodiaq RS -katumaasturiin.

Enyaq Coupé RS iV:llä ajon jälkeen kaksikko vaihtoi Kodiaq RS -katumaasturiin. Auto osoittautui viihdyttäväksi ajettavaksi – kiitos etu- ja taka-akselin välisen nelivetokytkimen sekä lumella ja jäällä ajoon tarkoitetun Snow-ajoasetuksen.

Myös Kodiaqin monipuolisuus ja käytännöllisyys toivat esiin selviä vahvuuksia. Nelivetoinen Kodiaq kulkee vaivatta huonokuntoisemmillakin teillä ja pystyy vetämään tehdasasenteisella vetokoukulla jopa 2500 kg:n jarrullista perävaunua. Ei siis ihme, että Kodiaq on Škodan myydyin nelivetomalli.

Kun Klaus Zellmer päivän päätteeksi tarvitsi kyydin lentokentälle, häntä odotti jälleen ja kuinkas muuten nelivetoinen Škoda.

(Ajo on suoritettu luvanvaraisesti suljetulla jääradalla.)

Katso myös

Mikko Heikkilä – kotipihalta rallin EM-sarjaan

Kuvassa

Komea kolmikko – Kodiaq, Karoq ja Kamiq

Ajankohtaista & Uutta

Sähköautolla talveen

Sähköautoilu