11.1.2021
Uusi ŠKODA OCTAVIA RS lumoaa jo 60 sekunnissa Ajankohtaista & Uutta

Sporttisen OCTAVIA RS:n täysin uusi sukupolvi on käytännöllinen, moderni ja taloudellinen. Jo 60 sekunnissa RS- ja RS iV -mallit lumoavat katsojan.

TEKSTI JA KUVAT: ŠKODA Auto

Nyt jo neljänteen sukupolveen ehtinyt ŠKODA OCTAVIA on saatavissa myös RS-malliversiona. OCTAVIA-mallisto on nyt monipuolisempi kuin koskaan. Mukana on nyt myös sähköä, ladattavan RS iV -hybridin myötä.

Katso Video

Kolme moottorivaihtoehtoa

Ensimmäistä kertaa OCTAVIA RS:ään on tarjolla peräti kolme erilaista voimanlähdettä. 245-hevosvoimaisen perinteisen bensiinimoottorimallin ohella saatavissa ladattava RS-hybridi, jossa sama teho syntyy 85 kW:n sähkömoottorin ja 110-kilowattisen nelisylinterisen 1.4 TSI -bensiinimoottorin yhdistelmällä. Kolmas vaihtoehto on 200-hevosvoimainen pakokaasuahdettu diesel.

Kaksi korimallia, kaksi voimalinjavaihtoehtoa

Lähes kaikkien OCTAVIA-mallien tapaan RS ja RS iV ovat saatavissa joko liftback- tai Combi-korimalleina. Dieselmoottorin yhteyteen on lisäksi tarjolla neliveto. Lähes kaikissa RS-malliversiossa on DSG-vaihteisto; iV-mallissa 6-vaihteinen ja bensiini- sekä dieselmalleissa 7-vaihteinen. Käsivalintainen vaihteisto on tarjolla ainoastaan 2.0 TSI -bensiinimoottorimallin yhteyteen 6-vaihteisena.

Hauskuus ratin takana

OCTAVIA RS:llä ajamisen nautinto ei rajoitu pelkästään upeaan moottoritehoon. Tällä autolla ajamisessa ihastuttavat tarkka, progressiivinen ohjaus ja sport-alustan ominaisuudet. Myös mukautuva alusta (DCC) on valittavissa varusteeksi.

Selvästi tunnistettava RS

OCTAVIA RS:ssä korostuvat sulavalinjainen, sporttinen muotoilu ja RS-yksityiskohdat. Muista OCTAVIA-malleista poiketen RS:ssä on erilainen etu- ja takapuskuri sekä tietenkin RS-mallilogot. Korissa on monia kiiltävän mustia yksityiskohtia, kuten jäähdyttimen säleikkö, etu- ja takapuskurin diffuusoriosat, ulkopeilikotelot ja sivuikkunoiden kehykset.

Urheilulliset sisätilat

RS-malliversion sporttisuus näkyy myös sisätiloissa. Kohokohtina ovat sport-etuistuoimet integroituine pääntukineen ja kolmipuolainen, lämmitettävä, RS-logollinen sport-monitoimiohjauspyörä.

Vakioverhoilu on mustaa kangasta ja saatavilla on myös musta Alcantaran ja nahkan yhdistelmäverhoilu. RS-malleihin on mahdollista valita myös sähköisesti säädettävät etuistuimet, joista on tarjolla kaksi eri versiota. Molempia yhdistää muistitoiminto, ja huippuversiossa on lisäksi vielä hierontatoiminto sekä säädettävä reisituki. Polkimissa on alumiiniset poljinlevyt kumisilla liukuesteillä ja verhoiluissa punaiset tai harmaat koristeompeleet valitun sisustuksen mukaan.

Mukavuus ja käytännöllisyys

Vakuuttavasta sporttisuudesta huolimatta OCTAVIA RS on myös erittäin käytännöllinen ja mukava auto. Kaikkien OCTAVIA-mallien lailla RS-malliversiossa on valtava tavaratila. Ja sport-istuimet ovat aidosti mukavat. OCTAVIA RS:n runsas vakiovarustelu sisältää myös lukuisia edistyksellisiä avustinjärjestelmiä.