31.3.2022
Hilti siirtyi ŠKODA ENYAQ iV -aikaan Ajankohtaista & Uutta

Osa Hiltin ŠKODA ENYAQ iV -armadasta oli valmiina lähtöön Autokeskus Airportin edustalla luovutuspäivänä 18.2.2022.

Jo pitkän yhteisen matkan kulkeneet Hilti ja ŠKODA starttasivat uuden vaiheen, kun Hilti vastaanotti ensimmäiset ENYAQ iV -mallinsa osana strategiaansa. Autopolitiikan suunta on nyt kohti hiilineutraaliutta aikataululla mahdollisimman pian.

TEKSTI Sari Okko, KUVAT Esko Tuomisto

Autojen luovutuspäivänä Autokeskus Airportin edustalla on näyttävä rivi hiltinpunaisia ENYAQ iV -täyssähkökatumaastureita – ja lisää löytyy sisältä. Liikenteeseen lähtee nyt ensimmäinen yhdeksän auton erä, mutta lisää luovutuksia on luvassa kymmenien autojen voimin.

”Yksi Hiltin kestävän kehityksen strategian tärkeimmistä tavoitteista on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2023 mennessä. Siksi jokaisen tekemämme toimenpiteen tulisi tähdätä hiilidioksidijalanjäljen pienentämiseen. Ajoneuvokantamme onkin keskeinen vipuvoima saavuttaa tavoitteemme. Valinnassamme vaikuttivat luonnollisesti myös luotettavuus, monipuolinen varustelutaso, turvallisuus, taloudellisuus ja hyvä hinta-laatu-suhde”, Hiltin talousjohtaja Ulf Forsell sanoo.

”Tavoitteenamme on saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2023 mennessä”, Hiltin talousjohtaja Ulf Forsell sanoo.

Hyvillä mielin henkilöstön valinnasta

Hiltin henkilökunta on osallistettu yrityksen kestävän kehityksen strategiaan. Koska autoilla ja päästöillä on toiminnassa iso rooli, yritys valjasti työryhmän selvittämään työntekijöiden näkemyksiä ja toiveita tulevista työsuhdeautoista.

”Tämän työn tuloksena työryhmä valitsi ŠKODA ENYAQ iV:n, mistä olen hyvillä mielin. Päästöjen alentamisen ohella keskeisiä asioita ovat muun muassa työntekijöiden lisääntyvä työturvallisuus ja hyvä ergonomia”, Hilti Suomen toimitusjohtaja Jyrki Martikainen kertoo.

”Kestävä kehitys ei ole meille aloite, vaan tapa muuttaa toimintaamme etsimällä konkreettisia keinoja tehdä tavoitteista totta. Haluamme toimia kuten puhumme ja mennä rohkeasti eteenpäin puheista tekoihin. Tässä kokonaisuudessa autovalinnallamme on suuri merkitys.”

”Kestävä kehitys ei ole meille aloite, vaan keino muuttaa toimintaamme”, Hilti Suomen toimitusjohtaja Jyrki Martikainen summaa.

Kuin jouluaatto helmikuussa

Vuonna 1941 Liechtensteinin Ruhtinaskunnassa perustettu ja tänä päivänä yli 120 maassa toimiva Hilti on johtava ammattiasiakkaille rakennusalan tuotteita valmistava ja myyvä yritys. Suomessa valtakunnallisesti toimivan yrityksen toiminnassa autot ovat myyntihenkilöstön tärkeitä työvälineitä. Kilometrejä kertyy toimenkuvasta ja alueesta riippuen 30 000-60 000 vuodessa.

”Työryhmän autokyselyssä esiin nousi muun muassa päivittäisen ajon tarve, voimanlähde, ekologisuus, turvallisuus ja tilavuus. Varustelussa arvostettiin niin istuimia, ajomukavuutta, täys-led-ajovaloja kuin turvallisuutta lisääviä avustimia”, työryhmässä mukana ollut Jonne Savo kertoo.

Luovutustilaisuudessa tunnelmat ovat korkealla. ”Hyvältä tuntuu. Ihan kuin olisi tullut toinen jouluaatto helmikuulle”, Taavi Tingander ja Joel Martela Hiltiltä tuumivat.

Hiltin talousjohtaja Ulf Forsell, toimitusjohtaja Jyrki Martikainen ja myyntijohtaja Harri Turunen iloitsivat sähköisen aikakauden alkamisesta ŠKODA ENYAQ iV -mallien luovutustilaisuudessa Autokeskus Airportissa 18.2.2022.

Keskiössä pitkä asiakassuhde

Hiltin ja Škodan yhteinen matka alkoi jo viitisentoista vuotta sitten. ”Kun matkaa katsoo taaksepäin, voi sanoa, että olemme vuosien varrella kasvaneet yhdessä”, Helkama-Auton yritysmyyntipäällikkö Kim Norrgård toteaa.

Octavia on ollut vuodesta 2013 alkaen Suomen suosituin yritysauto ja Škoda vuodesta 2016 Suomen suosituin yritysautomerkki.

”Asiakastyytyväisyys ja pitkät asiakassuhteet ovat toimintamme ytimessä. Ilman niitä ei voi menestyä. On suuri kunnia olla osa Hiltin kaltaisen edelläkävijän matkaa tukemassa heidän kunnianhimoista strategiaansa kohti hiilineutraaliutta”, Norrgård sanoo.

”Olemme iloisia pitkästä yhteisestä matkastamme Hiltin kanssa ja sen jatkumisesta nyt täyssähköautojen parissa”, Helkama-Auton yritysmyyntipäällikkö Kim Norrgård kertoo.

Lue myös

Uusi ENYAQ COUPÉ iV autotoimittajien silmin

Škoda mediassa

Lisävirtaa nelivedolla

Ajankohtaista & Uutta

Sähkö uudistaa huollon

Škoda Palvelee