9.11.2022
FABIA eteni Vuoden Auto Suomessa 2023 -finaaliin Ajankohtaista & Uutta

Uusi ŠKODA FABIA on mukana Vuoden Auto Suomessa 2023 finaalissa. Kuva: Esko Tuomisto

Uusi ŠKODA FABIA on valittu Vuoden Auto Suomessa 2023 -kärkikuusikkoon. Toinen koeajokierros järjestetään 16.11. ja voittaja julkistetaan 16.12.2022. ŠKODA on arvostetun kilpailun finaalissa jo kahdeksatta kertaa.

Auto- ja liikennetoimittajat ry (AuLi) valitsee Vuoden Auton Suomessa yhdeksännen kerran. Vuoden 2023 titteliä lähti tavoittelemaan peräti 30 uutuutta, joista kolmannes oli sähköautoja. Ensimmäisen äänestyskierroksen jälkeen jatkoon pääsi kuusi finalistia: ŠKODA FABIA, Kia Niro, Mercedes-Benz EQE, Opel Astra, Renault Megane E-Tech Electric ja Volkswagen ID.Buzz.

Vuoden Auto Suomessa -valinnassa tärkeimpänä ominaisuutena pidetään rahalle saatavaa vastinetta, jonka jokainen tuomariston jäsen saa määrittää oman näkemyksensä mukaisesti. Lisäksi valintaan vaikuttavat auton muut ominaisuudet, kuten ajettavuus, tilat, tekninen edistyksellisyys ja turvallisuus. Jo finaaliin pääsyä voidaan pitää pienenä voittona.

Jännitys tiivistyy Auto- ja Liikennegaalassa

Vuoden Auto Suomessa -valinnoista vastaa yli sata Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsentä.

Finaalikierroksella tuomariston jäsenillä on käytettävissään 15 ääntä, jotka voi jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta kaikille ei tarvitse antaa pisteitä.

Eniten ääniä saanut automalli palkitaan Vuoden Auto Suomessa 2023 -tittelillä torstaina 16.12.2022 Tampere-talossa järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä Aamulehti Livessä ja IS-TV:ssä klo 19 alkaen.

ŠKODA on ainut merkki, jonka automalli on voittanut arvostetun Vuoden Auto Suomessa -tittelin kolmesti peräkkäin vuosittain järjestettävässä palkintogaalassa.

ŠKODA – moninkertainen voittaja ja finalisti

ŠKODA on ollut mukana Vuoden Auto Suomessa -finaalissa kahdeksan kertaa. Vuoden 2022 palkintogaalassa ŠKODA teki huikean hattutempun, kun Vuoden Autoksi Suomessa 2022 valittu ENYAQ iV oli kolmas peräkkäinen tittelin voittanut ŠKODA-malli, ja samalla ensimmäinen Vuoden Autoksi Suomessa valittu sähköauto.

Vuonna 2021 voiton vei uusi OCTAVIA ja vuonna 2020 KAMIQ. Tätä ennen finaaliin ovat päässeet myös KAROQ (2019), KODIAQ (2018), SUPERB (2016) ja FABIA (2015).

ŠKODA on jälleen mukana Vuoden Auto Suomessa 2023 -finaalissa kun FABIA valittiin kuuden parhaan joukkoon. Kuva: Esko Tuomisto

Vuoden Auto Suomessa 2023 ehdokkaat kohtasivat Nummelan lentokentällä 2.11.2022 järjestetyssä ensimmäisessä koeajopäivässä. Kuva: AuLi/Jari Kohonen

Katso myös

ENYAQ iV on Vuoden Auto Suomessa 2022

Ajankohtaista & Uutta

OCTAVIA on Vuoden Auto Suomessa 2021

Ajankohtaista & Uutta

Onnea ŠKODA KAMIQ – Vuoden Auto Suomessa 2020!

Ajankohtaista & Uutta