30.1.2024
Hae Škoda Autokorimekaanikkotraineeksi – tie unelmien ammattiin Ajankohtaista & Uutta

Škoda käynnistää ensimmäisen Autokorimekaanikkotrainee-ohjelman, joka on jatkumoa Škoda Mekaanikkotrainee- ja Škoda Myyjätrainee -ohjelmille. Uusi ohjelma soveltuu käsistään taitaville henkilöille eikä edellytä aiempaa kokemuksesta alalta. Hakuaika alkaa 4.2. ja päättyy 3.3.2024. Oppisopimuskoulutukset ovat tarjonneet jo lukuisia reittejä unelmien ammattiin. Lue tarinat ja hae mukaan!

Teksti Sari Okko

Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelma on suunnattu innostuneille, motivoituneille ja käsistään taitaville henkilöille – aiemmasta työkokemuksesta tai opinnoista riippumatta. Ohjelma soveltuu esimerkiksi korimekaanikon työt jo aloittaneille tai niitä harrastaville, automekaanikkona toimineille sekä uusia uramahdollisuuksia etsiville vaikkapa rakennus-, energia- tai konepajateollisuuden aloilta.

Ohjelmaan valitut tekevät töitä valtuutetussa Škoda Service -merkkihuollossa samalla, kun oppivat uutta ja kehittyvät vahvoiksi autokorikorjauksen osaajiksi. Koulutus sisältää työpaikalla työskentelyn ohella merkkikohtaisia koulutuksia, verkkokursseja, itseopiskelua ja lähipäiviä. Noin vuoden kestävän koulutuksen aikana suoritetaan ajoneuvoalan ammattitutkinnon vauriokorjauksen osaamisalan tutkinnon osia. Oppisopimuksen ajalta maksetaan palkkaa.

”Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelma tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua sekä työllistyä vahvan Škoda-brändin parissa jatkuvasti kehittyvällä alalla, jolla riittää työtilaisuuksia”, Škodaa maahantuovan Helkama-Auton tekninen päällikkö Petri Haapaniemi kertoo.

”On mukavaa tehdä töistä hyvässä porukassa alalla, josta tykkään. Parasta työssä on ruuvaaminen”, Veeti-Viljami Ojala sanoo. Kuva: Käyttöauto Seinäjoki

”Hyvä reitti työelämään koulun jälkeen”

Käyttöauto Seinäjoen toimipisteessä työskentelevä Veeti-Viljami Ojala (20 v) suoritti kolmivuotisen autoalan perustutkinnon Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedussa heti yläasteen jälkeen.

”En tuolloin oikein tiennyt, mitä lähtisin opiskelemaan, mutta päätin sitten kokeilla suvun perinnettä: sekä isä että pappa ovat koulutukseltaan autoasentajia”, Veeti-Viljami kertoo.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen ja armeijavuoden aikana Veeti-Viljami ryhtyi etsimään töitä. Eteen tuli Škoda Mekaanikkotrainee -rekry, johon hän tuli valituksi ja ovet avautuivat Käyttöautoon. Ensimmäinen työpäivä käynnistyi Espoossa Škoda Mekaanikkotrainee -koulutuksessa.

”Opin aikanaan, että kannattaa pyrkiä merkkikorjaamoon töihin, koska siellä oppii tekemään asiat oikein. Nyt se on totta. Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelma tarjosi hyvän reitin työelämään.”

Veeti-Viljami harrastaa metsästystä ja kalastusta, mutta harrastuksiin voi lisätä myös oman vuosimallia 1989 edustavan auton, jossa siinäkin riittää ruuvaamista ja ylläpitämistä.

”Olen viihtynyt todella hyvin: uusia asioita tulee eteen koko ajan ja käytännön kokemus kasvaa päivittäin", autoalan kehityksestä kiinnostunut Krista Pelli sanoo. Kuva: Hedin Automotive Kerava

”Muoti- ja tekstiilialalta automekaanikoksi”

Eurajoelta ja Tervakoskelta kotoisin oleva Krista Pelli (21 v) aloitti peruskoulun jälkeen ammatillisen tutkinnon Tampereen seudun ammattiopistossa Tredussa muoti- ja tekstiilialalla. Pikkutytöstä asti käsitöitä tehneelle Kristalle opinnot eivät kuitenkaan tuoneet riittävästi haastetta.

”Parin vuoden opintojen jälkeen tulin siihen tulokseen, ettei muoti- ja tekstiiliala sittenkään ole minun juttuni. Hetken mietin, mitä muuta haluaisin opiskella ja päädyin ajoneuvoalan perustutkintoon. Käsillä tekeminen veti puoleensa sekä aihealue, josta en silloin tiennyt mitään”, Krista kertoo.

Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelman kautta löytyi valmistumisen jälkeen oppisopimuskoulutuspaikka Keravan Hedin Automotivesta. Koska työkokemusta ei juurikaan alalta ollut, ohjelma tarjosi Kristalle turvallisen ja mukavan mahdollisuuden oppia ja työllistyä.

”Olen viihtynyt todella hyvin: uusia asioita tulee eteen koko ajan ja käytännön kokemus kasvaa päivittäin. Tykkään työstäni – tuntuu hyvältä, kun tietää, mitä tekee. Meillä on ihan huikea työyhteisö ja hyvä yhdessä tekemisen meininki.”

Harrastuksiin kuuluvat ranskan kielen opintojen lisäksi treenit Savion vapaapalokunnassa pari kertaa viikossa. Myös käsityöt ovat edelleen osa Kristan elämää.

”Omaa autoa ei vielä ole, mutta haaveilen joko mahdollisimman pienestä tai mahdollisimman suuresta autosta. Kun tein töissä huoltoa söpölle Škoda Citigolle, koko työporukka oli sitä mieltä, että se olisi juuri minulle sopiva”, Krista sanoo hymyillen.

”Tykkään siitä, että työssä näkee oman kätensä jäljen ja voi oppia joka päivä jotain uutta”, Niklas Karlsson tuumii. Kuva: LMS Service Turku

”Joka päivä voi oppia jotain uutta”

Lehtonen Motorsport Oy:ssä (LMS Service) työskentelevä Niklas Karlsson (29 v) suoritti aikanaan autoalan perustutkinnon Turun ammatti-instituutissa ja haki yhdistelmäajoneuvonkuljettajan kortin puolustusvoimista. Työkokemusta on sittemmin karttunut niin autojen huollosta kuin kuljetushommista.

”Työttömänä ollessani huomasin Škoda Mekaanikkotrainee -ohjelman rekryilmoituksen. Pääsin mukaan oppisopimuskoulutukseen, joka tarjosi mukavan ja hyvä tavan yhdistää työ ja oppiminen. Vaikka pohjalla oli autoalan perustutkinto, koulutus toi paljon uutta ja osaamisen tähän päivään”, Niklas kertoo.

”Kyllä merkkihuollossa työskentely on mukavampaa kuin ratin takana istuminen. Tykkään siitä, että työssä näkee oman kätensä jäljen ja voi oppia joka päivä jotain uutta. Myös jatkokoulutukset, autoilun sähköistyminen ja uralla eteneminen kiinnostavat.”

Niklaksen vapaa-aika kuluu pitkälti perheen parissa 4- ja 6-vuotiaiden poikien kanssa puuhaillessa. Kesäisiin harrastuksiin kuuluu frisbeegolf.

Hae mukaan!

Škoda Autokorimekaanikkotrainee -ohjelman haku alkaa 4.2.2024 ja päättyy 3.3.2024. Lue lisää: skoda.fi

Haluatko tietää lisää alasta?

Tutustu autoalan mahdollisuuksiin ja työtehtäviin lukemalla lisää täältä

Lue myös nämä

Älä päästä talvikeliä yllättämään – vinkit & varusteet

Ajankohtaista & Uutta

Ota ilo irti ja hyödynnä tarjoukset suoraan autostasi

Ajankohtaista & Uutta

Crystallinium: kuin kirkasvärinen jalokivi ajovaloissa

Ajankohtaista & Uutta