ŠKODA KAROQ: suosittu malli uudistuu

Mladá Boleslav 30. marraskuuta 2021. Neljä vuotta sitten esitelty ŠKODA KAROQ uudistuu: ŠKODA on päivittänyt kompaktin katumaasturimallinsa varmistaen siten sen menestystarinan jatkumisen. Entistä hienostuneemman muotokielen lisäksi uudistus tuo mukanaan kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja, uutta tekniikkaa ja entistä tehotaloudellisempia EVO-sukupolven moottoreita. Vuonna 2020 ja vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla tämä KODIAQ-mallin pienempi sisar oli kansainvälisesti toiseksi myydyin ŠKODA-malli heti Octavian jälkeen.

ŠKODA AUTON pääjohtaja Thomas Schäfer: "Karoqia on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta, joten se on ŠKODA-automerkin keskeinen tukipilari. Varmistaaksemme menestystarinan jatkumisen olemme kehittäneet sitä edelleen: muotoilultaan raikkaampaan ja aerodynamiikaltaan optimoituun autoon on tarjolla huipputason avustin- ja tietoviihdejärjestelmiä. Olen vakuuttunut, että tämän kokonaisuuden myötä voimme luottaa Karoqin menestymiseen markkinoilla."

Raikas muotoilu, parannettu aerodynamiikka ja kestävän kehityksen mukaiset sisätilan materiaalit

ŠKODA AUTO on kehittänyt muotokieltään uudistetun Karoqin suunnittelussa, minkä tuloksena on syntynyt entistä näyttävämpi katumaasturi. Leveämpi, kuusikulmainen jäähdyttimen ŠKODA-säleikkö, uudistetut ajovalot ja takavalot, sekä aerodynaamisesti optimoidut kevytmetallivanteet mustilla Aero-kapseleilla, ovat raikkaita visuaalisia kohokohtia. Uudet vanteet, takalasin yläkulmien ilmanohjaimet ja uudenlainen takaspoileri parantavat auton aerodynaamisuutta ja pienentävät siten osaltaan CO2-päästöjä. Auton sisätiloihin on tarjolla kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja. Autoon on myös tarjolla uutta tekniikkaa, kuten Matrix LED -ajovalot ja kattavampi valikoima edistyksellisiä avustinjärjestelmiä. Karoqin malliuudistuksen kruunaavat Volkswagen-konsernin EVO-sukupolven viisi tehotaloudellista moottoria. Autoon on tarjolla kaksi dieselmoottoria ja kolme bensiinimoottoria, joiden teho vaihtelee välillä 81 kW (110 hv) ja 140 kW (190 hv). Bensiinimoottori 2.0 TSI (140 kW/190 hv) on saatavilla vain nelivetoiseen KAROQ SPORTLINE -malliversioon. Dieselmoottori 2.0 TDI (110 kW/150 hv) on saatavilla etu- ja nelivedon yhteyteen.

ŠKODA esitteli Karoqin vuonna 2017 järjestyksessään toisena katumaasturimallinaan. Auto täyttää Škodan lupaukset reilun väljillä sisätiloillaan, käytännöllisyydellään ja erinomaisella hinta-laatu-suhteellaan. KAROQ-mallia valmistetaan Tšekin tasavallassa, Slovakiassa, Venäjällä ja Kiinassa, ja se on myynnissä 60 maassa.

Oliver Stefani, Škodan muotoilujohtaja: "Uudet koristelista- ja istuinverhoiluvaihtoehdot antavat Karoqin sisätiloille raikkaan, modernin ilmeen, ja autoon on tarjolla myös lisää mukavuusvarusteita. Erityinen kohokohta on uusi sisätilojen Eco-paketti, jossa on käytetty vegaanisia ja kierrätettyjä materiaaleja. Esimerkiksi istuinverhoilun kangas on valmistettu kierrätetyistä PET-pulloista."

Sisätilojen Eco-paketti tekee uudistetusta ŠKODA Karoqista ympäristön kannalta erityisen kestävän vaihtoehdon: istuinverhoilussa on käytetty vegaanisia, nahkamaisia materiaaleja. Eco-paketin kyynärnojaverhoiluna on Suedia-mikrokuitukangas, ja sen värinä on aina mokanruskea. Oviverhousten Nisha-koristelistoissa on miellyttävä pinta. Laajennettu LED-tunnelmavalaistus valaisee nyt etu- ja takaoviverhoukset 10 värivaihtoehdolla ja takajalkatilat valkoisella. Ambition-varustelun yhteyteen on valittavissa kojelaudan kromin värinen koristelista. Myös Piano Black -koristelista on tarjolla Karoqiin. Oviverhouksia koristavat hopean väriset ristikuvioidut koristelistat (Ambition) tai Linear Diamonds -koristelistat (Style). KAROQ SPORTLINE -malliversion sisätilojen erityispiirteisiin lukeutuvat oviverhousten hiilikuitujäljitelmälliset koristelistat, integroiduilla pääntuilla varustetut Sport-istuimet, sekä lämmitettävä ja kolmipuolainen Sport-ohjauspyörä, jossa on monitoiminäppäimet.

Lisää materiaaleja löytyy tästä linkistä

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki