13.11.2022
Edukseen erottuva – FABIA MONTE CARLO Ajankohtaista & Uutta

FABIA MONTE CARLO huokuu sporttista elämäntyyliä. Siitä kertovat kompaktit mittasuhteet, sähäkkä olemus ja mustat yksityiskohdat. Samaan perheeseen kuuluvat myös SCALA MONTE CARLO ja KAMIQ MONTE CARLO.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Sporttiset MONTE CARLO -mallit ovat sisältyneet FABIA-mallistoon vuodesta 2011. Ambition- ja Style-varusteluversioiden rinnalle syntyneen MONTE CARLO -mallin innoituksena ovat olleet Škodan Monte Carlon ralleissa saavutetut voitot ja hyvät sijoitukset.

Korin mustat yksityiskohdat korostavat uuden FABIA MONTE CARLO -mallin dynaamista muotoilua.

MONTE CARLO -muotoilua korostavat ulkonäön mustat yksityiskohdat kuten jäähdyttimen ŠKODA-säleikkö, mallikohtaisesti muotoillut etu- ja takahelmat, ulkopeilikotelot, takadiffuusori sekä 16-, 17- tai jopa 18-tuumaiset kevytmetallivanteet. Kiillotetut 16-tuumaiset mustat Proxima-kevytmetallivanteet ja kiillotetut 17-tuumaiset mustat Procyon-kevytmetallivanteet ovat saatavissa vain FABIA MONTE CARLO -malliin.

Takaluukun ŠKODA-tekstilogo on musta, ja myös katto on saatavissa mustana. Sporttista tyylikkyyttä tuovat lisäksi MONTE CARLO -logot etulokasuojissa sekä takasivulasien ja takalasin tummennukset.

Fabian mitat: pituus 4108 mm, leveys 1780 ja akseliväli 2564 mm. Takapenkillä riittää tilaa ja tavaratila on kasvanut peräti 380 litraan.

Sen tuntee sisälläkin

ŠKODA FABIA MONTE CARLO -mallin tunnistaa myös sisätiloissa sporttiseen elämäntyyliin sopivaksi, mikä näkyy mallilleen ominaisesti mustissa ja punaisissa korostuksissa. Punaiset elementit löytyvät esimerkiksi integroiduilla pääntuilla varustettujen Sport-etuistuimien verhoilusta.

Kojelaudan vaakasuuntainen koristelista, keskikonsolin koristeosat ja ovien vetokahvat ovat punaiset, katon sekä kattopilareiden verhoukset mustat.

Sport-etuistuimet, kolmipuolainen Sport-monitoimiohjauspyörä, kojelaudan hiilikuitujäljitelmällinen etuosa sekä mustat yksityiskohdat jatkavat Škodan MONTE CARLO -mallien perinteitä.

Tarjolla on kolme moottorivaihtoehtoa, joiden tehot ovat välillä 70 kW (95 hv) ja 110 kW (150 hv).

Moottorit – kolme vaihtoehtoa

Tarjolla ovat kolmisylinteriset 1.0-litraiset TSI-moottorit sekä nelisylinterinen 1.5 TSI -moottori. Moottoreiden tehot ovat 70 kW (95 hv), 81 kW (110 hv) ja 110 kW (150 hv). Saatavilla ovat manuaalivaihtoehdot 5- ja 6-vaihteisilla vaihteistoilla sekä automaattivaihtoehto 7-vaihteisella DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla.

Kaikki moottorit lukeutuvat Volkswagen-konsernin uuteen EVO-moottorisukupolveen, minkä ansiosta polttoaineenkulutus ja CO2-päästöt ovat aiempaa pienemmät. Edistykselliset ja tehotaloudelliset moottorit täyttävät Euro 6d -päästöstandardin vaatimukset.

Etuoviverhousten kyynärnojia ja kojelaudan etuosaa korostavat hiilikuitujäljitelmälliset koristeosat ja kojelaudan etuosan verhouksessa valkoiset koristesaumat.

Poljinlevyt kiiltävät metallisina ja ovien kynnyslistoja koristavat FABIA-logot. Seisontajarrun kahva ja kolmipuolainen Sport-monitoimiohjauspyörä on verhoiltu mustalla nahalla, jossa on mustat koristesaumat. Saatavissa on myös esimerkiksi ohjauspyörän ja tuulilasin lämmitys.

Tarjolla olevassa digitaalisessa mittaristossa on näkymävaihtoehtojen yhteydessä mallikohtainen dynaaminen tausta. Mittaristo näyttää esimerkiksi radioasemien logot, musiikkialbumien kannet ja yhteystietoihin tallennetun soittajan kuvan.

Turvaa ja mukavuutta

Uusi Fabia lukeutuu kokoluokkansa turvallisimpiin autoihin. MQB A0 -perustekniikan ansiosta korirakenteen vääntöjäykkyys ja lujuus ovat erinomaiset.

Suuremman kokoluokan autoista tutuiksi tulleet avustinjärjestelmät lisäävät nyt myös uuden Fabian vetovoimaa. Saatavilla ovat esimerkiksi ajoavustinkokonaisuus Travel Assist ja automaattinen pysäköintiavustin.

Kuljettajan ja matkustajien suojana voi olla jopa yhdeksän turvatyynyä. Lastenistuimien kiinnittämiseksi löytyvät ISOFIX-kiinnikkeet. Top Tether -yläkiinnitysvyöt ovat saatavissa myös etumatkustajan istuimeen, joten autoon voi kiinnittää turvallisesti jopa kolme lastenistuinta.

Älypuhelin latautuu kätevästi keskikonsolin syvennyksessä.

Aina Simply Clever

Uuteen Fabiaan on saatavissa jopa 43 Simply Clever -ratkaisua eli enemmän kuin koskaan aiemmin.

Autoilijan elämää mukavoittavat mm. etumatkustajan istuimen eteen käännettävä selkänoja, hattuhyllyn alle sijoitettu monikäyttöinen säilytystasku, USB-C-liitäntä sisätaustapeilin juuressa, älypuhelintaskut etuistuinten selkänojien taustoissa ja panoraamalasikaton yhteyteen alkuperäisenä ŠKODA-lisävarusteena saatava aurinkosuojaverho.

Lue myös

FABIA eteni Vuoden Auto Suomessa 2023 -finaaliin

Ajankohtaista & Uutta

Uusi FABIA – nyt saa vastinetta rahalle

Škoda mediassa

Perhon viemää

Lifestyle