Uusi Škoda Superb: tilavampi ja mukavampi, kuusi tehotaloudellista voimalinjaa sekä innovatiiviset avustinjärjestelmät

Mladá Boleslav 2. marraskuuta 2023. Uusi neljännen sukupolven Škoda Superb on rakennettu edeltäjämallin vahvuuksien pohjalle. Uusi Superb on muotoilultaan hienostuneempi, kooltaan tilavampi, käytössä mukavampi ja tekniikaltaan huipputasoinen auto. Tuttuun tapaan myös uudesta Škoda Superbista tulee tarjolle sekä Combi- että liftback-mallit. Varustelua selkeyttävät seitsemän sisustuksen designvalintaa, joihin sisältyy useita kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja, kuten vastuullisista materiaaleista valmistetut kangasverhoilut. Innovatiiviset kierrettävät ja painettavat Smart Dials -säätimet sekä kojelaudassa vapaasti seisova jopa 13-tuumainen tietoviihdenäyttö helpottavat auton järjestelmien käyttöä. Sisätilojen kokonaisilme on selkeä ja väljä. Škoda on jälleen kehittänyt moottoreidensa tehotaloudellisuutta. Uuden Superbin moottorivaihtoehtoina on kolme bensiinimoottoria, joiden tehot ovat välillä 110 ja 195 kW (150 ja 265 hv) sekä kaksi dieselmoottoria tehoiltaan 110 ja 142 kW (150 ja 193 hv). Niiden lisäksi saatavissa ovat edelleen kehitetty ladattava hybridi Combi-mallina sekä uusi kevythybridi. Kääntymisavustin Turn Assist ja uusi risteävän liikenteen avustin Crossroad Assist tulevat nyt Superbiin.
Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Auton hallituksen puheenjohtaja Klaus Zellmer: "Superb on ollut Škodan polttomoottori-lippulaivamalli jo yli 20 vuoden ajan. Nyt sen neljäs sukupolvi jatkaa mallistossamme samassa asemassa. Superb on entistä hienostuneempi, muotoilultaan veistoksellinen, tiloiltaan suuri ja tekniikaltaan edistyksellinen. Voimalinjojen optimointi ja parempi aerodynamiikka tekevät siitä vieläkin taloudellisemman. Suunnittelimme ladattavaan hybridiin uuden voimalinjan, jolla auto yltää jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä. Sisätilat ovat entistäkin ergonomisemmat, ja niiden materiaalit esimerkillisen vastuullisia. Uudesta Superbista tuomme tuttuun tapaan myyntiin sekä liftback- että Combi-mallit täyttämään asiakkaidemme tarpeet."

Uusi Superb nostaa perinteisen vahvat ominaisuudet seuraavalle tasolle

Škoda luo neljännen sukupolven Superbilla uuden vertailukohdan muotoilulle, suurille sisätiloille, mukavuudelle ja turvallisuudelle. Korin muotoilun yksityiskohtien ja aerodynamiikan hionta pienentää polttoaineen kulutusta ja parantaa suorituskykyä.

Kolme modernia ja taloudellista TSI-bensiinimoottoria, joista yhden yhteydessä kevythybriditekniikka, uusi jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan sähköllä yltävä ladattava hybridi ja kaksi dieselmoottoria muodostavat voimalinjavalikoiman, jossa tehot ovat välillä 110 ja 195 kW (150 ja 265 hv). Tehokkaimman diesel- ja bensiinimoottorin yhteydessä on aina neliveto.

Uuden Superbin kaikissa malleissa on vakiona DSG-automaattivaihteisto. Lukuisat uudet ja edelleen kehitetyt avustinjärjestelmät lisäävät turvallisuutta ja mukavuutta. Selvästi kirkkaammat uuden sukupolven Matrix LED -ajovalot ja edelleen kehitetty mukautuva alustan säätöjärjestelmä tulevat nyt ensimmäistä kertaa tarjolle Superbiin.

Sisätilojen uusi ja tilavampi toteutus, selkeälinjainen muotoilu ja intuitiivinen käyttö

Neljännen sukupolven Superbin korin muotoilu on veistoksellinen. Keulailmeessä korostuu uusi kahdeksankulmainen jäähdyttimen Škoda-säleikkö. Sisätilojen uudessa toteutuksessa hallitsee kojelaudassa vapaasti seisova jopa 13-tuumainen tietoviihdenäyttö.

Vaihteenvalitsin on siirretty ohjauspyörän viereen, joten keskikonsolista on saatu selkeä ja puhdaslinjainen kokonaisuus. Ensimmäistä kertaa myös Head Up -tuulilasinäyttö on nyt saatavissa Superbiin. Uusilla kierrettävillä ja painettavilla Smart Dials -säätimillä on nopea ja helppo käyttää auton ja tietoviihdejärjestelmän monia toimintoja.

Uuteen Superbiin ovat tarjolla varustelua selkeyttävät sisustuksen designvalinnat, jotka esiteltiin ensimmäisen kerran Enyaq-mallissa. Tarjolla on teemoittain koostettuja lisävarustepaketteja, joiden lisäksi saatavissa on yksittäisiä lisävarusteita.

Uusia varusteita ovat esimerkiksi Phone Box -matkapuhelinlokero, jossa yhteensopivaa älypuhelinta voidaan ladata langattomasti jopa 15 watin teholla ja jossa on myös ladattavan puhelimen jäähdytys sekä selälle hyvät sähköisesti säädettävät ErgoSeat-etuistuimet muistilla. Näissä istuimissa on istuintuuletus ja hierontatoiminto, joka on toteutettu kymmenellä paineilmatoimisella tyynyllä. Tavaratilan sähkötoiminen suojapeite on yksi Combi-mallin uusista Simply Clever -ratkaisuista, joita Superbiin on kaikkiaan tarjolla 28.

Myynnistä ja markkin oinnista vastaava Škoda Auton hallituksen jäsen Martin Jahn:

"Superb on jo yli kahden vuosikymmenen ajan ollut Škodan teknisen ja muotoilullisen osaamisen taidonnäyte. Sen perinteiset vahvuudet, kuten käytännöllisyys ja runsaat tilat, yhdistetään nykyään kaikkiin automalleihimme. Superb on aina ollut erinomaisen suosittu. Uusi neljäs sukupolvi rakentaa näille vahvuuksille ja vie ne seuraavalle tasolle. Tuomalla uudesta Superbista myyntiin sekä liftback- että Combi-mallin vastaamme erilaisten asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin."

Yli kahden vuosikymmenen ja kolmen mallisukupolven menestystarina

Nykyajan ensimmäinen Škoda Superb esiteltiin vuonna 2001, minkä jälkeen Superbeja on valmistettu jo yli 1,6 miljoonaa kappaletta. Superbeja on valmistettu Kvasinyssä Tšekin tasavallassa, Ukrainan Solomonovossa, Intian Aurangabadissa ja Kiinan Nanjingissa.

Yli kahden vuosikymmenen mittaan Superb on saanut useita kansainvälisiä tunnustuspalkintoja. Näistä palkinnoista yli 30 sai kolmannen sukupolven Superb vuonna 2016. Erityisesti on syytä mainita arvostettu Red Dot Award -palkinto Superb Combin upeasta tuotemuotoilusta.

Vuosina 2001‒2008 Škoda valmisti 137 000 kappaletta ensimmäisen sukupolven Superbeja. Toinen sukupolvi ylsi 618 000 auton valmistusmäärään vuosina 2008‒2015. Tästä sukupolvesta tehtiin ensimmäinen Superb Combi vuonna 2009. Kolmannen sukupolven Superb esiteltiin vuonna 2015, ja tähän päivään mennessä sitä on tehty 845 000 kappaletta. Kolmannen sukupolven Superbin suurimman myynnin maat ovat syyskuuhun 2023 mennessä olleet Saksa (153 222 autoa), Tšekin tasavalta (61 479 autoa) ja Britannia (57 054 autoa).

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki