TGS Worldwide tavoittelee kolmoisvoittoa Kuopiosta

2.3.2022 Ralli SM-sarjan talvikauden viimeiset SM-pisteet on jaossa tulevana viikonloppuna Kuopiossa. TGS Worldwiden tallipäällikkö Toni Gardemeister sanoo, että tiimi lähtee Škoda Fabia Rally2 Evo- autoilla kilpailevien Mikko Heikkilän, Emil Lindholmin ja Teemu Asunmaan johdolla tavoittelemaan talvikauden päätösrallista kolmoisvoittoa.
Kuva: Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjan kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu, SM-Ralli ABC Pitkälahti Kuopio, ajetaan ensi perjantaina ja lauantaina Kuopiossa ja Tuusniemellä. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa Kuopion Hiltulanlahdessa, jossa ajetaan myös kilpailun yleisöerikoiskokeet perjantaina ja lauantaina.

Viikonlopun rallireitti sisältää yhteensä yhdeksän erikoiskoetta (108,23 km). Kilpailu käynnistyy jo perjantaina 4. maaliskuuta klo 18:00 Kuopiosta. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta (17.16 km). Ralli jatkuu lauantaina 5. maaliskuuta kello 8:30. Päivän aikana kilpailijat ajavat seitsemän erikoiskoetta ja käyvät kahdesti Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan Kuopion torille maaliin klo 17:43 alkaen.

#1 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Taitaa olla urallani ensimmäinen kerta, kun lähtönumerolla 1 lähdetään reitille. En tiedä sitten, ovatko muut tehneet jotain väärin tai itse oikein, kun kärjessä ajetaan. Voisi olla huonompikin tilanne. Säähän en voi vaikuttaa, mutta ei haittaisi yhtään, jos viikolla olisi lämpöasteita tai vaikkapa hieman vesisadetta, ja sää sitten kilpailuun pakastuisi. Oli keli tai lähtöpaikka sitten mitä tahansa, taistelemaan lähdetään. Kuski sen tuloksen aika pitkälti ratkaisee. Lähtöpaikastani en aio valittaa ja tavoite on, että sama lähtönumero seuraa meitä kesän ensimmäiseen SM-ralliin”.

#2 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Meillä on OK lähtöpaikka (toinen auto reitillä) ja kaikki kunnossa tulevaan. Viikonlopulle on luvattu pakkassäätä, ja se on hyvä asia. Ajan ennen starttia vielä shakedown-testin, jossa tarkastamme, että kaikki toimii. Tiedossa on yli 100 km edestä erikoiskokeita. Viime viikonloppuna ajoimme Ruotsissa 7 mm nastaulkonemalla, kun Suomessa on mahdollisuus ajaa 8 tai 9 mm ulkonemalla. Rengasvalintoja pitää miettiä, mutta vasta sitten kun olemme nähneet, missä kunnossa tiestön pohjat ovat”.

#4 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Pari viikkoa tässä ehti jo ajotaukoa tulla. Riihimäen SM-rallin jälkeen kävimme Latviassa ajamassa rallia, ja voitimme siellä. Ajoin viikonloppuna ennakkotestiä Savitaipaleella, ja pitää sanoa, että siellä oli yksi parhaista testiteistä, jolla olen testiä ajanut. Kaikki on viikonlopulle kunnossa. Saimme Riihimäellä voiton lisäksi autoni säädöt sellaisiksi, että voitoista taistellaan jatkossakin. Kuopiossa odottaa haastavat tiet, joilla olisi tärkeätä päästä heti hyvään ajorytmiin. Hienoa talvikeliä viikonlopulle on luvassa, joten mikäs on rallia ajaessa”.

Toni Gardemeister, tallipäällikkö TGS Worldwide:

”Škoda Motorsport Suomen kuljettajilla on kaksi voittoa talven kahdesta SM-rallista, joten olisiko Kuopiossa jo aika vallata koko podium ja ajaa kolmoisvoittoon? Škoda-kalustomme on huollettu, ja voittoa totta kai lähdemme talvikauden viimeisestä SM-rallista hakemaan. Autoihin toteutamme pieniä muutoksia, ei mitään isompaa. Kuopiossa ajetaan yli 100 EK-kilometriä ja pitkästä aikaa SM-pisteistä alueella, jolla ei ole pariin kymmeneen vuoteen kilpailtu kuin kansallisissa ralleissa. Reitti on varmasti haastava. Kilometrejä on sen verran, että kenties renkaiden kanssa voi joutua taktikoimaan. Jokaisella autokunnalla on Kuopiossa käytettävissä kaksi sarjaa renkaita, ja se ei ole paljoa edessä oleville ajokilometreille”.

SM1-luokan SM-pistetilanne 2/7 osakilpailua:

  1. Mikko Heikkilä, Škoda 38
  2. Emil Lindholm, Škoda 37
  3. Egon Kaur (EE), Volkswagen 35
  4. Teemu Asunmaa, Škoda 29
  5. Juha Salo, Škoda 28

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki