Lehdistömateriaali Škoda Superb

Mladá Boleslav 21. heinäkuuta 2023. Škoda esittelee uuden neljännen sukupolven Superbin marraskuussa 2023, kun historian ensimmäisestä Superbista tulee kuluneeksi 90 vuotta. Edeltäjämallien tapaan uusi Superb yhdistää hienon muotoilun edistykselliseen tekniikkaan. Turvallisempana ja tilavampana kuin koskaan aiemmin, uusi malli on valmis kirjoittamaan seuraavan luvun Škoda Superbin pitkään historiaan. Uuden mallin moottorien tehot ovat välillä 110 kW (150 hv) ja 195 kW (265 hv): saatavissa on kolme bensiinimoottoria, kaksi diesel-moottoria, entistä pitempään WLTP-toimintamatkaan (nyt jopa yli 100 km) sähköllä yltävä ladattava hybridi sekä ensimmäistä kertaa myös kevythybridi. Simply Clever -ratkaisuja tulee kolme lisää, joten kaikkiaan niitä on tarjolla jopa 28.
Škoda Auto

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer: "Vuosikymmenten ajan Škoda Superb on autona tarkoittanut mainiota mukavuutta, suuria tiloja, viimeisintä tekniikkaa ja maksimaalista turvallisuutta. Nyt olemme käyttäneet kaiken taitomme näiden ominaisuuksien edelleen kehittämiseen uudessa polttomoottori-lippulaivamallissamme. Uusi Škoda Superb kruunaa upeasti mallistomme, jossa on tarjolla sopiva auto kaikenlaisille asiakkaille. Asiakkaillemme on nyt tarjolla Superbiin runsas voimalinjavalikoima: ladattava hybridi, edistykselliset ja tehotaloudelliset bensiini- ja dieselmoottorit sekä ensimmäistä kertaa myös kevythybridi."

Teknisestä tuotekehityksestä vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Johannes Neft: "Tulevalla uudella Superbilla on kaikki edellytykset menestyä markkinoilla kuten edeltäjänsä. Tarjolle tulee kaksi korimallia, joissa kummassakin on aiempaa suuremmat sisätilat. Lisäksi siinä on uusimmat turvallisuusvarusteet ja avustinjärjestelmät. Uuden Superbin kiinnostava kokonaisuus on osoitus teknisen tuotekehityksemme taidoista, mistä kertoo myös se, että Škoda sai tehtäväkseen sekä uuden Škoda Superbin että uuden Volkswagen Passatin teknisen suunnittelun."

Huipputason tekniikka, vaihteenvalitsin ohjauspyörän vieressä

Neljänteen sukupolveensa ehtivä Superb jatkaa edeltäjämallin jalanjäljissä tunteisiin vetoavalla muotoilulla ja huipputason tekniikalla. Auto on nyt tilavampi ja turvallisempi kuin koskaan aiemmin, kiitos esimerkiksi jopa kymmenen turvatyynyn, lukuisten avustinjärjestelmien ja Simply Clever -ratkaisujen, joita on tarjolla nyt peräti 28. Uusi Superb myös yhdistää erinomaisen polttoainetaloudellisuuden mainioon suorituskykyyn. Kolme modernia ja taloudellista bensiinimoottoria, kaksi huipputason dieselmoottoria ja uusi, jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävä ladattava hybridi muodostavat voimalinjavalikoiman, jossa tehot ovat välillä 110 kW (150 hv) ja 195 kW (265 hv). Ensimmäistä kertaa Superbiin tulee tarjolle myös kevythybridi. Kaikissa malleissa on vakiona DSG-vaihteisto. Yksi selvimmin havaittavista muutoksista sisätilassa on vaihteenvalitsimen siirto ohjauspyörän viereen. Näin keskikonsolista vapautuu tilaa, mikä parantaa mukavuutta ja tuo lisää säilytystilaa.

Jälleen lisää Simply Clever -ratkaisuja

Uuden sukupolven Superbiin on tarjolla auton käyttömukavuutta lisääviä Simply Clever -ratkaisuja peräti 28, joista osa on täysin uusia Škoda-automallistossa. Ratkaisuihin lukeutuvat esimerkiksi sähkötoiminen tavaratilan suojapeite Superb Combi -farmarimallissa, takaistuimen keskikyynärnojaan integroitu tablettiteline sekä kaksiosaiset säilytystaskut etuistuimien selkänojien taustoissa. Nyt myös Superbissa on täyttösuppiloksi avautuva lasinpesunestesäiliön korkki. Škoda esitteli ensimmäiset Simply Clever -ratkaisut vuonna 2001 silloisessa, nykyajan ensimmäisen sukupolven Superbissa. Tuolloin näitä ratkaisuja olivat esimerkiksi juomatelineet takaistuimen kyynärnojissa, etuistuinten välisessä keskikyynärnojassa ja hansikaslokerossa sekä 12 voltin pistorasia takana matkustavien laitteille. Suorastaan ikoniset ratkaisut eli sateenvarjo kuljettajan oviverhouksessa ja kassikoukut tavaratilassa löytyvät Škoda-automalleista vielä nykyäänkin.

Erityisen suosittu Saksassa, Tšekissä ja Puolassa

Škoda Superbin suosio on kasvanut jokaisen mallisukupolven myötä. Nykyajan ensimmäisen sukupolven Superbeja myytiin 137 000 kappaletta vuosina 2001–2008. Toista sukupolvea valmistettiin 618 000 kappaletta vuosina 2008–2015, ja siitä tuotiin myyntiin myös Combi-farmarimalli. Vuodesta 2015 alkaen tehty kolmas sukupolvi vei Superb-sukupolvien yhteisen valmistusmäärän yli miljoonaan. Toukokuun 2023 loppuun mennessä kolmatta sukupolvea on myyty 805 000 kappaletta. Vuoden 2022 myyntitilastot kertovat, että suurin osa Superbeista vietiin Saksaan (14 300 autoa eli 25 prosenttia tuotannosta), toiseksi eniten Škodan kotimaahan Tšekkiin (6 900 autoa, 12 prosenttia) ja kolmanneksi eniten Puolaan (5 600 autoa, 10 prosenttia tuotannosta). Tähän mennessä kaikkien sukupolvien Superbeja on tehty yhteensä yli 1 560 000 kappaletta. Škoda Auto esittelee uuden neljännen sukupolven Superbin marraskuussa 2023. Uusi malli valmistetaan Volkswagen-konsernin tehtaalla Slovakian Bratislavassa, ja siitä tulee myyntiin sekä liftback- että Combi-mallit.

* Ennakkotiedot

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki