Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelma tarjoaa töitä ja reittejä uuteen ammattiin

5.2.2024. Škoda käynnistää ensimmäisen Autokorimekaanikkotrainee-ohjelmansa, joka soveltuu käsistään taitaville henkilöille eikä edellytä aiempaa kokemusta alalta. Ohjelma on jatkumoa autokaupan alalla ainutlaatuisille Škoda Mekaanikkotrainee- ja Škoda Myyjätrainee -ohjelmille, jotka ovat tarjonneet jo lukuisia reittejä uusiin ammatteihin.
Kuvat Škoda Auto

Ensimmäisen Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelman rekrytointi on käynnissä. Ohjelmaan valittavat tekevät töitä huhtikuun alusta 2024 alkaen valtuutetuissa Škoda Service -merkkihuolloissa samalla, kun oppivat uutta ja kehittyvät vahvoiksi autokorikorjauksen osaajiksi.

Koulutus sisältää työpaikalla työskentelyn ohella merkkikohtaisia koulutuksia, verkkokursseja, itseopiskelua ja lähipäiviä. Noin vuoden kestävän koulutuksen aikana suoritetaan ajoneuvoalan ammattitutkinnon vauriokorjauksen osaamisalan tutkinnon osia. Oppisopimuksen ajalta maksetaan palkkaa. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Helkama-Auto Oy:n, Škoda Service merkkihuoltojen, Kainuun Ammattioppilaitoksen (KAO), Asiantuntijatehtaan ja Promira Group Oy:n kanssa.

”Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua sekä työllistyä vahvan Škoda-brändin parissa jatkuvasti ja nopeasti kehittyvällä alalla, jolla riittää työtilaisuuksia”, Škodaa maahantuovan Helkama-Auton tekninen päällikkö Petri Haapaniemi sanoo.

Ainutlaatuinen tapa työllistää alan ammattilaisia

Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelma on suunnattu innostuneille, motivoituneille ja käsistään taitaville henkilöille – aiemmasta työkokemuksesta tai opinnoista riippumatta. Tavoitteena on rekrytoida eri puolella Suomea toimiviin Škoda Service -merkkihuoltoihin noin 15 henkilöä.

”Haemme mukaan eri-ikäisiä ihmisiä monipuolisine taustoineen. Ohjelma soveltuu esimerkiksi korimekaanikon työt jo aloittaneille tai niitä harrastaville, automekaanikkona toimineille sekä uusia uramahdollisuuksia etsiville vaikkapa rakennus-, energia- tai konepajateollisuuden aloilta”, Peter Åhman Promira Group Oy:stä sanoo.

”Autoalalla on huutava pula autokorimekaanikoista. Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelma on luotettava ja turvallinen tapa rekrytoida uusia ammattilaisia. Jo kolme kertaa järjestetty Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelma ja viisi kertaa järjestetty Škoda Myyjätrainee -ohjelma kertovat hyvistä tuloksista. Vastaavaa pitkäjänteistä tapaa luoda uusia työpaikkoja ei alalta löydy.”

Lue lisää Škoda Autokorimekaanikkotrainee -rekrytoinnista tästä linkistä

Lue lisää vuoden 2024 Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelman kokemuksista tästä linkistä

Lue lisää vuoden 2023 Škoda Myyjätrainee -ohjelman tunnelmista tästä linkistä

Lue lisää autoalan mahdollisuuksista ja työtehtävistä tästä linkistä

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki