Neljä Škodaa kiitää SM Arctic Lapland rallin kärjessä

Ralli SM-sarjan avausosakilpailu Rovaniemellä käynnistyi Škodan Jari Huttusen komennossa. Päivän viiden ajetun erikoiskokeen jälkeen Škoda-kuljettajilla on rallissa nelosjohto.
Kuva: Merita Mäkinen

ŠKODA Motorsport Suomen kuljettajakaksikko Teemu Asunmaa ja Lauri Joona ajavat SM Arctic Lapland-rallissa avauspäivän jälkeen sijoilla kaksi ja neljä. Rallin johdossa Škodalla kiitää Jari Huttunen, kun kilpailun kolmantena ajaa Škodan Juha Salo.

Huttunen kellotti rallin kolmelle ensimmäiselle EK:lle pohja-ajat. Neljännen EK:n nopein oli Salo, kun Huttunen kellotti neljännen pohja-aikansa rallin avauspäivän päättäneellä yleisöerikoiskokeella. Jari Huttunen ajaa rallin kärjessä 19,3 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata. Juha Salo ajaa 5,6 sekunnin päässä Asumaasta, ja Lauri Joona on neljäs 22,8 sekuntia Salosta.

Huomenna ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta. Rallin maaliin Lordi-aukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 18:53 alkaen. Toinen kilpailupäivä käynnistyy lauantaina Siikakämästä, jonka alkuosa ajetaan erilaisessa muodossa kuin perjantaina. Ralli jatkuu Aittajärven erikoiskokeella, josta kilpailijat siirtyvät Ounasvaaran yleisö-EK:lle, jossa autokunnat ajavat näyttävästi vaaran rinnettä alas hiihtostadionin yleisöalueelle.

Päivähuollossa autot ja kilpailijat valmistetaan rallin vaativaan loppuhuipennukseen. Kemijärven tien varrella sijaitsevalla armeijan harjoitusalueella ajetaan rallin kolme viimeistä ja ratkaisevaa erikoiskoetta, joiden jälkeen tiedetään, kuka saa 58. kerran poronsarvet palkintokaappiinsa.

Muista Škoda-kuljettajista Juuso Metsälä ajaa rallissa kuudentena ja Anssi Rytkönen kahdeksantena. Škodalla ajava Heikki Kovalainen keskeytti EK3:lla ulosajoon.

#2 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun 2:

”Ihan ok päivä. Yritin ajan koko ajan kovempaa ja kovempaa, mutta ei ihan lähtenyt niin kuin olisin halunnut. Jari (Huttunen) ajaa kovaa keulassa ja se on hyvä paikka mennä, kun ei ole vielä ajouraa tiessä. Tien pinta on melko pehmeä, ja se on tietysti sama kaikille, mutta en saanut märässä lumessa autoani kääntymään aina niin kuin olisin halunnut sen kääntyvän”.

”Mutta ei mitään. Huomenna samanlaiset olosuhteet ja sama lähtöpaikka. Jatkossa olisi tärkeätä yrittää ajaa samasta urasta kuin edellä ajava, mutta se ei ole aina mahdollista. Huomenna on pitkä päivä ja ero kärkeen ei ole toivoton. Yritetään ajaa kovaa ja virheettömästi. Tiedän, mistä ero tänään kärkeen tuli, sillä näin sen omasta ajamisestani”, Asunmaa myöntää.

#3 Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia Rally2 Evo – yleiskilpailun 4:

”Ihan hyvä debyyttipäivä Rally2-autolla. Kärki menee kovaa. Avauspäivä oli perusvarmaa hyvää suorittamista. Tietoa ja kokemusta tulee jokaiselta ajokilometriltä koko ajan enemmän. Loska, pimeys ja lumisade vielä päälle, eivät helpottaneet yhtään tämän päivän ajosuoritustani. Tässä on vielä niin monta liikkuvaa palasta ja useita muuttujia ratkaistavana, mutta yritetään selviytyä”

”Huomenna on pitkä päivä edessämme. Sääennusteen mukaan ajo-olosuhteet jatkuvat suhteellisen samankaltaisina. Pitää mietti illalla rengas- tai pikemminkin nastaulkonemavalintoja, että mitä laittaa alle ja mitä ottaa autoon mukaan. Hyvin ovat renkaat pitäneet ja auto on toiminut loistavasti. Ennakkosuunnitelman mukaisesti mennään ja jatketaan huomenna samalla taktiikalla”, Joona lupaa.

Tuloksia: SM Arctic Lapland Rally 5/11 EK:tta.

  1. Jari Huttunen – Antti Haapala Škoda Fabia R5 45:07,1
  2. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo + 19,3
  3. Juha Salo – Kristian Temonen Škoda Fabia Rally2 Evo + 24,9
  4. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka Škoda Fabia Rally2 Evo + 47,7

Tulospalvelu:

Ralli SM-sarja: www.rallism.fi.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki