2.9.2020
Škodan uusi aikakausi – Enyaq-sähköauto esiteltiin Prahassa Ajankohtaista & Uutta

Škoda juhlii tänä vuonna 125-syntymäpäiväänsä. Yksi juhlavuoden huipennuksista on uuden Enyaq-sähköauton esittely Prahassa 1.9.

TEKSTI: Toni Jalovaara / KUVAT: ŠKODA Auto

Škodan juhlavuoden kunniaksi haluttiin koota media kaikkialta maailmasta katsomaan, kun Enyaq paljastetaan kaikessa kauneudessaan. Vaikka koronaepidemia toi omat haasteensa Prahassa järjestettyyn tilaisuuteen, Enyaq pääsi odotetusti esiin.

Jotain vanhaa ja jotain ihan uutta

Simply Clever -ajattelun mukaisesti Škoda ei lannistunut vastoinkäymisistä, vaan järjesti jotain ennen näkemätöntä. Tässä tilanteessa Enyaqin maailmanensi-ilta avattiin kaikille Škoda-asiakkaille ja samalla myös kaikille Enyaqista kiinnostuneille.

Upean uuden auton lisäksi virtuaaliseen tapahtumaan osallistuneilla oli mahdollisuus tutustua Škodan historian hienoimpiin malleihin. Sekä vanhoihin Škoda-malleihin että uuteen Enyaqiin oli mahdollisuus tutustua 360 asteen kameroilla eli autoja pystyi tarkastelemaan kaikista suunnista.

Škodan parhaat vuodet edessä

Juhlassa oli kunniavieraana Tšekin pääministeri Andrej Babiš , joka korosti Škodan merkitystä maalle. Yhtiötä elokuusta alkaen johtanut Thomas Schafer kertoi, kuinka hän matkalla vanhasta kodistaan Etelä-Afrikasta kohti Tšekkiä tutustui Škodan upeaan historiaan.

”Škodan parhaat vuodet ovat vasta edessä, ja meillä on tulossa paljon upeita uusia malleja. Olemme pystyneet näinä todella vaikeina aikoina säilyttämään niin Škodan myynnin tason, liikevaihdon kuin taloudellisen tuloksen”, Schafer sanoi.

Uuden aikakauden startti

Škodan intohimo sähköautoihin lähtee jo yhtiön perustamisen vuosista, jolloin sen perustajat Václav Laurin ja Václav Klement innostuivat tuosta voimanlähteestä. Vuosisata myöhemmin Škoda lähtee toden teolla sähköautojen maailmaan ensimmäisellä mallillaan, joka on alusta alkaen suunniteltu sellaiseksi.

Muotoilujohtaja Oliver Stefani kiteytti mainiosti ajatuksen: ”Uusi Škoda Enyaq on uuden vuosikymmenen ja aikakauden startti merkillemme. Enyaq on tyylikäs ulkoa, kodikas sisältä ja täynnä merkillemme tyypillisiä Simply Clever -ideoita.”

ENYAQ iV:n esittelyn myötä ŠKODA ottaa merkittävän askeleen sähköllä liikkumisen E-Mobility-strategiansa toteuttamisessa.

Lue lisää uutuudesta ja ennakkovaraa omasi: skoda.fi-sivulta tästä linkistä