Luvassa on jännittävä ja mielenkiintoinen viikonloppu. Maantiepyöräilyn SM-kilpailut 2021 järjestetään Vantaan Hakunilassa 18.–20.6.

Maantiepyöräilyn SM-kisat ajetaan nyt Vantaalla

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut 2021 järjestetään Vantaan Hakunilassa 18.–20.6. Aika-ajon mestaruuksista kisataan perjantaina 18.6, naisten maantieajon SM-kulta ratkeaa lauantaina 19.6 ja miesten maantieajon SM-mitalit jaetaan sunnuntaina 20.6.
TEKSTI KALLE KOTIRANTA, KUVA ANTTI RUOTSALO

Miesten maantiekilpailussa noin 14 kilometrin kierros kierretään 12 kertaa, josta kokonaismatkaksi kertyy noin 168 kilometriä. Naiset ajavat seitsemän kierrosta kerryttäen noin 98 kilometrin matkan. Kierros sisältää noin 100 nousumetriä, joten reitti on urheilullisesti toimiva ja riittävän haastava.

Perjantaina ajettavassa aika-ajossa naisten matkana on 25 ja miehillä 41 kilometriä. Viikonlopun aikana ratkotaan myös U23, M-18 ja N-18 luokkien SM-mitalit sekä parapyöräilyn aika-ajon SM-mitalit.

Kolmen seuran yhteispeliä

Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Hyvinkään Pyöräilijät, Korson Kaiku sekä IBD Cycling. Järjestäjäseurojen yhteistyöllä mahdollistetaan laadukas ja ennen kaikkea kilpailijoille turvallinen tapahtuma, sillä vastuualueet ovat jaettu järjestäjäseurojen toimijoiden vahvuuksien mukaan.

”Olemme löytäneet tapahtumalle erinomaisen sijainnin Vantaalta. Meille vantaalaisena seurana on luontevaa järjestää SM-kilpailut kotikaupungissa. Se, että saadaan kunniastartti lähetettyä Tikkurilasta, on hieno juttu kokonaisuudelle”, IBD Cyclingiä edustava tapahtumajohtaja Teemu Ramstedt toteaa.

Koronaturvallisuus huomioitu

Järjestäjätahot seuraavat tiiviisti koronatilanteen kehitystä. Viimeiset ohjeistukset viranomaisten suunnalta saadaan kesäkuun aikana.

”Koronaturvallisuus otetaan huomioon viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Kaikki tapahtuman toteuttamiseen liittyvät päätökset tehdään yhteistyössä tartuntatautilääkärin ja viranomaisten kanssa”, Ramstedt sanoo.

Kilpailu nähtävissä striimin kautta

SM-tapahtumaa voi seurata livestriiminä ISTV:n (Ilta-Sanomat) ja Ruudun (Ruutu.fi) kautta. ”Livelähetyksen sisältöön on panostettu aiempia vuosia enemmän. Muutenkin merkittävänä tavoitteenamme on, että kilpailut näkyvät vahvasti mediassa”, Ramstedt kertoo.

SM-pyöräilyt ovat tärkeä tapahtuma myös Vantaan kaupungille. ”Koronavuosi on siirtänyt tai peruuttanut lukuisia tapahtumia, joten on mahtavaa, että maantiepyöräilyn SM-kilpailu saadaan nyt järjestettyä. Vantaa on hieno tapahtumakaupunki, ja teemme kaikkemme tarjotaksemme kilpailulle hyvät puitteet”, Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti sanoo.

MUKANA MYÖS ŠKODA

ŠKODA on Suomen Pyöräilyn pitkäaikainen yhteistyökumppani ja mukana maantiepyöräilyn kärkituotteena tunnetun ŠKODA Cycling Cupin ohella myös BMX Racingissä, trialissa, ratapyöräilyssä, Cyclocrossissa sekä parapyöräilyssä.