3.8.2022
Secto Rally Finland valmiina starttiin Ajankohtaista & Uutta

Suomen MM-rallin eli Secto Rally Finlandin virallinen automerkki ŠKODA näkyy ralliviikon aikana Jyväskylän katukuvassa ja rallireitillä monin tavoin. Starttia edeltävänä päivänä TGS Worldwiden varikolla tositoimiin valmistuivat myös nuoret ŠKODA-mekaanikot.

TEKSTI Sari Okko ja ŠKODA Suomi, KUVAT Esko Tuomisto

Jyväskylän elokuisessa keskustassa ei voi olla huomaamatta, mistä on kysymys. Päivää ennen kisoja kaupunki on valmis Suomen MM-rallin eli Secto Rally Finlandin starttiin. Kisahuumasta pääsee jälleen nauttimaan neljän päivän ajan 4.-7.8.2022.

Tapahtuman sydämenä toimii messu- ja tapahtumakeskus Jyväskylän Paviljonki, josta löytyvät sekä rallitallien varikot että kilpailukeskus oheistapahtumineen ja aktiviteetteineen kaikenikäisten tapahtumavieraiden iloksi.

Škodan osastolla ovat nähtävissä muun muassa täyssähköinen ENYAQ Coupé RS iV ja OCTAVIA RS iV sekä ensimmäistä kertaa Suomessa Škodan uusin WRC2-luokan ralliauto FABIA RS Rally2. Harjun legendaarisella kaupunkierikoiskokeella on nähtävillä myös ŠKODA ENYAQ Coupé iV -täyssähkökatumaasturi. Niin ikään etuautona toimi ENYAQ Coupé RS iV.

Nuoret ŠKODA-mekaanikot valmistautuivat starttiin

TGS Worldwiden huoltopilttuussa työskentelevä ŠKODA-mekaanikkotrio Hanna Skantz, Kimmo Korpi ja Janne Mäenpää ovat päivää ennen starttia paikan päällä valmistautumassa kisoihin. Tätä hetkeä on odotettu. Esimakua kolmikko haki jo aiemmin Seinäjoen rallista ja Moksin testipäivästä.

ŠKODA-maahantuoja Helkama-Auto Oy järjesti keväällä kilpailun, johon kutsuttiin kaikki ŠKODA-mekaanikot ympäri Suomen. Kilpailun tavoitteena oli löytää ŠKODA-mekaanikkoja Toni Gardemeisterin johtamaan TGS Worldwide -rallitiimiin Suomen MM-rallin ajaksi.

Keskiviikon valmistelupäivä kului muun muassa renkaita roudaten, varikkotelttaa valmistellen ja ralliautojen katsastuksiin tutustuen. ”Kaikki on koko lailla uutta, joten mielenkiinnolla odotetaan, mitä tiiviit rallipäivät tuovat tullessaan. Tämä on ainutkertainen mahdollisuus, jota ei kaikille tarjoudu eikä se varmasti ikinä unohdu”, Kimmo summasi tunnelmat.

ŠKODA-mekaanikkotrio – Hanna Skantz, Kimmo Korpi ja Janne Mäenpää – huoltaa rallin aikana TGS Worldwiden WRC2-luokassa kilpailevia ŠKODA-ralliautoja.

ENYAQ Coupé iV siirtyi harjulle nosturiauton kyydissä

Keskiviikkona kisakaupungissa nähtiin mielenkiintoinen tilanne, jossa tšekkikilvissä oleva ŠKODA ENYAQ Coupé iV -täyssähkökatumaasturi siirtyi Paviljongin tapahtuma-alueelta Harjulle nosturiauton kyydissä. Siirto hoitui ammattilaisten voimin, joille erilaiset erikoiskuljetuksetkin ovat tuttuja.

”Kaikenlaisista nostohommista on pitkä kokemus, mutta upouusia henkilöautoja ei ole ennen siirretty. Kyllähän erikoiskuljetukset aina vähän jännittävät, mutta kaikki hoituu, kun huolella tehdään. Harjun rinne toi siirtoon oman haasteensa, mutta hyvin meni. Mielenkiintoinen työtehtävä kaiken kaikkiaan”, Sasu Suominen Kuljetus- ja maanrakennusliike R. & V. Ojonen Ky:stä kommentoi.

Paviljongin tapahtuma-alueella moni hieraisi silmiään, kun ŠKODA ENYAQ Coupé iV -täyssähkökatumaasturia lähdettiin siirtämään Harjun erikoiskoepaikalle nosturiauton kyydissä. Siirrosta vastasivat isä ja poika: Samuli ja Sasu Suominen.

ŠKODA on tänä vuonna rallin suosituin automerkki

Torstaina päästään itse asiaan, kun kisat pärähtävät käyntiin. Kilpailussa nähdään ŠKODA Motorsport Suomen autokunnat Emil Lindholm–Reeta Hämäläinen, Teemu Asunmaa–Ville Mannisenmäki ja Mikko Heikkilä–Samu Vaaleri, jotka haastavat ŠKODA Fabia Rally2 Evo -autoilla WRC2-luokan kansainväliset kärkikuljettajat.

ŠKODA on tämän vuoden Suomen MM-rallin suosituin automerkki: kilpailuun starttaa kaikkiaan 14 ŠKODA Fabia Rally2 Evo tai R5 -autokuntaa.

ŠKODA ja moottoriurheilu kuuluvat yli 120-vuotisen historian kautta yhteen. Siksi moottoriurheilu on tärkeä osa Škodan DNA:ta. Rallijärjestäjän AKK Sports Oy:n kilpailuorganisaation käytössä on laaja valikoima ŠKODA-henkilöautoja ja ensimmäisen kerran Suomen MM-rallin historiassa myös täyssähköisiä autoja. Ennen kilpailijoita rallireittiä 0-auton tehtävissä kiertää ŠKODA KAROQ.

Lue myös

Škodan mekaanikkotrio valmistautuu elämänsä tilaisuuteen

Ajankohtaista & Uutta

Škodan mekaanikkotrio pääsi tositoimiin Moksissa

Ajankohtaista & Uutta