Asunmaan vauhti säilyi loppuun asti – makea voitto WRC3 –luokassa

Teemu Asunmaa oli WRC3 –luokan nopein kuljettaja Arctic Rally Finlandissa. ŠKODA-kuljettaja pääsi vielä päätöspäivänä tiukkaan taisteluun, kun virolaishaastaja pisti Asunmaan ahtaalle. Maalissa eroa hallitsevan SM1 –luokan mestarin hyväksi oli 4,2 sekuntia.
Lähde: Tonigraphs / Toni Ollikainen

Kolmen päivän ja kymmenen erikoiskokeen Arctic Rally Finland oli kauden toinen rallin MM-sarjan osakilpailu. Osanottajien taso jokaisessa luokassa oli huikea, joten yksikään kuljettaja ei saanut ilmaiseksi mitään.

Ralli lähti TGS Worldwiden kolmikolta vauhdilla liikkeelle. Kuljettajarintama pysyi ehyenä aina lauantain toiselle erikoiskokeelle asti. Tuolla, vaikealla Kaihuavaaran (EK5) erikoiskokeella luokan kärjessä ajanut Emil Lindholm joutui keskeyttämään ulosajon vuoksi.

Teemu Asunmaalla ei ongelmia ollut illan lumisateessa näkemisen lisäksi, joten kolmesti Arctic Lapland Rallyn voittoa juhlinut kuljettaja pystyi kontrolloimaan tilannetta kärjessä.

Voittotaistelu ratkaistiin lopullisesti vasta kilpailun viimeisellä, Aittajärven erikoiskokeella, jolla Asunmaa kykeni säilyttämään kärkipaikkansa ja luokkavoittonsa muutaman sekunnin erolla.

- Ero meni pieneksi, mutta tilanne oli kyllä ihan hallinnassa. Kyllähän tämä oli SM-ralliin verrattuna aivan erilainen ralli. Oli minullekin uusi kokemus sitten junnuvuosien ajaa urassa, Asunmaa jutteli tyytyväisenä.

Kolmanneksi luokassa ajanut Mikko Heikkilä osallistui ensimmäiseen MM-ralliinsa, mutta ei omien sanojensa mukaan saanut itsestään parasta irti viikonlopun haastavilla erikoiskokeilla.

- Sijoitus on hyvä, mutta vauhtia uupui, joten en voi olla tyytyväinen. Pari pätkää meni hyvin, mutta muutoin erikoiskoeajat eivät olleet sellaisia, joita halusin niiden olevan.

Samoin tunnelmin omaa suoritustaan peilasi myös luokan neljänneksi sijoittunut Eerik Pietarinen.

- Vauhti ei ollut sellaista kuin halusin sen olevan. Eroa kertyi puolisen sekuntia kilometriä kärkeen. Auto tuntui hyvältä, joten sillä ero ei selity. Yritin ajaa kovaa, mutta ilman tyhmiä riskejä.

ŠKODA oli rallin virallinen automerkki.

WRC3 –luokan tilanne 10/10 erikoiskokeen jälkeen

  1. Teemu Asunmaa – Marko Salminen, ŠKODA Fabia R5 1.50.09,2
  2. Egon Kaur – Silver Simm, Volkswagen Polo R5 +4,2
  3. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen, ŠKODA Fabia R5 +1,38,6
  4. Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo, ŠKODA Fabia R5 +1.45,3

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki