Ensimmäiset nollasarjan autot on jo tehty, ja sarjatuotanto käynnistyy vuonna 2024.

Škoda Auto valmistautuu uuden Kodiaqin tuotannon aloittamiseen

Kvasiny 8. kesäkuuta 2023. Yksi Škodan tänä vuonna esiteltävistä uusista automalleista on toisen sukupolven Kodiaq, jonka tuotanto on käynnistämisvaiheessa. Škoda jatkaa suuren ja suositun katumaasturinsa valmistamista Kvasinyn tehtaalla, jossa tuotantolinjan muutostyöt ovat jo alkaneet. Ensimmäiset nollasarjan autot on tehty, ja sarjatuotanto käynnistyy ensi vuonna.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

  • Uuden sukupolven Kodiaqin valmistus alkaa Kvasinyn tehtaalla 2024 – ensiesittely syksyllä 2023
  • Škoda Auto investoi tuotantolinjan muutoksiin noin 12 miljoonaa euroa
  • Uuden sukupolven Kodiaq saataville myös seitsemänpaikkaisena
  • Ladattava hybridi ja kevythybridi ensimmäistä kertaa tarjolle Kodiaqiin

"Uuden, toisen sukupolven Kodiaqin tuotannon valmistelut ovat täydessä vauhdissa. Tyypillisen toimintatapamme mukaisesti hyödynnämme jälleen jo olemassa olevaa toteutusta, johon integroimme uusinta tekniikkaa. Käynnissä olevan tuotantolinjan kattavat muutostyöt ja toiminnan varmistaminen ovat teknisesti ja logistisesti haastavia tehtäviä. Samalla olemme onnistuneet jakamaan uudelleen ja optimoimaan käynnissä olevan tuotantomme sekä pystyneet vapauttamaan lisäkapasiteettia", tuotannosta ja logistiikasta vastaava Škoda Auton johtoryhmän jäsen Michael Oeljeklaus sanoo.

Uudesta Kodiaqista tarjolle myös ladattava hybridi

Edeltäjämallin tapaan uusi Kodiaq valmistetaan Kvasinyn tehtaalla samalla tuotantolinjalla kuin nykyiset Karoq-, Superb- ja Superb iV -mallit. Uuden sukupolven Superbin tuotanto alkaa Bratislavan tehtaalla alkuvuonna 2024, mikä vapauttaa Kvasinyn tehtaalta tuotantokapasiteettia noin 150 000 auton verran Kodiaq- ja Karoq-katumaastureille.

Škoda investoi noin 12 miljoonaa euroa tuotantolinjan muutostöihin, joissa otetaan huomioon myös tulevaisuuden vaatimukset. Tuotantolinjan muutokset ladattavaa Kodiaq iV -hybridimallia varten ovat käynnissä. Investoinnit koskevat myös jo käytössä olevan tekniikan, kuten alustan kokoonpanolaitteiston ja erilaisten kuljettimien, integrointia uuteen tuotantolinjaan sekä lasien liimausrobottien muutostöitä. Tavoitteena on valmistaa jopa 410 toisen sukupolven Kodiaqia päivässä.

Kodiaq on Škodan katumaasturimalliston edelläkävijä

Škoda Auto esittelee uuden Kodiaqin syksyllä 2023, ja se tuodaan markkinoille 2024. Uusi Kodiaq tulee saataville bensiini- ja dieselmoottorisena, sekä ensimmäistä kertaa myös ladattavana hybridinä ja kevythybridinä. Turvallisuudessa, tekniikassa ja monipuolisuudessa Škoda vie suurimman katumaasturimallinsa uudelle tasolle. Uudella Kodiaqilla on kaikki edellytykset jatkaa mainiota menestystä markkinoilla.

Syyskuussa 2016 esiteltyä Kodiaqia on valmistettu jo yli 800 000 kappaletta. Mallia on tuotettu eri markkinoille esimerkiksi Tšekin, Ukrainan, Kiinan ja Intian tehtailla. Suuri Kodiaq-katumaasturi on ollut Škodan katumaasturimalliston edelläkävijä, joka on saatavissa ainoana Škodana myös seitsemänpaikkaisena. Kodiaqin myötä Škoda toi kiehtovan kristallipiirteisen muotokielensä katumaastureihin. Kodiaq on tehnyt vaikutuksen sekä asiakkaisiin että kansainväliseen autolehdistöön: se on saanut yli 40 kansainvälistä tunnustuspalkintoa erinomaisista ominaisuuksistaan ja suuresta suosiostaan.

Sisätiloiltaan suuri Kodiaq on saatavissa myös seitsemänpaikkaisena. Kodiaqin myötä Škoda toi kiehtovan kristallipiirteisen muotokielensä myös katumaastureihin.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki