16.12.2022
ŠKODA Motorsport Suomi starttaa uuteen kauteen Ajankohtaista & Uutta

MM-sarjassa WRC3-luokan mestaruuden 2022 voittanut Lauri Joona sekä hänen kakkosohjaajansa Tuukka Shemeikka kilpailevat ralli SM-sarjassa 2023 nyt TGS Worldwiden Škodalla. Nyt Laurin vieressä komeilee ENYAQ COUPÉ 80x 4x4 RS iV.

ŠKODA Motorsport Suomen kokoonpano uudistuu kaudelle 2023. Rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaripari Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen sekä SM1-luokan hallitseva mestaripari Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri ajavat kansainvälisen ajo-ohjelman. SM-sarjassa kilpailevat Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sekä uutena rallikaksikkona Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka.

TEKSTI Marko Mäkinen ja Sari Okko, KUVAT Jari Kohonen

ŠKODA ja moottoriurheilu kuuluvat yhteen yli 120-vuotisen historian kautta. ŠKODA jatkaa ensi vuonna Suomen MM-rallin virallisena automerkkinä ja näkyy 4.–7.8.2022 myös Jyväskylän katukuvassa ja rallireitillä jälleen monin eri tavoin.

”Olemme erittäin tyytyväisiä ŠKODA Motorsportin kauteen 2022 niin Emil Lindholmin, Mikko Heikkilän kuin Teemu Asumaan menestyksen myötä. Koska ralli on tärkeä osa Škodan ja Helkama-Auton DNA:ta, on hienoa olla mukana huippukuljettajiemme matkassa kohti rallin kärkeä. Odotamme tulevaa uutta kautta hieman uudistunein kuvioin suurella mielenkiinnolla”, ŠKODA Suomen viestintäpäällikkö Kari Aalo sanoo.

ŠKODA Motorsport Suomi starttaa uuteen kauteen 2023 hieman uudistunein kuvion ja suurella mielenkiinnolla. Kuvassa ŠKODA Suomen viestintäpäällikkö Kari Aalo (vas.), rallikuljettajat Teemu Asunmaa ja Lauri Joona sekä TGS Worldwiden Toni Gardemeister.

Uusia avauksia MM- ja EM-sarjoihin

Rallin MM-sarjassa WRC2- ja WRC2 Junior -luokan mestaruudet ajanut rallikaksikko Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen jatkavat vuonna 2023 Toksport WRT:n Škodalla WRC2-luokan MM-sarjassa. Kauteen 2023 kuuluu vähintään seitsemän MM-osakilpailua. Kausi käynnistyy helmikuussa Ruotsin MM-rallista ehkä jo uudella FABIA RS Rally2 -autolla, jonka parissa Emil ja Reeta ovat tehneet jo paljon testityötä.

”Alkuperäinen tavoitteemme oli taistella WRC2-luokan mestaruudesta kaudella 2023. Mestaruus tuli vuoden etuajassa, mutta se ei tavoitteitamme muuta: alkavalla kaudella tähtäimessämme on luonnollisesti mestaruuden uusiminen”, Emil kommentoi.

Tuplamestaruus on kokeneellekin rallikaksikolle harvinaista herkkua. ”Takana on pitkä ja mielenkiintoinen kausi. Aina ei ole ollut helppoa, mutta kaikki tehty työ on ollut tasan sen arvoista, mitä tänä vuonna saavutimme. Unelman eläminen on se juttu, mitä haluamme tehdä”, Reeta lisää.

SM1-luokan hallitseva Suomen mestaripari Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri siirtyvät ensi kaudella rallin EM-sarjaan. Kaksikon tavoitteena on ajaa myös Suomen MM-ralli. Rallin EM-kausi käynnistyy maaliskuussa Portugalista.

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa nähdään myös toinen suomalaispari, kun Sami Pajari ja Enni Mälkönen ajavat Toksport WRT:n Škodalla WRC2-luokan MM-sarjaa. Pajarin kausi käynnistyy tammikuussa Monte Carlosta. Pajari kuuluu myös ŠKODA Motorsport Suomen tiimiin kaudella 2023, tehden yhteistyötä Škodan maahantuojan Helkama-Auton kanssa.

´Rallin MM-tasolla vuonna 2023 ajavat Emil Lindholm (keskellä) ja Reeta Hämäläinen toimivat vuonna 2023 Škodan brändilähettiläinä. ”Tuomme uutta näkökulmaa ŠKODA-maailmaan, sillä onhan ŠKODA isossa roolissa niin arjessamme kuin kilpailuissa”, Reeta Hämäläinen sanoo.

SM-sarjaan lähdetään voitto mielessä

Ralli SM-sarjassa ŠKODA Motorsport Suomen kuljettajakokoonpanon muodostavat Teemu Asunmaa ja uutena kuljettajana Lauri Joona. Molemmat aloittavat uuden kauden ŠKODA FABIA Rally2 Evolla, mutta kauden myöhemmässä vaiheessa kalusto vaihtuu uuteen ŠKODA FABIA RS Rally2:een. ŠKODA Motorsport Suomen tiimiä ralli SM-sarjassa ajattaa ja huoltaa Toni Gardemeisterin johtama TGS Worldwide.

Asunmaa jatkaa yhteistyötä kartturi Ville Mannisenmäen kanssa. Kaksikko sijoittui päättyneellä kaudella SM1-luokan yhteispisteissä neljänneksi. ”Valmistautuminen uuteen kauteen on käynnistynyt uusin odotuksin. SM-sarja voi hyvin, ja kolmatta Suomen mestaruutta lähdemme tavoittelemaan.”, Asunmaa kuittaa.

MM-sarjassa WRC3-luokan mestaruuden 2022 voittanut Lauri Joona sekä hänen kakkosohjaajansa Tuukka Shemeikka kilpailevat ralli SM-sarjassa 2023 nyt TGS Worldwiden Škodalla. ”On hienoa, että ŠKODA Motorsport Suomi valitsi meidät tiimiinsä. Kilpaileminen Škoda Fabia Rally2 Evolla on ajajaurallamme luonnollinen askel eteen- ja ylöspäin. Odotukset tulevasta kaudesta ovat isot”, Joona tuumii.

”Kausi 2023 käynnistyy Rovaniemeltä tammikuussa. Uusi kausi on siis jo ovella ja virtaa ajamiseen riittää”, Teemu Asunmaa toteaa.

Helkama-Auton toimitusjohtaja Maija Koskela odottaa alkavaa rallikautta innolla. Tuloksia syntyy supertiimin, superkuljettajien ja superauton muodostaman kokonaisuuden ja yhteistyön voimin.

Katso myös

ŠKODA FABIA RS Rally2 – esiteltynä 60 sekunnissa

Ajankohtaista & Uutta

Neliveto on aina valmiina – tutustu Škodan 4x4-mallistoon

Ajankohtaista & Uutta

FABIA eteni Vuoden Auto Suomessa 2023 -finaaliin

Ajankohtaista & Uutta