Designkonseptiauto Škoda Vision Gran Turismo tähdittää suosittua PlayStation-peliä

Mladá Boleslav 24. huhtikuuta 2024. Škoda Auto esittelee Škoda Vision Gran Turismon. Se on upea täyssähköinen konseptiauto, joka on suunniteltu PlayStation-ajopeliin Gran Turismo 7 tuoden Škodan mukaan digitaalisen autourheilun maailmaan. Täyssähköisen ja nelivetoisen Škoda Vision Gran Turismon muotoilun inspiraation lähteenä on Škoda 1100 OHC Spider -malli vuodelta 1957. Auton neljän sähkömoottorin yhteisteho on 800 kW*.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer: "Škoda Motorsportin juuret yltävät historiassa yli 120 menestyksellisen vuoden päähän. Mitä seuraavaksi? Menemme mukaan e-racing-maailmaan esittelemällä uuden virtuaalisen Gran Turismo -konseptiauton maailman suosituimpaan ajovideopeliin. Škoda Vision Gran Turismo -konseptiauto rakentaa sillan rikkaan historiamme ja sähköisen tulevaisuutemme sekä uuden Modern Solid -muotokielemme välille. Asiakkaamme ovat uuden etsijöitä, kuin tutkimusmatkailijoita. Upea Škoda Vision Gran Turismo on oiva tapa tutkia ja kokea uutta sekä saada uusia ihmisiä kiinnostumaan automerkistämme."

Škoda mukaan yhteen maailman suosituimpaan PlayStation-peliin

Škoda Vision Gran Turismo ja ensimmäistä kertaa Škoda automerkkinä tulevat mukaan PlayStation 4 ja 5 -pelikonsolien Gran Turismo 7 -ajopeliin. Yksinomaan tälle alustalle kehitetty virtuaalinen konseptiauto on täyssähköinen kilpa-auto pelin Vision-luokaan. Liittymällä mukaan suosittuun peliin Škoda osoittaa sitoutumistaan innovatiivisuuteen etsien samalla uusia kohderyhmiä sekä tapaa olla esillä. Samalla Škoda vastaa peliyhteisön toiveisiin saada tšekkiläinen merkki mukaan ajopeliin.

Kunnianosoitus Škoda 1100 OHC Spider -mallille

Virtuaalinen Škoda Vision Gran Turismo on saanut todellisen elämän vaikutteita vuoden 1957 automallista Škoda 1100 OHC Spider, joka kehitettiin LeMansin 24 tunnin kisaan. Oliver Stefanin johtama Škodan muotoilutiimi on nyt luonut upean yksipaikkaisen avoauton, jossa yhdistyvät legendaarinen 1100 OHC -automalli ja uudet ratkaisut kuten kaksiosainen takasiipi. Lisäksi Škoda Vision Gran Turismon muotoilussa näkyy piirteitä uudesta Modern Solid -muotokielestä, joka tulee hallitsemaan Škodan tulevia täyssähköautoja. Näitä piirteitä ovat esimerkiksi T-kirjaimen muotoiset ajovalot ja korin Explorer Green -mattaväri. Auton neljän sähkömoottorin yhteisteho 800 kW*, yhteisvääntö 1 020 Nm, neliveto sekä aktiivinen aerodynamiikka takaavat poikkeuksellisen hyvän suorituskyvyn rata-ajon kaikissa olosuhteissa.

Terävät linjat, aktiivinen aerodynamiikka, kaksi värivaihtoehtoa

Škoda Vision Gran Turismon matala ja pitkä kori luo autolle modernin ja futuristisen kokonaisilmeen. Konseptiauton sulavalinjaista ja dynaamista ulkonäköä hallitsevat teräväpiirteiset linjat ja selkeästi rajoittuvat pinnat. Aktiivisen aerodynamiikan elementit kuten näyttävä, Škodan suunnittelema kaksiosainen takasiipi, mukautuvat ajotilanteisiin ja -olosuhteisiin dynaamisesti. Yhdessä neljän sähkömoottorin kanssa se varmistaa auton erinomaisen ajettavuuden suhteessa suorituskykyyn ja tehoon. Ajopelin pelaajille on tarjolla Škoda Vision Gran Turismoon kaksi värivaihtoehtoa: niistä toinen tuo mieleen kuuluisan Škoda 130 RS -ralliauton, jolla ajettiin kaksoisluokkavoittoon Monte Carlon rallissa 1977, ja toinen on Škodan uuden Modern Solid -muotokielen esitelleen Škoda Vision 7S -konseptiauton Explorer Green -mattaväri.

Kuljettaja keskellä

Škoda Vision Gran Turismossa kuljettaja istuu formula-auton tapaan auton keskellä edessään minimalistinen digitaalinen mittaristo. Säädettävä kuppi-istuin on tarkan ergonomisesti suunniteltu tukemaan kuljettajan kehoa. Kuusipisteturvavöiden väri on katseenvangitseva Red Orange. Futuristinen hiilikuituohjauspyörä on suoritettu sekä ylä- että alaosastaan. Sen suunnitteluun osallistuivat eksperttipelaajat, jotka ovat jo vuosien ajan ajaneet Gran Turismo -ajopelillä. Koko käyttöliittymä ja kolmen yksilöitävän painikkeen painikekonsepti pohjautuu ammattilaistason pelaajien ohjauspyöriin. Ohjauspyörän yläpuolella suoraan kuljettajan edessä on tehomittarina toimiva kristallikivi. Mittaristonäyttö näyttää ajonopeuden, valitun ajoasetuksen ja akun lataustason lisäksi jatkuvasti taustapeilikuvan auton takaa. Etäisyystunnistimet varoittavat kuljettajaa lähestyvistä autoista, mikä tehokkaasti vähentää kylkikolareita.

Koko lehdistötiedote on luettavissa sivun oikean laidan PDF-tiedostosta.

Tehokas ja ajodynamiikaltaan erinomainen auto painaa 1 300 kiloa, on noin 4,41 metriä pitkä, lähes 1,95 metriä leveä ja vain 94,9 cm korkea. Auton neljä sähkömoottoria saavat sähkön 87 kilowattitunnin litiumioniakusta ja kehittävät valtaisan yhteistehon.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki