9.12.2021
ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: mitä on naamioinnin alla? Ajankohtaista & Uutta

ENYAQ COUPÉ iV tulee saataville sekä taka- että nelivetoisena.

Tunteisiin vetoava muotoilu, parempi aerodynamiikka ja siten parempi toimintasäde yhdellä latauksella. Tätä tarjoaa uusi täyssähköinen ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV.

TEKSTI JA KUVAT ŠKODA AUTO

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV on erinomainen lisä ENYAQ iV -mallistoon. Se on aidosti dynaaminen auto aktiivisen elämäntyylin asiakkaille. Siinä on väljät sisätilat viidelle ja suuri tavaratila, joten se soveltuu mainiosti myös perheautoksi. Uutuusmallista on tarjolla kolme tehoversiota: ENYAQ COUPÉ iV 60 ja ENYAQ COUPÉ iV 80 takavetoisena sekä ENYAQ COUPÉ iV 80x nelivetoisena. ENYAQ iV -malliin verrattuna entistäkin hiotumman aerodynamiikkansa (ilmanvastuskerroin alkaen 0,247) ansiosta neliovinen ENYAQ COUPÉ iV on taloudellisempi. Suuremmalla ajoakulla varustettuna ja takavetoisena toimintamatka (WLTP) on parhaimmillaan jopa 535** kilometriä.

Tunteita herättävät muotoilulinjat, panoraamalasikatto vakiovarusteena

Uusi ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV on muotoilultaan tunteisiin vahvasti vetoava. Vakiovarustukseen sisältyvä panoraamalasikatto viettää loivasti perää kohti B-pilareiden tasalta alkaen. ENYAQ COUPÉ iV:n pituus on 4653 millimetriä ja korkeus 1617 millimetriä. COUPÉ on neljä millimetriä pidempi kuin ENYAQ iV. Raideleveys 1879 mm ja akseliväli 2765 mm ovat kummassakin samat. ENYAQ COUPÉ iV:n 570-litrainen tavaratila on vain aavistuksen pienempi kuin ENYAQ iV:n (585 litraa). Suuret 19‒21-tuumaiset kevytmetallivanteet korostavat auton vahvaa ulkonäköä.

Uusi ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV on muotoilultaan tunteisiin vahvasti vetoava. Vakiovarustukseen sisältyvä panoraamalasikatto viettää loivasti perää kohti B-pilareiden tasalta alkaen.

Sisustuksen designvalinnat

ENYAQ COUPÉ iV:n sisustusvaihtoehtoina ŠKODA on ottanut käyttöön innovatiiviset designvalinnat ja selkeyttänyt lisävarustevaihtoehtoja. Modernista elämänympäristöstämme innoituksen saaneet designvalinnat korvaavat aiemmat sisustusvaihtoehdot. Designvalintojen tyylit, värit ja materiaalit on huolella sovitettu yhteen. Perustason designvalinta ‘Loft’ on moderni, kodikas ja perhekeskeinen. Harmaan ja mustan harmoninen yhdistelmä huokuu ajattomuutta. Kahdessa designvalinnassa on kiinnitetty erityishuomiota kestävään kehitykseen ja vastuullisten materiaalien käyttöön.

Lodge-designvalinnan istuinverhoilussa on 40 prosenttia puhdasta uutta villaa, jolla on Woolmark Companyn laatusinetti, ja 60 prosenttia polyesteriä. Tämän designvalinnan verhouksen valmistukseen on käytetty 318 kierrätettyä PET-muovipulloa, kun taas ecoSuite-designvalinnassa nahkaverhoiltujen istuimien konjakinvärinen nahka on parkittu ympäristöystävällisesti oliivinlehtiuutteella kemikaaleja käyttämättä.

ENYAQ COUPÉ iV -mallissa akkukokoja on kaksi ja tehovaihtoehtoja kolme.

Takaveto tai neliveto

ENYAQ COUPÉ iV:n akkukokoja on kaksi ja tehovaihtoehtoja kolme. Akku on sijoitettu Volkswagen-konsernin MEB-perustekniikan autoissa pohjarakenteen sisään. Mallissa ENYAQ COUPÉ iV 60 on 62 kilowattitunnin (58 kWh netto) litiumioniakku. Sähkömoottori kehittää suurimmaksi tehoksi 132 kW ja voima välittyy takapyörille yksivaihteisen vaihteiston kautta. ENYAQ COUPÉ iV 80 -malli on myös takavetoinen, ja sen sähkömoottorin suurin teho on 150 kW. Suuremmalla 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) akulla ja auton erinomaisen aerodynamiikan ansiosta tällä mallilla on mahdollista taittaa taivalta jopa 535 km** (WLTP) – se on ENYAQ-malliston pisin toimintamatka yhdellä latauksella.

Suurempi 82 kilowattitunnin (77 kWh netto) akku on myös ENYAQ COUPÉ iV 80x -mallissa, jossa virtaa syötetään myös etuakselille asennetulle 80-kilowattiselle sähkömoottorille. Tässä nelivetoisessa mallissa kahden sähkömoottorin suurin yhteisteho on 195 kW*


*80x-mallin maksimiteho 195 kW on käytettävissä enintään 30 sekunnin ajan kerrallaan mitattuna UN GTR.21 mukaisesti. Maksimitehon saatavuus edellyttää, että korkeajänniteakun lämpötila on 23°C-50°C ja varaustaso yli 88 %. Teho voi laskea ja maksimiteho ei ole välttämättä käytettävissä, mikäli edellä mainituista arvoista poiketaan. Korkeajänniteakun lämpötilaan voidaan vaikuttaa joissain tapauksissa seisontailmastointilatteen avulla. Kulloinkin saatavilla olevan tehon taso näkyy auton mittaristossa. Akun kapasiteetin säilyttämiseksi mahdollisimman hyvänä, korkeajänniteakun varauksen ylärajaksi suositellaan 80 %. Ennen pidempiä matkoja on hyvä ladata akku täyteen.

** Ennakkotieto

Lue myös

ENYAQ iV on Tekniikan Maailman sähköautovertailun ykkönen

Škoda mediassa

Vuoden sähköauto 2021: ŠKODA ENYAQ iV

ŠKODA ENYAQ iV ehdolla vuoden autoksi