Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa jatkaa takaa-ajoaan kotirallissaan

Tuuri 6. maaliskuuta 2024. Rallikautensa edellisessä SM-osakilpailussa Rovaniemellä aloittaneet Škoda Motosport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki ajavat kauden toisen SM-osakilpailunsa tulevana viikonloppuna kotirallissaan Alavuden Tuurissa. SM1-luokan hallitseva Suomen mestari pääsee ensimmäistä kertaa ajajaurallaan kilpailemaan SM-pisteistä kotiteillään.
Kuva: Merita Mäkinen / Meritapix

Škoda Motorsport Suomen Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki aloittivat SM1-luokan mestaruuden puolustamisen sarjan toisesta osakilpailusta SM Arctic Lapland Rallysta Rovaniemellä, jossa kaksikko sijoittui SM1-luokassa toiseksi.

Ralli SM-sarjan kolmas ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu ajetaan Suomen suurimman Kyläkaupan ympärillä Etelä-Pohjanmaalla Alavuden Tuurissa. Kysymyksessä on paljasjalkaiselle alavutelaiselle Teemu Asunmaalle uran ensimmäinen mahdollisuus kilpailla rallin SM-pisteistä kotiteillään.

Rallin kilpailukeskus sijaitsee Kyläkaupan ruokapuodissa ja kilpailun huoltoparkki on rakennettu ruokapuodin piha-alueelle, jossa perjantaina ja lauantaina on nähtävänä monenmoista kilpa-autoa. SM1-luokassa viidentenä ajava Asunmaa pääsee kartuttamaan SM-pistetiliään kaksipäiväisessä kilpailussa, joka käynnistyy Tuurin Kyläkaupalta perjantaina klo 19:01 alkaen. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 23,11 km. Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 alkaen. Päivän aikana ajetaan viisi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 71,82 km.

Kilpailijat käyvät lauantaina kaksi kertaa Tuurissa huollossa. Ensimmäisen kilpailijan ihanneaika tunnin mittaiseen huoltoon on klo 12:07. Huollon jälkeen huoltoparkin ja kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä ajetaan rallin yleisö-EK, jonka pituus on 2,50 km. Yleisöllä on erikoiskokeelle ilmainen sisäänpääsy. EK:n jälkeen kilpailijat palaavat takaisin puolen tunnin mittaiseen huoltoon.

Toisen huollon jälkeen edessä on vielä kaksi erikoiskoetta. Rallin maaliin ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 15:51 alkaen.

Teemu Asunmaan lisäksi Škodan uudella Fabia RS Rally2:lla SM Tuuri-rallissa kilpailee Niclas Grönholm, jolle nuotteja lukee hänen isänsä Marcuksen viereltä tuttu rallin kaksinkertainen maailmanmestari Timo Rautiainen. Fabia R5/Rally2-autokuntia rallissa on viisi, kuljettajinaan Anssi Rytkönen, Mikko Eskelinen, Kristian Nieminen, Tommi Jylhä sekä Kees Burger.

SM Tuuri-rallissa on mukana kaikkiaan 115 autokuntaa.

#4 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2:

”Kisa kerrallaan ajetaan – takana ollaan, totta kai, mutta en ole ajatellut asiaa takaa-ajona. Kolme autoa lähtee eteen, näen ajolinjat sekä sen, millä vauhdilla edessä ajavat menevät. Kovalla peilijäällä ensimmäisenä autona olisi paras pito, mutta en usko, että 0-autot ja kolme kilpa-autoa edessäni rikkovat tien pintaa liikaa. Hyvä paikka ajaa”.

”Nyt jos koskaan pääsen ajamaan kotikilpailua. En olisi uskonut, että ajaisin Alavudella rallin SM-pisteistä ikinä, mutta kiitokset rallin järjestäjille, että tekivät kovasti hommia ja saivat SM-rallin Tuuriin. Paineita kotiralli ei tuo – päinvastoin. Nautin tilanteesta, jossa huoltoparkissa jokainen vastaantuleva on käytännössä tuttu. Sittenhän sen näkee, onko paineita, kun vauhtiin päästään.

”Suomen mestarina ei meillä ole muuta tavoitetta, kun voittaa ralli ja nousta SM-pisteissä ylöspäin. Jos rehellisiä ollaan niin minun pitäisi dominoida kisaa, mutta kuten on nähty niin mikään tässä sarjassa ei ole kirkossa kuulutettua ja helppoa. Voiton haluaisin ja siitä lähdemme ajamaan”, Asunmaa summaa.

SM1-luokan SM-pistetilanne 2/7 osakilpailua:

  1. Roope Korhonen – Anssi Viinikka Škoda Fabia/Toyota GR Yaris; 45
  2. Mikko Heikkilä – Kristian Temonen Toyota GR Yaris; 34
  3. Benjamin Korhola – Sebastian Virtanen Hyundai i20; 34
  4. Anssi Rytkönen – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5; 26
  5. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia RS Rally2; 25

Tulospalvelu ja SM-pisteet:

Rallin SM-sarja: www.rallism.fi

MEDIALAATIKKO
Kuvat: ŠKODA AUTO

Lataa kaikki