2.9.2020
ŠKODA ENYAQ iV: tunteisiin vetoava, taloudellinen ja sähköistävä Ajankohtaista & Uutta

ENYAQ iV

Uuden ENYAQ iV:n esittelyn myötä ŠKODA ottaa seuraavan ja merkittävän askeleen sähköllä liikkumisen E-Mobility-strategiansa toteuttamisessa. Uusi täyssähkö-katumaasturi on Škodan ensimmäinen Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvaan MEB-perustekniikkaan pohjautuva automalli. ŠKODA ENYAQ iV on saatavissa joko takavetoisena tai nelivetoisena. Sen toimintamatka (WLTP:n mukaan) on jokapäiväiseen käyttöön mainiosti sopien jopa 510 km*, ja Škodalle ominaiseen tapaan tavaratila on suuri. ŠKODA jatkaa tunteisiin vetoavan muotokielensä kehittämistä. Sen myötä uudessa katumaasturissa on toteutettu täysin uudenlainen sisätilakonsepti, joka sisältää Design Selection -vaihtoehdot perinteisten varusteluversioiden sijasta.

ŠKODA AUTON pääjohtaja Thomas Schäfer: ”ENYAQ iV merkitsee Škodalle uuden ajan alkua. ENYAQ iV on ensimmäinen MEB-perustekniikkaan pohjautuva automallimme. Sillä me teemme sähköllä ajamisesta Simply Cleveriä – toimintamatkat ovat pitkät ja latausajat lyhyet, käyttö on helppoa ja hinta kiinnostava. ENYAQ iV valmistetaan Škodan sydänmailla Mladá Boleslavissa, jossa sijaitseva päätehtaamme on ensimmäinen tehdas, jossa MEB-perustekniikan autoja tehdään Saksan ulkopuolella. Se on upea osoitus Škodan vahvasta osaamisesta, ja haluan kiittää kaikkia, jotka panoksellaan ovat saaneet ENYAQ iV:n tuotannon käyntiin. Automme on hieno ja olen todella ylpeä tiimistämme”.

Heti uuden ŠKODA ENYAQ iV:n ensiesittelyn jälkeen asiakkaat voivat jo lähipäivinä ennakkovarata uutuuden.

Uuden ŠKODA ENYAQ iV:n kohokohdat tiivistetysti:

  • Sähkövoimalinja: ENYAQ iV:ssä on täysin uusi voimalinja, jossa hyödynnetään Volkswagen-konsernin sähköautojen skaalautuvan MEB-perustekniikan suomia mahdollisuuksia. MEB-perustekniikkaa kutsutaan rullalauta-pohjalevyksi, jossa akku sijaitsee tilaa säästäen auton pohjarakenteessa. Tarjolla on kolme akkukokoa, viisi moottorivaihtoehtoa 109‒225 kW (148-306 hv) sekä takaveto tai neliveto. WLTP:n mukainen toimintamatka on jopa 510 km*, joten ENYAQ iV soveltuu monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Lisäksi sillä voi vetää enintään 1 200 kg:n perävaunua.

  • Turvallisuus: Avustinjärjestelmiin lukeutuu ajoavustinkokonaisuus Travel Assist, jossa on nyt entistä enemmän toimintoja kuten etäohjattu pysäköinti ja opetettu pysäköinti.

  • Ulkonäkö: ENYAQ iV:n muotoilu on vahvailmeinen ja dynaaminen. Sisätilat ovat kooltaan samaa luokkaa kuin ŠKODA KODIAQ -katumaasturissa. Saatavissa oleva Crystal Face -valoinnovaatio, siihen liittyvät Coming/Leaving Home -animaatiosaattovalot ja Matrix LED -ajovalot täydentävät katseita keräävää ja sporttista keulaa. Kokonaan ledeillä toteutetuissa takavaloissa on dynaamiset vilkut ja Coming/Leaving Home -animaatiosaattovalotoiminto.

  • Sisätilat: Uudet Design Selection -vaihtoehdot korvaavat aiemmat varusteluversiot ja nostavat sisätilan toteutuksen uusiin ulottuvuuksiin. Jokainen ŠKODA-materiaalikonseptisuunnittelijoiden koostama Design Selection -vaihtoehto on aistikas. Sisustuksessa käytetään luonnonmateriaaleja, ympäristövastuullisesti tuotettuja materiaaleja ja kierrätysmateriaaleja. Uudenlaisista vaihtoehdoista – kymmenen teemapakettia sekä tiettyjä yksilöllisiä varustevaihtoehtoja – löytyy tarkasti auton omistajan makuun sopivin.

  • Liitettävyys: ENYAQ iV -malliin tarjolla oleva 13-tuumainen keskusnäyttö on ŠKODA-automallien suurin. Uusi täyssähkö-katumaasturi on aina online-yhteydessä ja nerokkaasti älylaitteisiin liitettävissä. Akun lataamista ja sisätilan lämmitystä/jäähdytystä on kätevä etäohjata ŠKODA Connect -sovelluksella.

  • Simply Clever: ŠKODA on kehittänyt Simply Clever -ratkaisuja myös erityisesti sähköautoihin. Niitä ovat esimerkiksi latauskaapelin puhdistustyökalu, latausjohtopistokkeen suojus ja latauskaapelin säilytyspaikka tavaratilan lattian alla. Jo perinteinen ŠKODA-jääraappa on sijoitettu ENYAQ iV:ssä auton sisälle takaluukkuun.