Uusi ŠKODA FABIA: suurempi, turvallisempi ja taloudellisempi

Mladá Boleslav 4. toukokuuta 2021. Kaksikymmentäkaksi vuotta sitten esitelty ja kestävän suosion saavuttanut ŠKODA FABIA on ehtinyt neljänteen sukupolveensa. Volkswagen-konsernin skaalautuvaan MQB-A0-perustekniikkaan ensimmäistä kertaa pohjautuva uusi FABIA on kokoluokkansa tilavin auto, jonka mukavuusominaisuuksia on entisestään kehitetty ja johon on saatavissa useita edistyksellisiä turvallisuus- ja ajoavustinjärjestelmiä. ŠKODA-automerkille tyypilliset vahvuudet kuten hyvä vastine rahalle, erinomainen toimivuus ja käytännöllisyys sekä monet Simply Clever -ratkaisut tekevät uudesta Fabiasta aidosti Škodan.
ŠKODA AUTO

ŠKODA AUTON pääjohtaja Thomas Schäfer: "FABIA on jo yli 20 vuoden ajan ollut oleellinen osa automallistoamme. FABIA edustaa automerkkimme ydinarvoja erittäin hienosti. Uudella Fabialla on kaikki edellytykset jatkaa edeltäjämallien saavuttamaa suosiota saumattomasti. Siinä on kilpailijoita enemmän tilaa, edistykselliset liitettävyysominaisuudet, uusimmat avustinjärjestelmät ja tunteisiin vetoava muotoilu. Toisin sanoen kaikki tarvittava, ja vielä vähän enemmänkin".

ŠKODA FABIA pohjautuu nyt ensimmäistä kertaa Volkswagen-konsernin MQB-A0-perustekniik­kaan, minkä ansiosta sisätiloista on pystytty tekemään entistäkin suuremmat. Auton pituus ylittää nyt neljän metrin rajan (4 108 mm), joten uusi FABIA on selvästi pitempi kuin edeltäjänsä. Tavaratilan koko – jo edeltäjämallissa 330 litralla autokokoluokan suurin – on suurentunut 50 litralla peräti 380 litraan. MQB-A0-perustekniikan ansiosta uudessa Fabiassa voidaan toteuttaa monia avustin­järjestelmiä, joita aiemmin on nähty vain suuremman ja kalliimman kokoluokan autoissa. Yhdessä entistä jäykemmän korin kanssa ne takaavat tämän auton erinomaisen aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden.

Tunteita herättävä muotoilu ja luokkansa paras aerodynamiikka

Tunteisiin vahvasti vetoava muotoilu ja korin itsevarmat mittasuhteet saavat Fabian näyttämään mielenkiintoiselta. Veitsenterävälinjaiset ajovaloyksiköt ja modernien takavalojen kristallimaiset piirteet vahvistavat uuden Fabian dynaamista ilmettä. Täysin uudistu­nutta sisätilaa hallitsevat symmetrinen kojelauta, sen vaakasuuntainen koristelista ja keskelle sijoitettu vapaasti seisova tietoviihdenäyttö sekä saatavissa oleva digitaalinen mittaristo. Myyntiin tulevat ensin varusteluversiot Active, Ambition ja Style. Sporttinen MONTE CARLO -eri­koismalli seuraa myöhemmin. Kaikki neljä tarjolla olevaa bensiinimoottoria kuuluvat Volkswagen-konsernin nykyiseen EVO-moottorisukupolveen. Moottoreiden tehot ovat välillä 59 kW (80 hv) ja 110 kW (150 hv). Ilmanvastuskertoimella (cd) alkaen vain 0,28 uusi FABIA on kokoluokkansa aerodynaamisin auto. Uuden Fabian myötä ŠKODA esittelee myös viisi uutta Simply Clever -ratkaisua.

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki