Laurin & Klement Kampus: Škoda Auton uusi pääkonttori on valmis

Mladá Boleslav 12. maaliskuuta 2024. Peruskivi muurattiin toukokuussa 2022, ja nyt Škoda Autolla on ilo kertoa uuden Laurin & Klement Kampus -pääkonttorinsa (LKK) valmistuneen Mladá Boleslavissa. Ensimmäiset škodalaiset aloittavat vielä tässä kuussa työnsä uudessa huippumodernissa kiinteistössä. Uusi rakennuskokonaisuus on suunniteltu edistämään eri osastojen välistä yhteistyötä ja täyttämään kestävän kehityksen korkeat vaatimukset.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Hankintatoiminnoista vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Karsten Schnake: "Uusi pääkonttorikiinteistömme osoittaa sitoutumistamme sekä Mladá Boleslavin kaupunkiin että historiaamme. Teimme sitä kunnioittavan päätöksen nimetä uuden rakennuksemme yrityksen visionääristen perustajien Václav Laurinin ja Václav Klementin mukaan. Kiinteistö on suunniteltu edistämään vuorovaikutusta, keskustelua ja inspiroitumista – se on paikka, jossa syntyy ideoita, kehitetään innovaatioita ja vahvistetaan tiimien toimintaa. Samalla uusi rakennuskokonaisuus kuvastaa Škoda Auton arvoja mukaan lukien huipputekniikka ja kunnianhimoiset vastuullisuuden tavoitteemme."

Volkswagen Immobilien -kiinteistöyhtiön johtaja Meno Requardt: "Škoda Auton uuden pääkonttorin rakennuttaja- ja sijoitusyhtiönä olemme ylpeitä saadessamme esitellä škodalaisille innovatiivisen kampuskiinteistön. Haluan lausua vilpittömät kiitokseni siitä luottamuksesta ja erinomaisesta yhteistyöstä, jota Škoda-tiimi on meille osoittanut koko projektin aikana. Volkswagen-konsernin automerkkien kiinteistökumppanina olemme vahvasti sitoutuneet vastuulliseen rakentamiseen, jossa pyrimme antamaan konkreettisen panoksemme ilmastonsuojelullisten tavoitteiden saavuttamiseen."

Huippumodernissa kiinteistössä jopa 2 000 työntekijää

Kahdessa vuodessa valmistunut kiinteistökokonaisuus koostuu neljästä toisiinsa liitetystä rakennuksesta. Tällä toteutuksella mahdollistuu synergioiden tehokas hyödyntäminen ja edistetään toimintojen eri osastojen ja yksiköiden välistä suoraa vuorovaikutusta. Viisikerroksisessa Laurin & Klement Kampuksessa on tilat jopa 2 000 työntekijälle, jotka aiemmin työskentelivät hajautetusti noin 20 rakennuksessa Mladá Boleslavissa ja Prahassa.

Uudessa kampuksessa on myös uusimmalla audiovisuaalitekniikalla varustettu 400 henkilön modulaarinen kokoustila. Kiinteistöstä löytyvät myös ravintola ja kahvila sekä työntekijöille että vierailijoille, yli 680 pysäköintipaikkaa, 138 latauspistettä sähköautoille ja polkupyöräparkkitilat.

Škoda Auton pääkonttorin uusi New Work -toimistotyöympäristökonsepti

Laurin & Klement Kampuksessa Škoda esittelee modernin, nykyajan henkilöstölle räätälöidyn New Work -toimistotyöympäristökonseptin. Kampus jakautuu eri alueisiin, joista jokainen on suunniteltu monipuolisiin tarpeisiin ja aktiviteetteihin ja joissa on tukena huipputekniikka. Tämän modernin työympäristön keskiössä on työpöytien jako kaikkiaan yli 22 800 neliömetrin suuruisissa toimistotiloissa, minkä ansiosta työntekijät voivat käyttää työtiloja joustavasti oman toimintansa alueilla.

Perinteisten toimistotilojen lisäksi kiinteistössä on yhteiskäyttöalueita, jotka on tarkoitettu kannustamaan verkostoitumista, edistämään sosiaalista vuorovaikutusta ja keskustelemista sekä tarjoamaan rentoutumismahdollisuuksia. Työntekijöillä on käytettävissään monipuolinen valikoima tiloja, joiden tavoitteena on lisätä työhyvinvointia, edistää luovuutta ja lisätä motivoitumista ‒ kaikki tekijöitä, jotka vaikuttavat yrityksen menestymiseen.

Avainasemassa kestävä kehitys

Uuden kiinteistökokonaisuuden odotetaan saavan Saksan kestävän kehityksen rakennusvirastolta kultaisen sertifikaatin. Kyseinen sertifikaatti on kansainvälisesti tunnustettu, ja se asettaa globaalin vertailupohjan kestävän kehityksen rakentamiskäytänteille. Se myös varmistaa, että rakennus täyttää kestävän kehityksen selkeästi määritetyt standardit sekä mahdollistaa rakennusten kansainvälisen vertailukelpoisuuden.

Uudessa kiinteistössä on 222 paneelista koostuva aurinkosähkölaitteisto, jonka huipputeho on 100 kW. Kiinteistössä on toteutettu myös teknisiä innovaatioita, jotka pienentävät merkittävästi energian kulutusta. Esimerkkejä ovat LED-valotekniikka ja älykkäät valotunnistimet, jotka pienentävät sähkön kulutusta puolella verrattuna perinteisiin loisteputkivalaisimiin. Kiinteistössä on lisäksi erittäin tehokas tiloja yöaikaan viilentävä ilmanvaihtojärjestelmä ja ilmastointijärjestelmä, jossa energian talteenottoaste on 80 prosenttia. Auringonpaahteelta varjostavat rullakaihtimet parantavat myös energiataloudellisuutta ja pienentävät kiinteistön jäähdytyskuormaa 30 prosentilla.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki