Škoda Auto aloittanut vuoden 2023 vahvasti – käyttökate kasvoi yli 60 %

Mladá Boleslav 8. toukokuuta 2023. Škoda Auton vauhti kiihtyy: komponenttipulasta ja kuluneen kolmen vuoden haasteista toipuminen näkyy talouden tärkeissä tunnusluvuissa vuoden 2023 ensimmäiseltä kvartaalilta. Edellisvuoteen verrattuna liikevaihto on kasvanut yli 30 prosentilla 6,8 miljardiin euroon ja käyttökate yli 60 prosentilla 542 miljoonaan euroon. Myynnin tuotto nousi 1,4 prosenttiyksiköllä hyvään lukemaan 8 %. Škoda Auto raportoi kaksinumeroisia kasvuprosentteja myös autotoimituksista; kasvu on ollut erittäin vahvaa tärkeillä markkina-alueilla Etelä- ja Länsi-Euroopassa (Britannia +59,1 %, Espanja +92,5 % ja Italia +50,3 %). Škoda Auto on siten tulevaisuusohjelmansa Next Level – Škoda Strategy 2030 tavoitteiden mukaisesti vahvistamassa asemaansa Euroopassa ja kasvattamassa markkinaosuuttaan etenkin Etelä-Euroopassa. Selvän positiivisen kehityksen taustalla ovat komponenttien saatavuuden paraneminen ja komponenttipulaan liittyneiden tuotantokatkosten vähentyminen. Automalliston osalta Octavia on edelleen suosituin Škoda-automalli, perässään katumaasturit Kamiq ja Kodiaq, ja myös täyssähköisten Enyaq-mallien toimitusmäärät ovat kasvaneet merkittävästi.
Kuva: Škoda Auto

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer: "Olemme aloittaneet tämän vuoden upeasti. Markkinatilanteen parantumisen ja haasteiden valossa voimme olla tyytyväisiä nykyiseen kehitykseen. Ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käyttökatteemme parani yli 60 prosentilla 542 miljoonaan euroon, mikä on mainio saavutus. Tulevaisuusohjelmamme Next Level Efficiency+ systemaattinen toteuttaminen yhdessä hinnoitteluratkaisujemme ja tuotevalikoimamme kanssa ovat mahdollistaneet tämän menestyksen."

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Martin Jahn: "On erinomainen uutinen, että pystymme entistä paremmin vastaamaan autojemme jatkuvan korkeaan kysyntään. Tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana onnistuimme kasvattamaan autotoimituksiamme 12,6 prosentilla viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna ja samalla selvästi lyhentämään toimitusaikoja. Siten olemme pystyneet säilyttämään asemamme perinteisen vahvoilla markkina-alueillamme ja saavuttamaan huomattavaa kasvua etenkin Länsi-Euroopassa. Erityisen tyytyväisiä voimme olla täyssähköisten Enyaq-mallien toimitusten kasvuun 40,7 prosentilla."

Škoda Auto jälleen hyvässä vauhdissa: positiivisia tuloksia vuoden 2023 ensimmäiseltä kvartaalilta

Edellisinä vuosina ulkoisista tekijöistä aiheutuneet negatiiviset vaikutukset näkyivät Škoda Auton taloudellisessa tuloksessa, mutta nyt suunta on kääntynyt. Edellisvuoteen verrattuna Škoda Auto kirjasi myynnin liikevaihdon kasvaneen yli 30 prosentilla 6,8 miljardiin euroon ja käyttökatteen nousseen yli 60 prosentilla 542 miljoonaan euroon. Tämä positiivinen tulos on seurausta etenkin komponenttien paremmasta saatavuudesta ja tulevaisuusohjelman Next Level Efficiency+ systemaattisesta soveltamisesta. Tänä vuonna Škoda lisää vauhtia kahden tärkeän automallin lanseerauksella: uuden sukupolven Superb (Liftback- ja Combi-mallina) sekä Kodiaq, joka on jatkossakin saatavilla myös seitsemänpaikkaisena.

Škoda-automallien toimitukset ensimmäisellä neljänneksellä 2023

(kappaletta, luvut pyöristetty, mallikohtainen järjestys toimitusmäärittäin suurimmasta pienimpään; +/- % edellisvuoteen verrattuna):

Škoda Octavia (45 000; +16,1 %)

Škoda Kamiq (32 300; +32,8 %)

Škoda Kodiaq (26 500; +5,3 %)

Škoda Karoq (25 500; +12,5 %)

Škoda Fabia (25 500; +23,9 %)

Škoda Superb (15 700; -5,2 %)

Škoda Scala (14 100; +36,5 %)

Škoda Enyaq (12 400; +40,7 %)

Škoda Kushaq (6 200; -10,6 %)

Škoda Slavia (4 500; +32,4 %)

Škoda Rapid (1 600; -80,7 %)

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki