Škoda Auto käynnistää uuden Kodiaqin tuotannon Kvasinyn tehtaalla

Mladá Boleslav ja Kvasiny 17. tammikuuta 2024. Škoda Auto käynnistää uuden, toisen sukupolven Kodiaq-katumaasturinsa tuotannon Kvasinyn tehtaallaan Tšekin tasavallassa. Tuotantovalmistelujen yhteydessä Škoda Auto on investoinut merkittävästi tehtaan tuotantolinjan ja hitsaamon modernisointiin. Koska uuden Superbin tuotanto siirtyy Kvasinyn tehtaalta Slovakiaan Bratislavan tehtaalle, Škodalla on Kvasinyssä enemmän kapasiteettia valmistaa suosittuja Kodiaq- ja Karoq-katumaastureita.
Kuva: Škoda Auto

Tuotannosta ja logistiikasta vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Andreas Dick: "Kodiaqilla menimme vuonna 2016 mukaan katumaasturimarkkinoille. Koko tiimillemme on suuri merkitys, että suositusta automallistamme tulee nyt tuotantoon toinen sukupolvi. Tuotannon käynnistämisvalmisteluihin on kulunut lukematon määrä työtunteja. Tehtaan modernisointiin investoidut 49 miljoonaa euroa turvaavat Kvasinyn tehtaan jatkon pitkälle tulevaisuuteen. Haluan esittää sydämelliset kiitokseni kaikille työhön osallistuneille. Heidän ammattitaitonsa ja omistautumisensa ansiosta pääsemme nyt aloittamaan suositun katumaasturimme menestystarinan seuraavan kappaleen."

Investoinnit 49 miljoonaa euroa, tuotantokapasiteetti jopa 410 Kodiaqia päivässä
Uusi Kodiaq valmistetaan Kodiaqien alkuperäisellä tuotantolinjalla. Kvasinyn tehtaan tulevaisuusstrategian mukaisesti Škoda Auto on investoinut 49 miljoonaa euroa tuotantolinjan ja hitsaamon modernisointiin. Investointeihin sisältyvät ladattavan Kodiaq iV -hybridimallin tuotantovalmistelut. Tuotantolinjan merkittävimmät uudistukset liittyvät osien käsittelylaitteisiin, korikokoonpanoon sekä kuljettimiin.

Tähän saakka Kodiaqit on valmistettu Kvasinyn tehtaalla samalla tuotantolinjalla Superbien kanssa. Katumaasturimallien tuotantokapasiteetin suurentamiseksi Superbien tuotanto siirtyy Volkswagenin Bratislavan tehtaalle, kun Superbin uuden, neljännen sukupolven mallien valmistus alkaa. Näin Kvasinyn tehtaalta vapautuu Karoqien ja Kodiaqien tuotantoon lisää vuosikapasiteettia 150 000 auton verran. Sen ansiosta Kodiaqien valmistusmäärä nousee jopa 410 autoon päivässä.

Škoda Kodiaqin menestystarina
Škoda Auto käynnisti automallistonsa laajentamisen katumaastureihin esittelemällä Kodiaqin syyskuussa 2016. Vuotta myöhemmin se sai seurakseen Karoqin, ja sitten Kamiq-crossover-katumaasturin 2019, sekä täyssähköisen Enyaq-katumaasturin 2021. Syksyllä 2018 esitelty Kodiaq RS oli Škodan sporttisen RS-malliston ensimmäinen katumaasturi.

Tähän mennessä Škoda on tehtaillaan Tšekin tasavallassa, Ukrainassa, Kiinassa ja alkuvuoteen 2022 saakka myös Venäjällä valmistanut yhteensä 870 000 kappaletta ensimmäisen sukupolven Kodiaqeja. Kodiaq on ollut myynnissä 60 maassa eri puolilla maailmaa. Ensimmäisen sukupolven Kodiaq-katumaasturi on kerännyt sekä asiakkaiden että autotoimittajien kehuja ja saanut yli 40 arvostettua kansainvälistä tunnustuspalkintoa.

Škoda Auto toi toisen sukupolven Kodiaqin julkisuuteen Berliinissä 4. lokakuuta. Esittelytilaisuudessa korostuivat Škodan edistyminen kestävän kehityksen, vastuullisuuden ja tehotaloudellisuuden tiellä sekä uuden Modern Solid -muotokielen ensimmäiset elementit. Uusi Kodiaq on aitoon Škoda-tapaan suuri sisältä. Siinä käytetään vastuullisia materiaaleja, ja siinä on innovatiivisia ratkaisuja kuten kierrettävät ja painettavat Smart Dials -säätimet ja uusimman sukupolven Matrix LED -ajovalot. Tarjolla on kaikkiaan viisi voimalinjaa, joiden tehot ovat välillä 110 kW (150 hv) ja 150 kW (204 hv). Tehokkaimpien moottoreiden yhteydessä on aina neliveto. Lisäksi Kodiaqista tulee nyt saataville myös ladattava hybridi, jonka WLTP-toimintamatka sähköllä ajettaessa on jopa yli 100 kilometriä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki