Täyssähköinen kompakti katumaasturi Škoda Elroq on esitelty naamioituna ‒ kuvat ja video julkaistu

Mladá Boleslav 1. heinäkuuta 2024. Kaunis ja kiinnostava uutuusmalli: syksyllä 2024 esiteltävä Elroq laajentaa Škodan täyssähkömalliston kompaktien katumaastureiden luokkaan, joka on Euroopassa myyntimäärällisesti suurin. Škodan uusi katumaasturi ilmentää Modern Solid -muotokieltä, jolla toteutuu edukseen erottuva ulkonäkö. Väljät sisätilat ja kookas tavaratila yhdistettynä kompakteihin ulkomittoihin ja tavaroiden monipuolisiin säilytysratkaisuihin tekevät Elroqista ihanteellisen monenlaiseen ajoon. Tehovaihtoehdot 125-220 kW, jopa yli 560 kilometrin WLTP-toimintamatka ja lataus nopeimmillaan vain 28 minuuttia takaavat Elroqin soveltumisen myös pidemmille ajomatkoille. Elroqin ensiesittely tänä syksynä käynnistää Škodan uuden sähköautojen mallistokampanjan, jonka myötä lähivuosina esitellään kaikkiaan kuusi täyssähkömallia.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer:

"Sähköautomallistomme laajentaminen kiinnostaviin kokoluokkiin toteuttaa strategiaamme tarjota asiakkaillemme laaja mallivalikoima ja varmistaa Škoda Auton menestyksen jatkuminen. Elroq on mallistomme tärkeä jäsen: ensimmäinen uuden mallistokampanjamme kuudesta sähköautosta. Jo ensinäkemältä sen Modern Solid -muotokielen piirteet kertovat, että kyseessä on jotakin uutta, ulkomittojen ja sisätilojen koon sekä sähköllä liikkumisen uusi tasapaino. Lisäksi Škoda Elroq tarjoaa edistyksellistä tekniikkaa ja avustinjärjestelmiä, joita tiedämme asiakkaidemme arvostavan. Olen aidosti innoissani tästä sähköautoperheemme uudesta tulokkaasta."

Erinomainen valinta kaupunkiin ja maanteille

Uusi täyssähköinen Škoda Elroq -katumaasturi soveltuu kompaktin kokonsa ja etenkin pienen kääntöympyränsä ansiosta mainiosti kaupunkien kaduille. Tyylikkäästi muotoiltu ja vankkailmeinen kori tekee siitä heti tunnistettavan. Huonompikuntoisille teille ja vaativampiin olosuhteisiin on tarjolla avuksi neliveto. Kooltaan Škoda Elroq sijoittuu itseään suurempien Škoda Enyaq -mallien ja tulevan pienemmän Škoda Epiq -katumaasturimallin väliin.

Modern Solid -muotokieli ja Tech Deck Face -etumaski

Elroq on Škodan ensimmäinen uutta Modern Solid -muotokieltä toteuttava ja siten myös strategisesti merkittävä automalli. Elroqin keulailmettä hallitsevat uusi Tech Deck Face -etumaski ja tekstilogo nokkapellissä. Modern Solid -muotokieli merkitsee perustavanlaatuista muutosta: se yhdistää vankan kokonaisilmeen, toimivuuden ja omaleimaisuuden. Samalla sillä välitetään turvallisuuden ja voiman tunnetta sekä toteutetaan Škodan tyypillisiä muotoilupiirteitä täysin uudesta näkökulmasta. Jäähdyttimen perinteisen Škoda-säleikön korvaava kiiltävän musta Tech Deck Face -etumaski kätkee sisäänsä tunnistintekniikkaa, kuten tutkan ja etukameran. Elroqin keulassa sijaitsee Škoda-tekstilogo vahvasti muotoillun nokkapellin etureunassa. Elroq on ensimmäinen Škoda-sarjatuotantomalli, jonka keulassa on tekstilogo merkkilogon sijasta.

Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani:

"Elroq käynnistää uuden aikakauden Škoda-autojen muotoilussa. Sen toiminnallinen, minimalistinen ja selkeä Modern Solid -kokonaisilme huokuu aitoutta, kestävyyttä ja vankkuutta. Muotoilu sisältää kuitenkin edelleen myös niitä piirteitä, josta automerkkimme tunnetaan. Samalla uusi Modern Solid -muotokieli nostaa esiin upeita uusia visuaalisia yksityiskohtia kuten kiiltävän mustan Tech Deck Face -etumaskin. Sillä olemme onnistuneet luomaan uudenlaisen keulakonseptin ja samalla viittaamaan entuudestaan tuttuihin Škoda-piirteisiin. Tech Deck Face -etumaski tulee jatkossa olemaan Škodan uusien automallien oleellinen brändielementti."

Koko lehdistötiedote on luettavissa sivun oikean laidan PDF-tiedostosta.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki