Škoda Octavia: suursuosikin uudistuminen

Mladá Boleslav 14. helmikuuta 2024. Škoda Auto päivittää suosikkimallinsa Octavian sekä liftback- että Combi-korimallin osalta. Yli seitsemän miljoonaa kappaletta valmistettu Octavia on Škodan myydyin automalli. Nykyisen neljännen sukupolven Octavian ulkopuolta kohennetaan: jäähdyttimen Škoda-säleikkö uudistuu ja uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot tulevat tarjolle. Vakiovarusteina ovat esimerkiksi uusi 10-tuumainen digitaalinen mittaristo ja kaksialueinen Climatronic-automaatti-ilmastointi. Näiden muutosten ohella vastuullisten materiaalien käyttöä lisätään. Entistä runsaammat turvallisuus- ja ajoavustinjärjestelmät paran-tavat aktiivista ja passiivista turvallisuutta entisestään, ja auton yksilöintimahdollisuuksia selkeyttävät uudet sisustuksen designvalinnat.
Kuva: Škoda Auto

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer: "Asiakkaillamme on lupa odottaa Octavialta paljon, ja malliuudistus nostaa suursuositun automallimme seuraavalle tasolle. Uudistetut Infotainment-järjestelmät, uudet turvallisuusjärjestelmät, entistä runsaampi kestävän kehityksen mukaisten materiaalien käyttö ja tehokkaammat ajovalot tekevät autosta vieläkin kiinnostavamman. Olen varma, että uudistunut Octavia yllättää ja ihastuttaa niin kuljettajansa kuin matkustajansa ja vahvistaa asemansa suosituimpana automallinamme."

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Martin Jahn: "Octavia on Škodan selkäranka. Nykyajan neljän mallisukupolven ja yli 7,15 miljoonan myydyn auton jälkeen on tullut päivitetyn Octavian vuoro jatkaa menestystarinaa. Uusi keulailme, uudet avustinjärjestelmät ja huippuluokan Infotainment-järjestelmä, jossa jopa 13-tuumainen näyttö, luovat uudistuneelle suosikkimallillemme täydet edellytykset säilyttää asemansa yhtenä Euroopan myydyimpänä automallina. Olen vakuuttunut, että tämä auto jatkaa asiakkaiden ihastuttamista – monipuolisuudellaan, kauniilla muotoilullaan ja rahalle antavalla erinomaisella vastineellaan."

Škodan ikonisen automallin uusin vaihe
Nykyajan neljännen sukupolven Octavia aloittaa tuotantoelinkaarensa seuraavan vaiheen tarkoituksenmukaisesti uudistuneena. Etu- ja takapuskuri ovat saaneet uuden muotoilun ja jäähdyttimen Škoda-säleikkö on päivitetty. Uudistuksiin lukeutuvat myös uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot, uudistetut LED-takavalot dynaamisin vilkuin ja saattovaloanimaatioin, sekä uudet kevytmetallivanteet. Tarjolla on nyt neljä varustetasoa – Essence, Selection, SportLine ja RS – sekä sisustuksen yhdeksän designvalintaa. Suomeen on suunnitteilla edellisten neljän varustetason lisäksi myös viides varustetaso Style.

Istuimien, kojelaudan ja ovien verhoilujen uusien ja vastuullisten materiaalien lisäksi vakiovarustus sisältää uuden 10-tuumaisen digitaalisen mittariston. Neljännen sukupolven Octavian myötä esitelty 10-tuumainen muunneltava digitaalinen mittaristo on edelleen saatavissa. Ensimmäistä kertaa Octaviaan tulee tarjolle 13-tuumainen Infotainment-näyttö. Tekoälypohjainen ChatGPT-botti tullaan integroimaan Laura-puheohjausavustajaan. Tämä tuo koko joukon uusia ominaisuuksia, jotka ylittävät aiemmin käytettyjen puheohjauskomentojen mahdollisuudet. Uusina avustimina Octaviaan tulevat tarjolle edelleen kehitetty automaattinen pysäköintiavustin ja etäpysäköintiavustin Remote Park Assist. Moottorivaihtoehtoina ovat kaksi 1.5 TSI -bensiinimoottoria (myös kevythybrideinä), kaksi 2.0 TSI -bensiinimoottoria ja kaksi 2.0 TDI -dieselmoottoria. Moottoreiden tehot ovat välillä 85 kW (116 hv) ja 195 kW (265 hv).

Škoda on myös laajentanut Octavian aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden varustusta: edelleen kehitetty kuljettajan vireystason tunnistusjärjestelmä käyttää toiminnassaan aiempaa monipuolisempia tietoja kuljettajan toiminnan analysoinnissa. Lisäksi uudistuneeseen Octaviaan tulee saataville yhteensä jopa 10 turvatyynyä.

Škodan suursuosikkimalli ja sen menestystarina
Nykyajan Škoda Octavia on ollut Škoda-malliston selkäranka ja asiakkaiden suosikki heti tuotantonsa alusta alkaen 27 vuotta sitten vuonna 1996. Octavian nykyinen neljäs sukupolvi on suurilla sisätiloillaan, huippuluokan tekniikallaan, erinomaisella turvallisuudellaan ja rahalle saatavalla vastineellaan valloittanut yli seitsemän miljoonan asiakkaan sydämen kaikkiaan yli 60 maassa. Octavia on myös niittänyt runsaasti kiitosta kansainväliseltä lehdistöltä. Neljännen sukupolven Octavia oli esimerkiksi Euroopan Vuoden Auto -kisan finalisti vuonna 2021, ja samana vuonna Octavia valittiin vuoden autoksi Suomessa ja Sveitsissä.

Koko lehdistötiedote luettavissa sivun oikeasta reunasta PDF-tiedostosta.

Lisää kuvia ja videoita on ladattavissa Škoda Storyboard -sivustolta tästä linkistä.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki