Purjehduksen Europe Class MM-kisat 2024 Hankoon – pääyhteistyökumppanina Škoda

Suomi on saanut järjestettäväkseen Europe Class MM-kisat Hangossa kesällä 2024. Järjestelyistä vas-taavat Hangö Segelförening (HSF) ja Suomen E-jollaliitto. Pääyhteistyökumppaniksi kisoihin lähtee Škoda Suomi. Yhteistyö julkistettiin Alfons Håkans Hangon regatassa 8.7.2023.
Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Suomi on saanut järjestettäväkseen Europe Class MM-kisat Hangossa kesällä 2024. Järjestelyistä vastaavat Hangö Segelförening (HSF) ja Suomen E-jollaliitto. Pääyhteistyökumppaniksi kisoihin lähtee Škoda Suomi. Yhteistyö julkistettiin Alfons Håkans Hangon regatassa 8.7.2023.

Kansainvälinen E-jollaliitto (International Europe Class Union) on myöntänyt vuoden 2024 maailmanmestaruuskisat Suomeen, hankolaiselle pursiseuralle Hangö Segelförening (HSF). Kisat järjestetään yhteistyössä Suomen E-jollaliiton kanssa 23.7.-3.8.2024. Taustatukena toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) sekä International Europe Class Union (IECU).

”On hienoa saada kansainvälisesti arvostettu ja kovatasoinen purjehduskilpailu Hankoon, jossa on vahvat purjehdusperinteet sekä osaamista näin mittavan tapahtuman järjestämiseksi. Kaupunki täyttää ensi vuonna 150 vuotta, joten MM-kisat ovat myös osa kaupungin juhlavuotta”, kommodori Mikael Lindqvist pursiseura HSF:stä kertoo.

”Škoda Suomen kanssa julkistetun yhteistyön kautta E-jollaliitto haluaa edistää yhteisiä päämääriämme: nuorison kehittävän harrastuksen tukemista ympäristöarvoja kunnioittavalla tavalla. Yhteistyö mahdollistaa kovatasoisen urheiluelämyksen nuorille purjehtijoillemme sekä kansainvälisille vieraillemme uniikissa Hangon ympäristössä. Tämä on merkittävää koko purjehdusurheilun kannalta”, Juha K. Laurila Suomen E-jollaliitosta sanoo.

Suomi on saanut järjestettäväkseen Europe Class MM-kisat Hangossa kesällä 2024. Järjestelyistä vastaavat Hangö Segelförening (HSF) ja Suomen E-jollaliitto. Pääyhteistyökumppaniksi kisoihin lähtee Škoda Suomi.

Yhteiset arvot yhdistävät yhteistyökumppaneita

Purjehdukseen yhdistyy arvoja kuten lähes päästötön ja äänetön liikkuminen, vastuullisuus sekä ympäristön kunnioittaminen. Myös Škoda Auto on sitoutunut liiketoimintansa ympäristövaikutusten minimoimiseen. Yhtiön GreenFuture-strategian tavoitteisiin lukeutuvat ilmastonsuojelu ja vastuullisuus koko arvoketjussa sekä luonnon monimuotoisuuden tukeminen maailmanlaajuisesti. Tavoitteiden mukaisesti kaikki Škoda-autot valmistetaan hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä.

”On ilo olla mukana maailmanmestaruuskisojen pääyhteistyökumppanina. Kisojen aikana kisaorganisaation käytössä on täyssähköisiä Škoda Enyaq iV -katumaastureita, jotka eivät tuota lainkaan paikallisia päästöjä ja jotka toimitetaan asiakkaille jo nyt hiilineutraalisti. Meitä yhdistää myös nuorten purjehtijoiden unelmien tukeminen sekä reittien tarjoaminen tulevaisuuteen”, Škodan maahantuojana toimivan Helkama-Auton Oy:n toimitusjohtaja Maija Koskela sanoo.

Europe Class on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jossa purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasolla. Hankoon on odotettavissa jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

Teknisesti haastava Europe Class kasvattaa huippupurjehtijoita

Europe Class -maailmanmestaruudesta kisataan noin kahden viikon ajan. Ensimmäisellä viikolla purjehditaan Open Week, jolloin ne purjehtijat, joita ei valittu kansallisen karsinnan kautta, voivat kilpailla paikasta seuraavalla viikolla purjehdittavaan MM-kisaan. Hankoon on odotettavissa jopa 150 purjehtijaa yli kymmenestä maasta.

Europe Class on kansainvälisesti arvostettu kevytveneluokka, jossa purjehditaan niin juniori-, seniori- kuin masters-tasolla. Suomessa on tällä hetkellä noin 40 aktiivisesti kilpailevaa E-jollapurjehtijaa ikäluokassa 15-50 vuotta. E-jolla on ollut olympialuokka vuoteen 2004 asti. Monet suomalaiset huippupurjehtijat, kuten Sari Multala, Thomas Johansson, Kaarle Tapper ja Oskari Muhonen ovat aloittaneet uransa tässä teknisesti vaativassa luokassa.

Kisojen aikana kisaorganisaation käytössä on täyssähköisiä Škoda Enyaq iV -katumaastureita, jotka eivät tuota lainkaan paikallisia päästöjä ja jotka toimitetaan asiakkaille jo nyt hiilineutraalisti.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki