Škoda Enyaq sai Suomessa uudet edullisemmat hinnat – nyt myös entistä kattavampi varustelu

2.2.2024. Škoda julkaisee uudet kattavasti varustellut BusinessLine-mallit Enyaq- ja Enyaq Coupé -täyssähköautomallistoonsa. Samalla hinnoittelu muuttuu ja mallit ovat tarjolla huomattavasti aikaisempaa houkuttelevampaan hintaan. Muutosten myötä esimerkiksi Enyaq 85x BusinessLine-mallin asiakasetu on jopa 7920 euroa. Uudistus koskee kaikkia vuosimallin 2024 Enyaq-malleja 2.2.2024 alkaen.
Kuvat: Škoda Auto

Škoda tekee täyssähköautomallistoonsa mittavan hinnoittelu- ja varustelu-uudistuksen. Uudet varustetasot ovat nimeltään BusinessLine, Style BusinessLine, SportLine Business, RS BusinessLine ja L&K BusinessLine. Jokainen uusi varustetaso on tarjolla aikaisempaa houkuttelevampaan hintaan. Kaikkiin vaihtoehtoihin sisältyy muun muassa metalliväri, mutta muutoin varustelu vaihtelee mallikohtaisesti.

”Uudistukset kertovat aiempaa kattavammasta varustelusta sekä houkuttelevimmista hinnoista. Škoda tunnetaan erinomaisesta hinta-laatu-suhteesta, joten nyt tehtyjen uudistusten ansiosta Enyaq-mallisto tarjoaa entistä enemmän vastinetta rahalle”, Škodaa maahantuovan Helkama-Auton myynnistä, kentästä ja Business Managementistä vastaava johtaja Petri Raitala sanoo.

”Hintojen tarkistus on mahdollistunut, koska koronavuosien ja Ukrainan sodan tuomat tuotantokustannuspaineet ovat helpottaneet. Vastataksemme yleiseen markkina- ja kilpailutilanteeseen olemme neuvotelleet päämiehemme Škoda Auton kanssa suomalaisille autoilijoille mahdollisimman kiinnostavat hinnat, jotta sähköauton hankinta olisi yhä useammille houkutteleva vaihtoehto.”

Nyt tehdyn hintamuutoksen myötä esimerkiksi Enyaq 85- tai nelivetoisen 85x -mallin asiakasetu on jopa 7920 euroa. Kokonaishintaetu koostuu edullisemmasta hankintahinnasta sekä uuden BusinessLine-varustelun tuomasta lisäedusta. Entistä kattavampaan BusinessLine-varusteluun sisältyvät muun muassa mukautuva vakionopeuden säädin, navigointijärjestelmä 13” kosketusnäytöllä, sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin muistilla, 3-alueinen automaatti-ilmastointi, Matrix LED -ajovalot, sähkötoiminen takaluukku, Virtual Pedal -takaluukun kosketukseton avaus ja sulkeminen, LED-takavalot saattovaloanimaatiolla, hätätila-avustin ja liikenneruuhka-avustin.

”Tuotantokustannusten alenemisen ohella myös aiemmin autoalalla paljon puhuttaneet toimitusajat ovat kehittyneet hyvään suuntaan. Tällä hetkellä Enyaq- sekä muita Škoda-malleja on saatavissa tehtaalta parissa-kolmessa kuukaudessa ja jopa nopeaan toimitukseen”, Raitala kertoo.

Škoda on vahvasti mukana sähköisen liikkumisen kehittämisessä ja vastuullisten valintojen mahdollistamisessa. Enyaq-mallit esimerkiksi toimitetaan asiakkaille jo nyt hiilineutraaleina. Vuoden 2024 aikana Škodan täyssähköautomallisto laajenee, kun maailman ensiesittelyyn saadaan kompaktien täyssähköisten katumaastureiden kokoluokkaa edustava Elroq. Vuoteen 2026 mennessä Škoda tuo markkinoille kaikkiaan kuusi uutta sähköautomallia eri kokoluokissa.

Vuonna 2023 Škoda oli Suomen toiseksi rekisteröidyin automerkki saavuttaen ennätyksellisen 10,2 prosentin markkinaosuuden. Mallirekisteröinneissä Enyaq nousi koko vuoden 2023 kärkinelikkoon ja oli samalla Suomen toiseksi rekisteröidyin täyssähköauto (2 474 kpl, +112,7 % vrt. 2022*). *Lähde: Dun & Bradstreet 1-12/2023

Katso uudet hinnat ja varustelu: skoda.fi

Lue lisää ja tutustu uuteen Škoda Enyaq 85 -malliin: skodamagazine.fi

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki