2.11.2023
Uusi Škoda Superb: tilaa, mukavuutta ja valinnan vapautta Ajankohtaista & Uutta

Uusi neljännen sukupolven Škoda Superb on esitelty. Se on muotoilultaan uusi, kooltaan tilavampi, käytössä mukavampi ja tekniikaltaan huipputasoinen auto.

Teksti ja kuvat Škoda Auto

Uusi Superb jatkaa mallinimensä perinnettä: se on tiloiltaan ja tyyliltään suuri hienostunut auto. Modernit materiaalit ja tekniikat lisäävät matkustusmukavuutta. Sisätilat ja tavaratila ovat entistäkin suuremmat.

Katso uuden Superbin maailmanensi-ilta tästä:

Uuden sukupolven myötä valinnanvaraa a on reilusti. Superbista ovat edelleen saatavissa sekä Combi-farmarimalli että liftback-malli. Tarjolla on seitsemän erilaista sisustuksen designvalintaa ja kuusi voimalinjavaihtoehtoa, joissa mukana ovat myös kevythybridi ja ladattava hybridi sekä neliveto tehokkaimpien bensiini- ja dieselmoottorien yhteydessä. Malliston parhaiten varustellun ja ylellisimmän mallin nimenä säilyy Laurin & Klement.

"Superb on ollut Škodan lippulaivamalli jo yli 20 vuoden ajan. Nyt sen neljäs sukupolvi jatkaa mallistossamme samassa asemassa. Uusi Superb on tyyliltään hienostunut, muotoilultaan veistoksellinen, tiloiltaan suuri ja tekniikaltaan edistyksellinen", Škoda Auton pääjohtaja Klaus Zellmer kiteyttää.

Uudet ulkovärit ja enemmän tilaa

Uuden Superbin ulkonäössä näkyy Škodan uuden Modern Solid -muotokielen vaikutus. Ulkovärivaihtoehtoja on tarjolla kahdeksan, joista kuusi on täysin uusia. Ne ovat perusväri Purity White ja metallivärit Pebble Silver, Ebony Black, Cobalt Blue, Carmine Red ja Ice Tea Yellow.

Edelliseen sukupolveen verrattuna Superb on kasvanut kokoa, ja korin aerodynamiikkaan on paneuduttu huolella. Polttoaineen kulutusta pienentäen liftback-mallin ilmanvastuskerroin 0,23 on 10 prosenttia entistä parempi ja Combi-mallin 0,25 peräti 15 prosenttia parempi. Uuden Superbin keulailmettä hallitsevat jäähdyttimen uusi kahdeksankulmainen säleikkö ja toisen sukupolven Matrix LED -ajovalot, joiden valoteho on 40 prosenttia aiempaa suurempi. Kevytmetallivanteita on tarjolla jopa 19-tuumaisina.

Uusi Škoda Superb Combi

"Superb on perinteisesti muovannut Škoda-automallien muotokieltä eikä neljäs mallisukupolvi tee poikkeusta: sen ulkonäköä hallitsevat teräväpiirteiset linjat, selkeästi määrittyvät dynaamiset mittasuhteet sekä modernin veistokselliset ja kristallipiirteiset muodot. Onnistuimme myös merkittävästi parantamaan sekä liftback- että Combi-mallin aerodynamiikkaa ja samalla luomaan kuljettajalle ja matkustajille vieläkin enemmän tilaa", Škodan muotoilujohtaja Oliver Stefani kertoo.

Uudessa Superbissa on entistäkin enemmän tilaa matkustajille ja matkatavaroille. Kummankin korimallin Superbit ovat edeltäjämallejaan pidemmät ja korkeammat. Combi on 40 mm pidempi ja 5 mm korkeampi, liftback puolestaan 43 mm pidempi ja 12 mm korkeampi. Näin matkustajille on tarjolla enemmän myös jalka- ja pääntilaa. Tavaratila on edelleen valtava: liftback-mallissa 645 litraa (20 litraa aiempaa enemmän) ja Combi-mallissa jopa 690 litraa (30 litraa aiempaa enemmän).

Uuden Superb Combin tavaratila on kooltaan jopa 690 litraa.

Käytännöllinen ja vastuullinen

Uusi Škoda Superb on sisätiloiltaan käytännöllinen. Tilaa kuljettajalle ja matkustajille sekä erilaisia säilytystiloja on runsaasti. Käytännöllisyys jatkuu myös hallintalaitteissa ja toiminnoissa. Selkeäpiirteistä ja tyylikästä kojelautaa hallitsee sen keskellä kookas jopa 13-tuumainen tietoviihdenäyttö ja kuljettajan edessä 10-tuumainen digitaalinen mittaristo. Uuden Superbin uutuuksiin lukeutuvat monitoimiset Smart Dials -säätimet, joilla auton eri toimintoihin, kuten ilmastoinnin säätöihin, pääsee helposti ja nopeasti.

Sisustukseen on tarjolla seitsemän erilaista designvalintaa juuri oman maun mukaisen ilmapiirin luomiseen. Sisutusmateriaalien valinnassa on kiinnitetty erityistä huomiota ympäristövastuullisuuteen. Esimerkiksi istuimien ja oviverhoilujen tekstiilit on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetystä polyesteristä. Verhoilujen nahka on parkittu ympäristöystävällisesti. Myös jääraappa polttoainetankin luukun sisäpinnassa ja oviverhouksesta löytyvä, aikanaan ensimmäisen kerran juuri Superbin varusteluun lisätty sateenvarjo on valmistettu vastuullisista materiaaleista.

Huipputekniikka

Uudessa Superbissa on kuusi moottorivaihtoehtoa. Kevythybriditekniikkaa hyödyntävässä 1.5 TSI -bensiinimoottorissa on tehoa 110 kW (150 hv), ja 2.0 TSI -bensiinimoottoriversiot ovat tehoiltaan 150- ja 195-kilowattiset (204 ja 265 hv). Tehokkaasta ja taloudellisesta 2.0 TDI -dieselmoottorista ovat tarjolla tehoversiot 110 ja 142 kW (150 ja 193 hv).

Kuudes voimalinjavaihtoehto on ladattava hybridi, jossa on 1.5 TSI -bensiinimoottori ja sähkömoottori. Järjestelmän suurin yhteisteho on 150 kW (204 hv). Sähköllä ajettaessa on mahdollista päästä jopa yli 100 kilometrin WLTP-toimintamatkaan. Tämä voimalinja on saatavissa vain Superb Combiin. Uuden Superbin kaikissa malleissa on DSG-automaattivaihteisto, jonka valitsin sijaitsee nyt ohjauspyörän vieressä. Tehokkaimman bensiini- ja dieselmoottorin yhteydessä Superb on aina nelivetoinen.

Uuden Škoda Superb Combi -mallin saa myös ladattavana hybridinä.

Lukuisat avustinjärjestelmät, kuten edelleen kehitetty automaattinen pysäköintiavustin, ajoavustinkokonaisuus Travel Assist, mukautuva kaista-avustin ja kaistanvaihtovaroitin Side Assist helpottavat ajamista. Tarjolla oleva edelleen kehitetty mukautuva alustan säätöjärjestelmä takaa erinomaisen ja mukavan ajettavuuden. Uusi Superb on myös huippuluokkaa jopa kymmenen turvatyynyä käsittävällä turvallisuusvarustelullaan ja edistyksellisillä liitettävyysmahdollisuuksillaan.

Uusi Škoda Superb hatchback-mallina