25.6.2024
Sähköauton huolto vaatii erikoisosaamista Škoda Palvelee

”Sähköautoja saavat korjata vain tehtävään vaaditun mallikohtaisen koulutuksen saaneet henkilöt”, Petri Haapaniemi sanoo.

Autojen sähköistyminen korostaa merkkihuollon tietotaitoa, erikoisosaamista ja -työkaluja. Ne löytyvät Škoda Service -merkkihuolloista ympäri Suomen.

Teksti Sari Okko, Kuvat Esko Tuomisto

Täyssähköautot ja ladattavat hybridit ovat tuoneet autojen huoltamiseen uusia tuulia. Vaikka autoilun sähköistyessä jotain huollettavaa jää pois, jotain uutta tulee tilalle ja moni perushuollon toimenpide pysyy muutoksista huolimatta ennallaan.

”Nykyautot ovat yhä enemmän liikkuvia tietokoneita. Sähköistyminen korostaa merkkihuollon erityisosaamista ja sen vaatimaa koulutusta, uusia autojen huoltamiseen ja korjaamiseen vaadittavia laitteistoja sekä merkkihuollossa tehtäviä ohjelmistopäivityksiä”, Škodaa maahantuovan Helkama-Auto Oy:n tekninen päällikkö Petri Haapaniemi sanoo.

Erityisasiantuntija Walter Karlsson mittaa akuston jännitteen ja kapasiteetin. Vain Škoda Service -merkkihuollosta löytyy tarvittava erityisosaaminen.

Pätevyydet kunnossa

Škoda Service -merkkihuolloissa pidetään huolta siitä, että täyssähköautojen ja ladattavien hybridien huolto- ja korjaustöissä tarvittavat pätevyydet ovat tekijöillä aina kunnossa.

”Kaikki 53 Škoda Service -merkkihuoltoa tekevät sähköautojen huoltoja ja korjaustöitä. Korkeajänniteakustojen sisäisiin korjauksiin liittyvä erityisosaaminen ja laitteistot löytyvät nyt jo 37 Škoda Service -merkkihuollosta ja määrä kasvaa koko ajan”, Haapaniemi kertoo.

Koulutus- ja osaamistasot jakaantuvat eri vaativuustasoihin. Täyssähköautojen ja ladattavien hybridien korkeajännitejärjestelmään liittyvien töiden osa-alueet kuuluvat korkeajännitemekaanikkojen ja korkeajänniteasiantuntijoiden osaamistasoon.

Jotain uutta, jotain tuttua

”Myös sähköautoissa on ajallisesti kiinteät huoltovälit”, Haapaniemi muistuttaa.

Täyssähköauton huolto painottuu tarkastuksiin ja huoltotöihin, jotka ovat turvallisuuden ja auton moitteettoman toiminnan kannalta oleellisia.

Vaikka sähköautoissa ei tarvita moottoriöljyn, öljynsuodattimen tai jakohihnan vaihtoja, huoltokohteisiin kuuluvat edelleen muun muassa renkaisiin, koriin, jarruihin, valoihin sekä raitisilmasuodattimeen liittyviä tarkastuksia ja huoltotoimenpiteitä. Sähköautoissa tarkistetaan myös auton pohja sekä korkeajännitejärjestelmän komponentit.

Korkeajänniteakuilla varustettujen sähköautojen parissa työskentely edellyttää erityistä huolellisuutta turvallisuusmääräysten noudattamisessa.

Nopeat varaosatoimitukset

Jokaisesta Škoda Service -merkkihuollosta löytyy laaja yleisimpien varaosien valikoima. Helkama-Auton Espoon keskusvarastosta Škodan varaosat kulkevat kiireellisissä ja harvinaisemmissakin tapauksissa huoltoihin ripeästi. Autoilijalle kotimainen keskusvarasto näkyy nopeina toimituksina ja varmuutena.

”Varaosien toimitusvarmuus on kiitettävällä tasolla”, Haapaniemi vahvistaa.

Varastolta liikkuu noin miljoona tuotetta vuodessa. Varaosien saatavuus ja huoltovarmuus toteutuvat myös erikoistilanteissa, kuten keväällä elettyjen lakkoviikkojen aikana.

Muista Škoda
Huolenpitosopimus!


Škoda Huolenpitosopimuksella varmistat parhaan jälleenmyyntiarvon uudelle autollesi.

Saat kuukausimaksuja vastaan oikeuden huollattaa ja korjauttaa autoasi missä tahansa valtuutetussa Škoda Service -merkkihuollossa Suomessa ilman erillistä korvausta.

Näin tiedät tarkalleen autosi huoltokustannukset ja varmistat, että autosi huolletaan ja korjataan aina parhaalla ammattitaidolla ja alkuperäisillä Škoda-varaosilla.

Lue lisää: skoda.fi/huolenpitosopimus

Helposti Škoda Service -merkkihuoltoon 24/7: varaahuolto.skoda.fi

Tilaa uutiskirje Kuule ensimmäisten joukossa uusimmat Škoda-uutiset Tilaa

Lue myös

Välähdyksiä tulevasta Škoda Elroqista – katso video

Ajankohtaista & Uutta

Superbvoimaa – nyt koeajossa

Ajankohtaista & Uutta

Scala 1.0 TSI 116 Style DSG Autom. – kokoaan suurempi

Koeajossa