26.4.2024
Škoda Vision Gran Turismo tähdittää suosittua PlayStation-peliä Ajankohtaista & Uutta

Škoda on mukana legendaarisessa PlayStation-ajopelissä. Ensimmäisenä peliin tulee täyssähköinen designkonseptiauto Škoda Vision Gran Turismo. Tervetuloa tutustumaan!

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Škoda Vision Gran Turismo ja ensimmäistä kertaa Škoda automerkkinä tulevat mukaan PlayStation 4 ja 5 -pelikonsolien Gran Turismo 7 -ajopeliin. Yksinomaan tälle alustalle kehitetty virtuaalinen konseptiauto on täyssähköinen kilpa-auto pelin Vision-luokaan.

Virtuaalinen Škoda Vision Gran Turismo on saanut todellisen elämän vaikutteita vuoden 1957 automallista Škoda 1100 OHC Spider, joka kehitettiin LeMansin 24 tunnin kisaan. Oliver Stefanin johtama Škodan muotoilutiimi on nyt luonut upean yksipaikkaisen avoauton, jossa yhdistyvät legendaarinen 1100 OHC -automalli ja uudet ratkaisut. Lisäksi Škoda Vision Gran Turismon muotoilussa näkyy piirteitä uudesta Modern Solid -muotokielestä, kuten T-kirjaimen muotoiset ajovalot ja korin Explorer Green -mattaväri.

Auton neljän sähkömoottorin yhteisteho 800 kW*, yhteisvääntö 1 020 Nm, neliveto sekä aktiivinen aerodynamiikka takaavat poikkeuksellisen hyvän suorituskyvyn rata-ajon kaikissa olosuhteissa.

Pelaajille on tarjolla kaksi värivaihtoehtoa. Toinen tuo mieleen kuuluisan Škoda 130 RS -ralliauton, jolla ajettiin kaksoisluokkavoittoon Monte Carlon rallissa 1977. Toinen on Škodan uuden Modern Solid -muotokielen esitelleen Škoda Vision 7S -konseptiauton Explorer Green -mattaväri.

Virtuaalinen mutta hienostunut

Vaikka Vision Gran Turismo on virtuaalinen auto, suunnittelijoiden oli otettava huomioon useita rajoituksia konseptiautoa luodessaan. Tämä johtuu pelin vaatimuksista.

"Koska Gran Turismon vetovoima ei ole pelkästään sen ensiluokkaisessa grafiikassa, vaan myös realistisessa ajosimulaatiossa, meidän oli mukautettava automme muotoilu näiden mukaisesti, Škoda Vision Gran Turismo -konseptin suunnitteluryhmää johtanut Martin Porteš kertoo.

Škoda Vision Gran Turismon matala ja pitkä kori luo autolle modernin ja futuristisen kokonaisilmeen. Konseptiauton sulavalinjaista ja dynaamista ulkonäköä hallitsevat teräväpiirteiset linjat ja selkeästi rajoittuvat pinnat. Aktiivisen aerodynamiikan elementit kuten näyttävä, Škodan suunnittelema kaksiosainen takasiipi, mukautuvat ajotilanteisiin ja -olosuhteisiin dynaamisesti. Yhdessä neljän sähkömoottorin kanssa se varmistaa auton erinomaisen ajettavuuden suhteessa suorituskykyyn ja tehoon.

Suunnittelijat käyttivät uudenlaista lähestymistapaa työskennellessään virtuaalisen auton parissa. "Kehitimme Vision Gran Turismoa eri tavalla kuin tuotantoautoja. Yleensä määrittelemme ensin sisätilat ja työstämme sitten yksityiskohtia, mutta tässä aloitimme siitä, mikä näkyy ohjaamosta parhaiten eli ohjauspyörästä. Ohjauspyörässä on kaikki tarvittavat pelielementit, ja koko ohjaamon muotoilu seuraa siitä", sisustussuunnittelija Julien Petitseigneur kuvailee.

Škoda Vision Gran Turismon hjaamon linjat on suunniteltu auttamaan pelaajan huomion keskittämistä kilparataan.

Škoda Vision Gran Turismossa kuljettaja istuu formula-auton tapaan auton keskellä edessään minimalistinen digitaalinen mittaristo. Säädettävä kuppi-istuin on tarkan ergonomisesti suunniteltu tukemaan kuljettajan kehoa. Kuusipisteturvavöiden väri on katseenvangitseva Red Orange.

Futuristisen hiilikuituohjauspyörän suunnitteluun osallistuivat eksperttipelaajat, jotka ovat jo vuosien ajan ajaneet Gran Turismo -ajopelillä. Koko käyttöliittymä ja kolmen yksilöitävän painikkeen painikekonsepti pohjautuu ammattilaistason pelaajien ohjauspyöriin.

Ohjauspyörän yläpuolella suoraan kuljettajan edessä on tehomittarina toimiva kristallikivi. Mittaristonäyttö näyttää ajonopeuden, valitun ajoasetuksen ja akun lataustason lisäksi jatkuvasti taustapeilikuvan auton takaa. Etäisyystunnistimet varoittavat kuljettajaa lähestyvistä autoista.

Škoda Vision Gran Turismo on saanut vaikutteita Škoda 1100 OHC:stä.

Gran Turismo

Gran Turismo -pelisarjan isä on Kazunori Yamauchi, joka aloitti ensimmäisen pelin työstämisen pienen tiimin kanssa vuonna 1992. Peli julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1997 PlayStationille, ja sarja on pysynyt uskollisena tälle alustalle tähän päivään asti.

Škoda Vision Gran Turismo on osa Gran Turismo 7:n uusinta pelipäivitystä. Pelistä on julkaistu yhteensä kahdeksan pääpeliä sekä useita muita spin-offeja ja versioita. Pelisarja on tunnettu simulaatiotyylisestä pyrkimyksestä realistisuuteen, hyvistä grafiikoistaan ja sadoista lisensoiduista ajoneuvoistaan.

Katso tallenne Škoda Vision Gran Turismon ensi-illasta:

Tilaa uutiskirje Kuule ensimmäisten joukossa uusimmat Škoda-uutiset Tilaa

Lue myös

Autotoimittajien koeajossa uusi Škoda Superb Combi

Škoda mediassa

Jääkiekkohuuma kasvaa – U18 MM-kisat alkavat 25.4.

Ajankohtaista & Uutta

Taas on sen aika – tarkista tuulilasin kevätkunto

Ajankohtaista & Uutta