ŠKODA ENYAQ RS iV:ssä kohtaavat vastuullisuus ja suorituskyky

Mladá Boleslav 25. lokakuuta 2022. ŠKODA AUTO lisää RS-mallistoonsa toisena täyssähkömallina ENYAQ RS iV -katumaasturin. Tässä ŠKODA-katumaastureiden uudessa huippumallissa on kaksi sähkömoottoria maksimiyhteisteholtaan 220 kW* ja neliveto kuten ENYAQ COUPÉ RS iV -mallissa. Erinomaisen ilmanvastuskertoimensa (cw alkaen 0,265) ansiosta ENYAQ RS iV yltää jopa 500 kilometrin** WLTP-toimintamatkaan. ENYAQ RS iV -mallin ennakkomyynti on alkanut ja uutuus on nyt tilattavissa.
Kuva: ŠKODA AUTO

ŠKODA-automalliston tuorein uutuus: sporttisen RS-malliston toinen täyssähköinen malli on ENYAQ RS iV. Tässä katumaasturimallissa on neliveto ja kaksi sähkömoottoria maksimiyhteisteholtaan 220 kW* kuten ENYAQ COUPÉ RS iV -mallissakin. Nämä ENYAQ iV -malliston kaksi RS-mallia ovat ŠKODA-malliston tehokkaimmat. ENYAQ iV -mallit pohjautuvat Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan, ja ne valmistetaan Škodan päätehtaalla Mladá Boleslavissa. ENYAQ iV ja ENYAQ COUPÉ iV ovat ainoat MEB-pohjaiset autot, jotka valmistetaan Euroopassa Saksan ulkopuolella. ŠKODA AUTO on tiedottanut, että lähipäivinä tuotantolinjalta valmistuu jo sadastuhannes ENYAQ iV. Tämä tuotantomäärä sisältää sekä ENYAQ iV- että ENYAQ COUPÉ iV -mallit ja niiden eri malliversiot kuten RS ja SPORTLINE. Täyssähköautojen lisäksi ŠKODA tarjoaa asiakkailleen kokonaisen ŠKODA iV -ekosysteemin, joka sisältää esimerkiksi kotilatauslaitteita ja Euroopassa kattavasti toimivan Powerpass-latauskortin.

Uuden ENYAQ RS iV:n tunnistaa heti RS-malliksi vakiovarusteisesta Sport-alustasta, suurista 20- ja 21-tuumaisista kevytmetallivanteista sekä näyttävistä RS-yksityiskohdista. Sen huippunopeus on 180 km/h, joten se on COUPÉ RS iV -mallin lailla 20 km/h nopeampi kuin muut ENYAQ iV -mallit. Se ei tuota paikallisia päästöjä ja kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 6,5 sekunnissa. Sen maksimiyhteisvääntö 460 newtonmetriä on täyssähköautoille ominaiseen tapaan käytettävissä heti liikkeelle lähdettäessä. Suuren 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) ajoakun, erinomaisen energiatehokkuuden ja ilmanvastuskertoimen (cw alkaen 0,265) ansiosta se yltää jopa 500 kilometrin** WLTP-toimintamatkaan. 135 kW:n latausvalmiudella varustetun ENYAQ RS iV:n litiumioniakun saa pikalatausasemasta ladattua 10:stä 80 prosentin lataustasoon parhaimmillaan jo 36 minuutissa.

Koko lehdistömateriaali on luettavissa oheisesta PDF-tiedostosta sivun oikeasta reunasta.


ENYAQ iV -mallin hinnastot ja varusteluettelot löytyvät tästä linkistä.

* Järjestelmän maksimiyhteisteho 220 kW: Standardin UN-GTR.21 mukaisesti ilmoitettua järjestelmän maksimiyhteistehoa voidaan käyttää enintään 30 sekunnin ajan. Käytettävissä oleva teho riippuu ajotilanteesta ja siihen vaikuttavista eri tekijöistä kuten ympäristön lämpötilasta sekä korkeajänniteakun lämpötilasta, lataustasosta, kunnosta ja iästä. Suurin teho voi olla käytettävissä vain, kun korkeajänniteakun lämpötila on välillä 23 ja 50°C ja lataustaso yli 88 %. Jos nämä edellytykset eivät täyty, suurinta tehoa saatetaan alentaa, tai se ei välttämättä ole käytettävissä. Akun lämpötilaan voidaan tietyissä rajoissa vaikuttaa epäsuorasti seisontalämmitystoiminnolla, ja akun lataamiseen haluttu lataustaso voidaan asettaa autossa. Auton kulloinkin käytettävissä oleva teho näytetään suorituskykynäytössä. Korkeajänniteakun kapasiteetin säilymisen kannalta paras tapa on akkua auton tavallista päivittäistä käyttöä varten ladattaessa asettaa lataustason tavoite 80 prosenttiin (voidaan nostaa 100 prosenttiin esimerkiksi ennen pitkään matkaan lähtemistä).

** Kaikki arvot ennakkotietoja

Auton kulutukseen ja toimintamatkaan sähköllä vaikuttavat muun muassa sähköajon osuus, kuljettajan ajotapa, ajonopeus, lämpötila, keli- ja ajo-olosuhteet sekä auton kuormaus. Latausteho ja -aika voivat vaihdella ilmoitetusta ohjearvosta. Latausteho ja -aika riippuvat esimerkiksi käytetystä latauspisteestä, lämpötilasta, auton käytöstä, akustonlämpötilasta ja peräkkäisten latausten tiheydestä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki