Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa kiihdytti SM1-luokan kärkipaikalle Rovaniemellä

Rovaniemi 2. helmikuuta 2024. Škoda Motosport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki ajavat SM Arctic Lapland Rallyn SM1-luokan johdossa avauspäivän jälkeen. Tiimikaverit Lauri Joona ja Janni Hussi johtivat SM1-luokkaa rallin kolmannelle EK:lle lähdettäessä, mutta lumipenkkaan nojaaminen ja sen seurauksena moottorin ilmanpuhdistajan täyttyminen lumesta, aiheutti EK:lla yli 10 minuutin edestä ylimääräistä aikaa.
Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix

Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki kiihdyttivät SM Arctic Lapland Rallyssa SM1-luokan kärkipaikalle avauspäivän jälkeen. Kahden ensimmäisen EK:n jälkeen Škoda Motorsport Suomella oli rallin SM1-luokassa kaksoisjohto, kun Lauri Joona ajoi luokan kärjessä 2,3 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata.

Kilpailun kolmas EK koitui Joonan kohtaloksi. EK:n alkuosuudella Joona leikkasi vasemmalle kääntyneen mutkan liian sisältä, Škoda nousi kahdelle pyörälle ja paiskautui tien ulkopenkan kautta takaisin tielle.

Tilanteessa moottorin ilmanpuhdistaja täyttyi lumesta ja Joonan oli pysähdyttävä kahdesti puhdistamaan sitä. Tilanteissa kului yli 10 minuuttia ylimääräistä aikaa, ja peli SM1-luokan voittotaisteluun oli menetetty.

Illan kahden viimeisen EK:n aikana Škodan Teemu Asunmaa nousi taistelemaan uransa viidennestä voitosta. Asunmaa ajoi EK 4:lle ja EK 5:lle pohja-ajat, siirtyen 5,2 sekunnin erolla luokan kärkeen.

SM Arctic Lapland Rally jatkuu huomenna lauantaina klo 8:00. Ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 124,45 km. Rallin maaliin Rovaniemelle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen klo 20:16.

#3 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2:
”Tiukkaa on, mutta hyvin on mennyt. Eka pätkä oli kauden aloitus ja ajoin etenkin EK:n alkupään tunnustellen, ja siihen alkupäähän mahtui myös muutama huono mutkasta ulostulo. Mäntyvaara 1 meni hyvin. Kolmannella EK:lla säästin renkaitani, koska meillä on taktiikkana ajaa koko päivä neljällä renkaalla, joten säästin kahta uutta rengasta huomiselle. Ehkä säästelin niitä kolmannella EK:lla vähän liikaakin”.

”Pistin kaikki paukut peliin rallin neljännellä EK:lla, jolla nousimme SM1-luokan kärkeen. Huomenna nähdään, osuiko taktiikkamme oikeaksi. Tänään olisi pitänyt ajaa röyhkeämmin, mutta hyvä näinkin, ja hyvä tulos meiltä tähän kohtaan. Pelissä ollaan mukana ja se on tärkeintä”, Asunmaa muistutti

#5 Lauri Joona – Janni Hussi Škoda Fabia RS Rally2:
”Ralli lähti hyvin liikkeelle. Ekalla pätkällä oli hyvä pito ja automme säädöt toimivat hienosti. Sitä seurannut yleisö-EK oli odotettua liukkaampi, mutta tulimme SM1-luokan kärkipaikalla huoltoon. Sitten EK 3:n alussa, olisiko ollut toinen mutka, se oli sellainen lyhyt vasen. Tein tyhmän virheen, käänsin liian aikaisin sisälle, automme nousi sisäpenkasta kahdelle pyörälle ja oli jo kaatua. Sain oikaistua sen takaisin neljälle pyörälle, mutta ajoimme vahvasti ulkokaarteen penkkaan. Moottoritilassa ilmanpuhdistin keräsi sisuksiinsa kaiken lumen ja meidän oli pysähdyttävä EK:n aikana kahdesti putsaamaan sitä”.

”Kisan kannalta harmi juttu, vaikka testimielessä täällä olimme. Kyllä ne poronsarvet olisivat kiinnostaneet. Onneksi pääsimme jatkamaan matkaa ja testaaminen jatkuu. Huomenna uusi hieno päivä edessä. Menestyspaineita meillä ei enää ole, mutta yritetään kiusata SM1-luokan kärkikuskeja ja rakentaa autostamme mahdollisimman nopea ja hyvä Ruotsia varten”, Joona totesi.

SM Arctic Lapland Rally, Rovaniemi; SM1; 5/12 EK:tta:

  1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2; 38:57,0
  2. Mikko Heikkilä – Kristian Temonen Toyota GR Yaris Rally2; + 5,2
  3. Roope Korhonen – Anssi Viinikka Toyota GR Yaris Rally2; + 18,4

….

24. Lauri Joona – Janni Hussi Škoda Fabia RS Rally2; + 11:14,8

Tulospalvelu ja SM-pisteet:

Rallin SM-sarja: www.rallism.fi

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki